Μπλατ: «Έχουμε βρει τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε»

Μπλατ: «Έχουμε βρει τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για τρίτη φορά θα αντιμετωπίσει φέτος ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό και ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε πως η ομάδα του είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στον Ρίκ Πιτίνο, τις απουσίες του ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (04/01, 21:00), ενώ τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ του.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και παράλληλα ένα ντέρμπι που έχει ξεχωριστεί δυναμική από μόνο του. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και είμαι βέβαιος πως θα μας δώσουν ενέργεια και ενθουσιασμό. Διψάμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να τους προσφέρουμε λόγο να φωνάξουν. Ο Ολυμπιακός έχει καταπληκτικούς φιλάθλους και ανυπομονούμε κάθε φορά να παίζουμε εντός έδρας. Είναι προφανές πως δεν παίξαμε καλά με την Νταρουσάφακα, συμβαίνει αυτό κάποιες φορές στην Ευρωλίγκα. Όταν δεν σουτάρεις καλά και δεν παίζεις καλά μπορείς να χάσεις. Θα πρέπει να παίξουμε όπως μπορούμε και να επιστρέψουμε στη σταθερότητά μας», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Στο ερώτημα τι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό σε σχέση με τις ήττες από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ απάντησε: «Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο, έχουμε βρει τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε και αυτή είναι η βασική μας διαφορά σε σχέση με τα παιχνίδια που ηττηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη ή λιγότερη πίεση επειδή έχουμε χάσει στα δύο πρώτα ματς. Θα πρέπει να παίξουμε το υψηλού επιπέδου μπάσκετ που παίζαμε πριν το ματς με την Νταρουσάφακα».

Όσο για τη συμβουλή που θα έδινε στον Ρικ Πιτίνο για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα; «Θα δει κάτι που δεν έχει δει ποτέ από άποψη ευρωπαϊκού μπάσκετ. Όμως έχει προπονήσει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια και είμαι σίγουρος πως θα απολαύσει το περιβάλλον».

Για την κατάσταση των Τίμα και Αγραβάνη είπε: «Θα δούμε πώς θα είναι στην προπόνηση. Βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Ο Αγραβάνης ήταν περισσότερο καιρό εκτός από τον Τίμα».

Σχετικά με το αν μπορεί να διαβάσει εύκολα τον αντίπαλο, καθώς έχει νέο προπονητή, είπε: «Κάθε νέος προπονητής χρειάζεται χρόνο για να περάσει τα συστήματά του. Οι πρώτες μέρες έχουν να κάνουν περισσότερο με την ψυχολογία και μετά περνάς στα μπασκετικά κομμάτια περισσότερο. Πιστεύω πως με τις μέρες που είχε να προετοιμάσει ο νέος προπονητής το παιχνίδι αυτό θα δούμε αρκετά διαφορετικά πράγματα. Φέτος δυστυχώς έχουν γίνει πολλές αλλαγές προπονητών στην Ευρωλίγκα και έχουμε μπει στη διαδικασία να προβλέψουμε πώς θα παίξουν κάποιοι αντίπαλοί μας. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Πάντα πρέπει να ελέγχεις τα ριμπάουντ, να μην κάνεις λάθη, να αποδίδεις καλά στην άμυνα και να παίζεις το μπάσκετ που εσύ θέλεις».

Τέλος, ερωτηθείς αν ζήτησε κάτι από τον Άγιο Βασίλη, όπως κάποια μεταγραφή, απάντησε: «Δεν ζητώ τίποτα από τον Άγιο Βασίλη. Θέλω μόνο υγεία. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα και το ρόστερ που έχω».



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved