Τζέιμς vs Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή του «τρελο-Μάικ» στο ΣΕΦ (photos+vids)

Τζέιμς vs Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή του «τρελο-Μάικ» στο ΣΕΦ (photos+vids)

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επιστρέφει στο ΣΕΦ και το OnSports σου θυμίζει τις προηγούμενες επισκέψεις του στο Φαληρικό Στάδιο.

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο εξαιρετικά εκτός έδρας αποτελέσματα στη Euroleague απέναντι σε Χίμκι και Μπασκόνια, ετοιμάζεται απόψε για το πρώτο του παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς του. 

Απέναντί του η ανανεωμένη φέτος Αρμάνι Μιλάνο (1-1 ρεκόρ) αλλά και ένας παλιός «καλός» γνωστός του από τη του θητεία στην Ελλάδα, ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός μετά από δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό, κατεβαίνει με διαφορετική φανέλα στο ΣΕΦ και δεδομένα θα είναι το πρόσωπο του αγώνα.

 

mike

 

Ο «τρελο-Μάικ» επισκέπτεται επί σταθερής βάσης τουλάχιστον μια φορά το χρόνο το Φαληρικό Στάδιο από τη σεζόν 2014-15 και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο γήπεδο του πάει, τουλάχιστον ατομικά. Σε 10 παιχνίδια μετρά συνολικά 3 νίκες και 7 ήττες, ωστόσο συνηθίζεται τα ροζ φύλλα να είναι σε παιχνίδια που κρίνουν τίτλο.

 

Σεζόν 2014-15: Κολοσσός Ρόδου, Λαμποράλ Κούτσα

Η αρχή εκείνης της σεζόν βρίσκει τον 24χρονο τότε Αμερικανό στη Ρόδο και τον Κολοσσό, με τον οποίο και βγάζει «μάτια». Στις 26 Οκτωβρίου έρχεται η ώρα να τον γνωρίσει για πρώτη φορά το ΣΕΦ.

 

kolossos

 

Ο Τζέιμς μπαίνει σαν σίφουνας στο παιχνίδι, κρατά την ομάδα του κοντά στο σκορ για 25’ αλλά κάποια στιγμή κλατάρει και μαζί με αυτόν και η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός επικρατεί με 93-65 με τον Αμερικανό να σταματά στους 28 πόντους.  

Με τέτοιες εμφανίσεις το ελληνικό πρωτάθλημα δεν τον χωρούσε και μετά από 8 αγώνες στην Α1 μετακόμισε στην τότε Λαμποράλ Κούτσα (σημερινή Μπασκόνια). Και στις 26 Ιανουαρίου του 2015 θα επιστρέψει για λίγο στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει και πάλι τους «ερυθρόλευκους» αυτή τη φορά για τη Euroleague. Στη δεύτερη επίσκεψή του ωστόσο δεν ήταν το ίδιο παραγωγικός και με μόλις 4 πόντους η Λαμποράλ έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, με 76-64.

 

Σεζόν 2015-16: Λαμποράλ Κούτσα

Μέσα σε μια γκάμα πολλών σπουδαίων παιχνιδιών, το παιχνίδι εκείνης σεζόν στο ΣΕΦ, θα θέλει να το ξεχάσει σίγουρα. Όχι μόνο διότι έφυγε ηττημένος 59-52, αλλά επειδή σε 14:29 είχε 0/4 δίποντα και 0/1. Το απόλυτο μηδέν, σε ένα παιχνίδι που ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους.

 

loja

 

 

Σεζόν 2016-17: Παναθηναϊκός

Ο Τζέιμς επιστρέφει στην Ελλάδα και ντύνεται στα «πράσινα», έχοντας επιτέλους την ευκαιρία να φύγει νικητής από το ΣΕΦ.

Στο πρώτο παιχνίδι πάντως της σεζόν στην Α1, ο Τζέιμς είναι τραυματίας και δεν αγωνίζεται στη συντριβή με 88-63 με αποτέλεσμα η πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους» να γίνει στις 6 Ιανουαρίου του 2017 για τη Euroleague. Τζέιμς (24 π.) και Ρίβερς (23 π.) είναι εντυπωσιακοί, αλλά ο Ολυμπιακός φεύγει ξανά νικητής απέναντι στον Αμερικανό.

Λίγες μέρες αργότερα ωστόσο, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδος, ο Τζέιμς μπορεί να μην έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης (5 π.) αλλά βοηθά το «τριφύλλι» να πάρει τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του θεσμού με 77-67 «σπάζοντας» ταυτόχρονα ένα σερί 6 συνεχόμενων ηττών του τριφυλλιού από τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

 

vspan

 

Στους τελικούς της Α1, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας και παίρνει τα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΣΕΦ 63-58 και 64-62 με τον Τζέιμς να έχει 6 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ο Παναθηναϊκός απαντά με ισάριθμες νίκες στο γήπεδό του ωστόσο στο 5ο κρίσιμο παιχνίδι, ο «τρελο-Μάικ» και οι συμπαίκτες του κάνουν σπουδαία εμφάνιση και αποδρούν με τρόπαιο από το ΣΕΦ. Ο Τζέιμς είναι ουσιαστικός (11 π.) και μαζί με τον Καλάθη (12 π.) επιστρέφουν το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ μετά από 2 χρόνια.

 

 

 

Σεζόν 2017-18: Παναθηναϊκός

Ο Τζέιμς παίζει εξαιρετικά στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς, ωστόσο στη μέση της σεζόν επιστρέφει στον Παναθηναϊκό για να πάρει άλλο ένα πρωτάθλημα.

Θα προλάβει να επισκεφτεί το ΣΕΦ μάλιστα δύο φορές στους τελικούς της Α1, μετρώντας μία νίκη και μία ήττα.

Αυτή τη χρονιά οι «πράσινοι» έχουν το πλεονέκτημα της έδρας ωστόσο βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν μπρέικ με το «καλημέρα» στο ΟΑΚΑ.

Στη ρεβάνς του ΣΕΦ ωστόσο ο Τζέιμς παίρνει την ομάδα πάνω του και με ένα προσωπικό 9-0 προς το τέλος της αναμέτρησης (συνολικά 17 π. και 5 ριμπ.) γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του που ισοφαρίζει σε 1-1.

 

 

Στο 3ο ματς του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός παίρνει το προβάδισμα με 2-1 και με νίκη στο ΣΕΦ κατακτά τον τίτλο. Η καλή εμφάνιση όμως των Τζέιμς (20 π.) και Λοτζέσκι (16 π.)  δεν είναι αρκετή και οι «πράσινοι» χάνουν με 92-76.

Αυτή ήταν και η τελευταία επίσκεψη του Μάικ Τζέιμς στο ΣΕΦ. Η τελευταία μέχρι απόψε δηλαδή.

 



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved