Χαριτόπουλος: «Μπορεί τη ζημιά η Μάλαγα»

Χαριτόπουλος: «Μπορεί τη ζημιά η Μάλαγα»

Ομάδα που στην καλή ημέρα της είναι ικανή να σου κάνει τη ζημιά είναι η Ουνικάχα Μάλαγα, σύμφωνα με το Δημήτρη Χαριτόπουλο.

Οι παίκτες του Χουάν Πλάθα θα παίξουν αύριο (27/02, 21.45) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε τη σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μανρέσα, μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος» για το συγκρότημα της Ανδαλουσίας και τόνισε πως είναι επικίνδυνο, αν και οι Πειραιώτες έχουν το μομέντουμ για τη νίκη. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την Ουνικάχα Μάλαγα: «Η Μάλαγα αρέσκεται να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, και δεν είναι ομάδα που θέλει να επιδιώξει τις επαφές. Σε μεγάλο βαθμό τα πάντα ξεκινούν από τις ορέξεις του Γκρέιντζερ. Εξαρτάται πολύ από τον Ουρουγουανό η Μάλαγα, που μπορεί με τον τρόπο του να ανοίξει τις κλειστές άμυνες και να δημιουργήσει ρήγματα. Οι Ισπανοί δύσκολα βρίσκουν λύσεις στο ποστ παιχνίδι και τα πάντα ξεκινούν από την περιφέρειά τους».

Για το εάν θεωρεί πως μπορεί το «διπλό» στο ΣΕΦ: «Η Μάλαγα γενικότερα δεν είναι ομάδα που διακρίνεται για τη σταθερότητά της. Στην καλή της ημέρα μπορεί να σου κάνει τη ζημιά, όμως πιστεύω ότι δεν έχει ελπίδες απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό και έτσι όπως παίζει στο ΣΕΦ. Έχει το μομέντουμ και καλείται να το δείξει την Παρασκευή (27/02) στο παρκέ».

Για τους ψηλούς της Μάλαγα: «Πέρα από τον Βάσκεθ που τελειώνει καλά τις φάσεις κάτω από το καλάθι, δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που να προκαλεί πρόβλημα στη ρακέτα. Είναι ομάδα που εξαρτάται από τους περιφερειακούς της παίκτες και μόνο από αυτούς οι ψηλοί μπαίνουν στο παιχνίδι της. Οι πλέι μέικερ λοιπόν είναι αυτοί που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Έχει βέβαια πολύ καλούς σουτέρ όπως ο Βασιλειάδης, που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, αλλά το κλειδί είναι οι κοντοί. Η Μάλαγα θέλει να τρέξει και να επωφεληθεί τα καλά τελειώματα του Βάσκεθ. Εάν δεν τους βγει αυτό κοιτούν το ένας εναντίον ενός του Κουζμίνσκας, που ποστάρει τον αντίπαλό του. Πάντως πιστεύω πως με την καλή του άμυνα ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν έχει ελπίδες αυτή η Μάλαγα στο ΣΕΦ».

Για το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος: «Εδώ είναι μία… παγίδα που υπάρχει στην ACB. Όπως σου είπα, η Μάλαγα είναι κλασική ισπανική ομάδα που αρέσκεται να τρέχει. Στην Ισπανία, λοιπόν, είναι τέτοιος ο ρυθμός που οι ομάδες που έχουν γρήγορα γκαρντ επωφελούνται. Βασίζονται στα γκαρντ στην ACB, με τη Μάλαγα να έχει αβαντάζ απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες και για αυτό το συγκρότημα του Πλάθα είναι πρώτο. Στην Ευρωλίγκα όμως υπάρχουν χώρες που στηρίζουν το παιχνίδι τους στην επαφή, κάτι που το κάνουν σε μεγάλο βαθμό οι ομάδες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία. Όπως δηλαδή και ο Ολυμπιακός. Παίζει με την επαφή και όχι μόνο run ’n’ gun που παίζει η Μάλαγα. Σε αυτήν την… παγίδα λοιπόν η Μάλαγα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Εάν πιεστεί και της κοπεί η επίθεση έχει πρόβλημα. Αυτό είναι και το μεγάλο ατού και του Ολυμπιακού. Η δυνατή του άμυνα που ήταν και ο λόγος που νίκησε τη Μάλαγα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Το είδαμε όλοι εξάλλου».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved