Και η ΤΣΣΚΑ το... βιολί της!
Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο αγώνα με την Μπαρτσελόνα, οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ τραβάνε το σχοινί στα άκρα με νέα ανακοίνωση.
Πλέον, είναι ξεκάθαρο και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι στο στόχαστρο της Ευρωλίγκας και δέχεται μια άνευ προηγουμένου, συντεταγμένη επίθεση από όλες τις… πλευρές. Την στιγμή που ο Τζόρντι Μπερτομέου αποφάσισε να «νουθετήσει» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στους «πράσινους» (θεωρητικά), ενώ η ΤΣΣΚΑ συνεχίζει τον… πόλεμο που ξεκίνησε με μία ακόμα ανακοίνωση. Είναι βέβαιο, πλέον, πως κάποιοι φοβόνται. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους! Οι Ρώσοι με ανακοίνωσή τους, γνωστοποίησαν το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν στην Ευρωλίγκα και ζητούσαν την τιμωρία του Παναθηναϊκού.
Η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ:
«Καθόλη την διάρκεια της ημέρα, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ δημοσίευσαν ιστορίες σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκό, για το Top16, συμπεριλαμβανομένης και του αιτήματος της ομάδας μας στην Euroleague. Για την καλύτερη ενημέρωση, θεωρούμε δεδομένο να ενημερώσουμε για τα γεγονότα που αναφέρουμε στην επιστολή...
-Διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πλαστικά μπουκάλια με νερό, ποτήρια με ποτά, αποτσίγαρα, αναπτήρες και νομίσματα πετάχθηκαν προς τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ.
-Οι φίλαθλοι έφτυναν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούνιν και την αντιπρόεδρο Νατάλια Φουράεβα σε όλο το παιχνίδι.
-Οι φίλαθλοι είχαν στην κατοχή τους και κουνούσαν με μεγάλη μπανάνα, που θεωρείται ως ρατσιστική πράξη για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
-Η σειρήνα ακουγόταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου σε κάθε επίθεση της ΤΣΣΚΑ στο 4ο δεκάλεπτο.
-Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ προκλήθηκαν και απειλήθηκαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να ζητήσουμε από τους εκπρόσωπους της ομάδας να παρέχουν πρόσθετη ασφάλειακαι να αποχωρήσουν από το γήπεδο με το πούλμαν της ομάδας.
-Οι φίλαθλοι κάπνιζαν μέσα στο γήπεδο.
-Όλα αυτά τα περιστατικά παρουσιάστηκαν με video και φωτογραφίες στην Euroleague. Λαμβάνοντας υπόψειν οτι ανάλογα επεισόδια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά και οτι τα μέτρα που πήρε ο Παναθηναϊκός δεν βελτίωσαν την κατάσταση, η ομάδα μας πρότεινε στην Euroleague να εφαρμόζει πιο σκληρές ποινές».