Σφαιρόπουλος: «Βοήθησαν τα εύκολα καλάθια»

Σφαιρόπουλος: «Βοήθησαν τα εύκολα καλάθια»

Ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, υποστήριξε πως τα εύκολα καλάθια που πέτυχε η ομάδα του την βοήθησαν να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra Fm» και τόνισε πως η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, όχι μόνο για την κατάκτηση των δυο βαθμών, κυρίως γιατί φάνηκε πως ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι συνεργάτες του δουλεύουν στον σωστό χρόνο.

Σύμφωνα με τον βοηθό προπονητή της ρωσικής ομάδας, η ΤΣΣΚΑ έχει τις δυνατότητες να πάει πολύ ψηλά φέτος και μάλιστα κατάφερε αυτό να το δείξει απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης, Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το χθεσινό ματς στο ΟΑΚΑ:

«Για μένα είναι σημαντικό, πέρα από τη νίκη και τους δύο βαθμούς, δείχνει ότι δουλεύουμε σε σωστό χρόνο. Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι η ομάδα μας δεν είναι 100% έτοιμη και φάνηκε αυτό σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, έχει πολλές δυνατότητες, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα που πήρε, αλλά ο χρόνος είναι με το μέρος της, είναι μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που πρέπει να μάθουν το παιχνίδι ο ένας του άλλου, έχουμε καλό υλικό αλλά πρέπει να αποκτήσουμε και ομοιογένεια και αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, γίνεται με πολλές προπονήσεις, με πολλούς αγώνες, σίγουρα όμως η νίκη αυτή δείχνει ότι δουλεύουμε με το σωστό τρόπο και εμένα με ικανοποίησε το γεγονός ότι μπορέσαμε και αντιδράσαμε μέσα στο παιχνίδι επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου. Δηλαδή ενώ στη δεύτερη περίοδο κυρίως μπλοκαριστήκαμε με την άμυνα ματς απ της ζώνης 3-2, αλλά ήταν μια ζώνη που μας έδινε πολλές ευκαιρίες για μις ματς τα οποία δεν τα διαβάσαμε καλά. Μετά το ημίχρονο νομίζω ότι και στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο πήγαμε αρκετά καλύτερα σε αυτό το κομμάτι, διαβάσαμε καλύτερα επιθετικά, βάλαμε με απλό τρόπο την μπάλα στο καλάθι, βάλαμε εύκολα καλάθια και αυτό μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε και να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα, να βγάλουμε μεγαλύτερη ενέργεια και στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου να βγάλουμε ενέργεια στην άμυνα και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι πριν πάει στην παράταση. Τελικά στην παράταση συνεχίσαμε με το ίδιο σκεπτικό, παίζοντας απλά στην επίθεση και στην άμυνα βγάζαμε ενέργεια και κερδίσαμε το ματς».

Για το αν έπαιξε ρόλο πως άργησε να «μπει» επιθετικά στο ματς ο Κιριλένκο:

«Όχι, ο Κιριλένκο είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές, δεν είναι μόνο σκόρερ. Είναι ένας παίκτης που είδαμε πολλές φορές σε άλλες περιστροφές βρέθηκε στον Μπατίστ στο λόου ποστ και μπόρεσε και τον σταμάτησε και ήταν πολύ σημαντικές αυτές οι άμυνες, ή τα ριμπάουντ που παίρνει ή οι αλληλλοκαλύψεις που δίνει μέσα στο γήπεδο. Δηλαδή ο Κιριλένκο πάντα λειτουργεί υπέρ της ομάδας μέσα στο γήπεδο, άσχετα αν αυτό είναι σκοράρισμα ή κάποιες άλλες δουλειές».

Για το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ έχει «μεγάλα» κορμιά:

«Είναι μια ομάδα που έχει την αφρόκρεμα της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, τους καλύτερους Ρώσους παίκτες, έχει πολύ καλούς ξένους παίκτες και νομίζω πως έχει και καλή χημεία. Παρότι είναι ομάδα με μεγάλο υλικό έχει καλή χημεία η ομάδα και έχει παίκτες που μπορούν να δώσουν, ο ένας να συμπληρώσει τον άλλον και σε κορμιά και σε δυνατότητες και σίγουρα δίνει πολλές επιλογές στον κόουτς, στους προπονητές γενικότερα, να λειτουργήσουν με διάφορα σχήματα».

Για το ότι ο Διαμαντίδης δεν έκανε κανένα σουτ εντός παιδιάς καθώς έβρισκε χέρια μπροστά του:

«Ασφαλώς έτσι είναι, εμείς είχαμε προσαρμόσει την άμυνα στον Διαμαντίδη, ξέραμε πως είναι ο κύριος μοχλός του Παναθηναϊκού, τα πήγαμε αρκετά καλά και σε αυτό το κομμάτι, βέβαια είχαμε και λάθη και είχε ο Παναθηναϊκός σουτ τα οποία άλλα έβαλε κι άλλα δεν έβαλε, αλλά θεωρώ πως είναι μια ομάδα η δική μας που έχει δυνατότητες, κορμιά, παίκτες που έχουν έκρηξη, παίκτες που είναι καλοί αμυντικοί, σκόρερ και έχουμε πολλές επιλογές και αυτό προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε».

Για το πως του φάνηκε ο Παναθηναϊκός:

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο γνωστός Παναθηναϊκός, μια ομάδα πολύ δυνατή, μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ξέρει τι παίζει. Σίγουρα ήταν απώλεια στα τελευταία λεπτά το πέμπτο φάουλ του Διαμαντίδη κι εμείς όμως είχαμε παίκτες που φορτώθηκαν με φάουλ νωρίς και ο Κώστας Τσαρτσαρής που τραυματίστηκε. Παρεπιμπτόντως θέλω να του ευχηθώ περαστικά. Νομίζω ότι είναι μια ομάδα που παίζει αυτό που παίζει τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός, ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο, έχει τη φιλοσοφία του προπονητή και είναι πάντα μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι άλλωστε και ο πρωταθλητής Ευρώπης».

Για το ότι λογικά θα ξαναβρεθούν, όχι μόνο στη ρεβάνς του δεύτερου γύρου:

«Ακόμα είναι αρχή, είναι νωρίς να μιλάμε για το οτιδήποτε, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και σιγά σιγά όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης που λέμε, θα δούμε τι θα γίνει».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved