Σαρωτική η Φενέρ 102-84 την Μπουντιβέλνικ στο Κίεβο

Σαρωτική η Φενέρ 102-84 την Μπουντιβέλνικ στο Κίεβο

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στην τελευταία περίοδο η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πέρασε από την έδρα της Μπουντιβέλνικ (102-84) και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Το τελικό σκορ πάντως δεν θα πρέπει να ξεγελάει κανέναν, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 35', με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να σοβαρεύονται στα τελευταία πέντε λεπτά κι όχι απλώς να νικάνε αλλά να εξασφαλίζουν και μία μεγάλη διαφορά. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 31-7 υπέρ της ομάδας του «Ζοτς». Κορυφαίος για τους Τούρκους ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 21 πόντους, ενώ εξαιρετικός και ο Εμίρ Πρέλντζιτς με 14, επτά ασίστ και πέντε ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους που πάλεψαν και η τελική διαφορά τους αδικεί, ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς θυμήθηκε τα παλιά σταματώντας στους 21 πόντους.

Το ματς

Πολύ ανταγωνιστική με το ξεκίνημα της αναμέτρησης εμφανίστηκε η Μπουντιβέλνικ. Η Φενέρ προσπάθησε με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να ξεφύγει από νωρίς αλλά η ουκρανική ομάδα είχε τις απαντήσεις. Κάπως έτσι παρά τη χαμηλή παραγωγικότητά της η πρωταθλήτρια Ουκρανίας βρισκόταν πίσω μόνο με τρεις πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-18).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται φουριόζοι και να βρίσκουν πολλές λύσεις από τον Μπλέικ Έιχερν ο οποίος σκόραρε δέκα πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Αντριανς Μπαγκάτσκις πέρασε μπροστά κι έφτιαξε μία διαφορά πέντε πόντων (33-28) αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι λύσεις στο σκοράρισμα ήρθαν από τον Μελίχ Μαχμούτογλου (10 πόντοι σε αυτό το διάστημα) για να κλείσει τελικά το πρώτο μέορς με την Μπουντιβέλνικ να έχει ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων (43-41).

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε κι αυτό στην Μπουντιβέλνικ. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να παίξουν καλή άμυνα και με τον Λαβρίνοβιτς να κάνει πάρτι, η διαφορά έφτασε ακόμα και στους επτά πόντους (64-57) μετά από καλάθι και φάουλ του Λιθουανού πάουερ φόργουορντ. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 77-71 κι όλα έδειχναν ότι οι Ουκρανοί θα είχαν τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα.

Η αντεπίθεση όμως των παικτών του «Ζοτς» ήταν εκπληκτική. Η άμυνα έσφιξε σαν... μέγγενη, το ένα κλέψιμο διαδεχόταν το άλλο κι όταν οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά στο σκορ όλα έδειχναν να τελειώνουν. Κι αυτό συνέβη. Το επιμέρους 31-7 του τελευταίου δεκαλέπτου τα λέει όλα με τους νικητές να κερδίζουν χάρη στο αστείρευτο επιθετικό τους ταλέντο, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η αμυντική τους εικόνα ήταν αποκαρδιωτική.

Δεκάλεπτα: 15-18, 43-41, 77-71, 84-102

Μπουντιβέλνικ (Μπαγκάτσκις): Έιχερν 16 (4), Λαβρίνοβιτς 21 (1), Ντροζντόφ, Γκορμπένκο 2, Στρέλνιεκς 14 (2), Ανισίμοφ 3, Λεμπέντιντσεφ, Ανικιένκο 2, Ντάουνς 7 (1), Μίναρντ 7, Σάμερς 12 (2)

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Μακ Κάλεμπ 11, Μπιέλιτσα 11 (3), Μαχμούτογλου 12 (2), Κλέιζα 12, Βίντμαρ 9, Ζόριτς 10, Σιπάχι 2, Μπογκντάνοβιτς 21 (1), Πρέλντζιτς 14 (2) 



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved