Σαν Εμετέριο: «Θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό!»

Σαν Εμετέριο: «Θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό!»

Σίγουρος πως η Κάχα Λαμποράλ θα καταφέρει να επικρατήσει του Ολυμπιακού στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Παρασκευή (16/11) για την έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο.

Ο 28χρονος Ισπανός γκαρντ μίλησε στον ΕΣΑΚΕ ενόψει του αγώνα και εξηγεί όλα όσα δίδαξε ο πρώτος γύρος της φετινής Ευρωλίγκας στην παρέα του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Σαν Εμετέριο:

Ξεκινήσατε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα, με ήττα στο ΣΕΦ σε πέντε ματς έχετε μόνο μια νίκη. Τι σας δίδαξε ο πρώτος γύρος, ώστε να μπορέσετε να προκριθείτε στο ΤΟΡ16;
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, να συγκεντρωθούμε ώστε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις. Στο Μιλάνο παίξαμε πολύ καλά, όπως και στη Liga Endesa με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν εκβιάσαμε την παράταση, ενώ νικήσαμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε λοιπόν, πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αλλάξουμε το ψυχολογικό μέρος του όλου θέματος. Το παιχνίδι μας είναι λίγο ασυνεπές και οφείλουμε να εμφανιστούμε σε όλα τα παιχνίδια, με καρδιά, πιστεύοντας στον εαυτό μας».

Δεδομένου ότι το περασμένο καλοκαίρι χάσατε αρκετούς σημαντικούς παίκτες, οι πρώτοι μήνες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι ουσιαστικά αυτοί της ανοικοδόμησης, της νέας ομάδα;
«Η Baskonia είναι συνηθισμένη στο να ανοικοδομείται κάθε καλοκαίρι. Είναι αλήθεια πως χάσαμε κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, αλλά ήλθαν άλλοι, ενδεχομένως ακόμα καλύτεροι. Οι τραυματισμοί ωστόσο, ήταν εκείνοι που διέκοψαν το ρυθμό των προπονήσεων μας. Τώρα όμως, είμαστε μια χαρά. Όταν παίζουμε ως ομάδα, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Το μόνο λοιπόν, που χρειαζόμαστε, ώστε να δείξουμε τι πραγματικά μπορούμε να επιτύχουμε, είναι ο χρόνος».

Είναι δύσκολο για σένα να ενσωματωθείς σε ομάδα που δεν έχεις στο ρόστερ της παίκτες-σημαίες όπως οι Πριγκιόνι και Τελέτοβιτς;
«Δεν θα το έλεγα αυτό. Εχουμε καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι τέλεια. Εχει έλθει η ώρα για μένα και παίκτες σαν τον Αντρές Νοτσιόνι και τον Μπραντ Ολεσον, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να γίνουμε οι νέοι ηγέτες της Baskonia. Είναι μεγάλη τιμή».

Τα τρίποντα δεν είναι ακριβώς το καλύτερο σας (33/100, 33%). Είναι ένα θέμα που σας κάνει προβλέψιμους;
«Δεν πιστεύω πως μπορεί να γίνει πρόβλημα. Μπορούμε να παίξουμε μέσα στη ρακέτα, με τους ψηλούς παίκτες που έχουμε (σαν τον Μάσεϊ ή τον Πλάις). Και ο Ολεσον, με τον Κοσέρ, τον Νοτσιόνι και εμένα μπορούμε να σκοράρουμε τρίποντα, που είναι και θέμα τύχης. Δεν πιστεύω λοιπόν, ότι είμαστε προβλέψιμοι, ούτε στο ελάχιστο».

Τι χρειάζεται να κάνετε για να πάρετε την πρώτη εντός έδρας νίκη, στο ματς με τον Ολυμπιακό;
«Να παίξουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε άνετοι στο παιχνίδι μας και να νιώσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Πρέπει να πιστέψουμε στον τρόπο του παιχνιδιού μας. Στην Αθήνα ήμασταν πάρα πολύ κοντά στη νίκη. Την Παρασκευή θα καταφέρουμε να επικρατήσουμε, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Ενώ το ρεκόρ σας στην Ευρωλίγκα είναι 1-4, στη Liga Endesa έχετε 5-2 και είστε δεύτεροι, στην κατάταξη
«Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές διοργανώσεις. Στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά φέτος, παίζουμε παιχνίδια και την Παρασκευή. Και ενδεχομένως η πίεση του κόσμου να είναι μικρότερη στη Liga Endesa. Οι αντίπαλοι δεν είναι το ίδιο απαιτητικοί. Είναι δυο τελείως διαφορετικοί κόσμοι»

Πόσο επηρεάστηκε η ομάδα σας από την αδυναμία πρόκρισης στο ΤΟΡ16, την περασμένη σεζόν;
«Προφανώς και ήταν σκληρή αποτυχία. Οι φίλαθλοι μας, η ομάδα και ο κόουτς περίμεναν πως θα προκριθούμε. Ημασταν η μόνη ομάδα της Ευρωλίγκας που προκρινόταν κάθε χρόνο. Σκεφτείτε πως ούτε ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ το είχαν πετύχει αυτό. Ολοι είχαν «πέσει» έστω μια φορά. Πέρυσι μάλλον ήταν η σειρά μας. Δεν τελείωσε όμως, και ο κόσμος. Θα παλέψουμε έως την τελευταία μας ανάσα».

Μετά τον πρώτο γύρο, ποιες ομάδες θεωρείς πως είναι φαβορί να φτάσουν στο φινάλε της σεζόν και ποιες δεν διέγραψαν την πορεία που θα περίμενες;
«Η Ευρωλίγκα είναι μια από τις πιο δύσκολες διοργανώσεις μπάσκετ, στον κόσμο. Ισως πέρυσι ουδείς να στοιχημάτιζε στο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το τρόπαιο. Πολλώ δε ότι θα νικήσει στον τελικό έναν γίγαντα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Σε αυτό το παιχνίδι, όλα είναι πιθανά. Ολοι είναι φαβορί, συμπεριλαμβανομένων ημών».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved