Ευρωλίγκα: Αντί ονομάτων, One Team

Ευρωλίγκα: Αντί ονομάτων, One Team

Καμία φανέλα δεν θα έχει όνομα στην 6η και την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς όλες οι θα γράφουν One Team.

Η 6η και 7η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένες στο πρόγραμμα One Team της Ευρωλίγκας και τους Special Olympics. Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι φανέλες θα γράφουν One Team.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Όλοι οι παίκτες θα φορούν φανέλα που γράφει ONE TEAM αντί για το όνομά τους στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής.

Η 6η και 7η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένες στο πρόγραμμα One Team της Ευρωλίγκας και τους Special Olympics.

Σπανούλης. Ναβάρο. Διαμαντίδης. Μπογκντάνοβιτς. Φερνάντεθ. Χάινς. Αζινκα. Μίροτιτς.

Είναι ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στο μπάσκετ.

Αλλά δεν θα δείτε κανένα από αυτά τα ονόματα στα παρκέ αύριο και μεθαύριο στην Turkish Airlines Euroleague.

Στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκονται τα ονόματά τους, οι φανέλες όλων των παικτών αυτή την εβδομάδα, θα διαβάζετε το ίδιο όνομα -One Team- για να δείξουν την αρωγή τους στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Ευρωλίγκας και στις τόσες κοινότητες ανά την Ευρώπη που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους.  

Η 6η και 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας θα είναι αφιερωμένες στη στήριξη του στρατηγικού εταίρου του One Team, Special Olympics και τον ηγετικό ρόλο που έχει παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό για την κοινωνική ένταξη ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.

Από τις 21 ως τις 29 Νοεμβρίου, εκτός από την πρόσκληση για δράση από τους παίκτες της Ευρωλίγκας, γήπεδα σε όλη την Ευρώπη θα καλωσορίσουν άνδρες και γυναίκες αθλητές των Special Olympics στο παρκέ, όπου οι πρεσβευτές του προγράμματος One Team ή οι αρχηγοί των ομάδων, θα διαβάσουν μηνύματα πριν από το τζάμπολ, ώστε να αυξήσουν τη γνώση για τη μάχη κατά των διακρίσεων, που είναι στο επίκεντρο και για τα δύο προγράμματα - Team και Special Olympics.

«Όταν μιλάμε για κοινότητα, είμαστε One Team», δήλωσε ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Κάιλ Χάινς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πρέσβης διεθνώς του προγράμματος One Team. «Παλεύουμε για ένα τρόπαιο, αλλά άσχετα με το τι χρώμα είναι η φανέλα που φοράμε, είμαστε ενωμένοι σε ότι αφορά τις κοινότητες στις οποίες δρούμε».

Από το 2009, η Ευρωλίγκα δουλεύει για τη στήριξη των Special Olympics, ώστε να αλλάξει ζωές μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού, ενισχύοντας άτομα με διανοητική αναπηρία, προβάλλοντας την αποδοχή όλων και δημιουργώντας κοινότητες κατανόησης και σεβασμού διεθνώς. Η συνεργασία δυνάμωσε πριν από ένα χρόνο, όταν Special Olympics και One Team ενώθηκαν σε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο 17 ομάδες προσφέρουν στις τοπικές κοινότητες, ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο σε κοινωνικά θέματα, όπως η κατάχρηση ουσιών, η ανισότητα των φύλων, η σωματική ή νοητική αναπηρία και τα οικονομικά προβλήματα.

«Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο περήφανοι είμαστε που Ευρωλίγκα και Special Olympics, μοιραζόμαστε τους στόχους και τις προσδοκίες για το πρόγραμμα One Team, ώστε να προωθήσουμε το σεβασμό, την αποδοχή και το αγκάλιασμα ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριο στην κοινωνία μας», δήλωσε ο Τζόρτνι Μπερτομέου, πρόεδρος και κομισάριος της Ευρωλίγκας. «Η σχέση Ευρωλίγκας και Special Olympics έχει μεγαλώσει μέσα από το χρόνο αυτό συνεργασίας, αλλά οι 24 ομάδες, αυτές τις δύο εβδομάδες, είναι κλειδί για να κάνουν τους φιλάθλους και το διεθνές κοινό μας να κατανοήσουν αυτές τις αξίες και τα σχέδια που μοιραζόμαστε, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο να υπάρχει ένα θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις ομάδες μας και τους παίκτες, που για μία ακόμη φορά δείχνουν τη δύναμη και την ενότητα προς τις κοινότητες, ακολουθώντας αυτό το πλάνο, να αφήσουν το όνομά τους για το One Team».

Οι δύο αυτές εβδομάδες της Turkish Airlines Euroleague θα οδηγήσουν στον εορτασμό της 10ης ετήσιας Special Olympics European Basketball Week, που αρχίζει στις 30 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τη Διεθνή Μέρα για άτομα με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

«Η εβδομάδα μπάσκετ γίνεται πραγματικότητα χάρη στη γενναιοδωρία και το όραμα της Ευρωλίγκας. Είναι μια εβδομάδα τεράστιας σημασίας στο καλεντάρι των Special Olympics, καθώς το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα ανάμεσα στους αθλητές μας, με 58000 συμμετοχές που συνεχώς αυξάνονται", τόνισε η Μέρι Ντέιβις, υπεύθυνη των Special Olympics στην Ευρώπη. "Εξαιτίας της μαζικής του αποδοχής, στο μπάσκετ φέρνει κοντά άτομα χωρίς ή με νοητική αναπηρία, καταργώντας τα όρια, αλλάζοντας συμπεριφορές, ανοίγοντας το μυαλό στα χαρίσματα και το ταλέντο των ατόμων με νοητική αναπηρία στην Ευρώπη. Το μπάσκετ έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 60000 αθλητές το 2013, ώστε περισσότεροι παίκτες, οικογένειες, προπονητές, φίλαθλοι να μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό άθλημα του μπάσκετ και να ζήσουν την εμπειρία και τα πλεονεκτήματα που δίνει αυτό το παιχνίδι που σε μαγνητίζει».



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved