Eurobasket 2022: «Σενγκέλια, Μπιτάτζε και Σανάτζε επιτέθηκαν στον Κορκμάζ»
INTIME.GR

Eurobasket 2022: «Σενγκέλια, Μπιτάτζε και Σανάτζε επιτέθηκαν στον Κορκμάζ»

Συνεχίζεται το τρίτο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Γεωργίας με την Τουρκία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την καταγγελία της Τουρκίας για επίθεση στον Φουρκάν Κορκμάζ από παίκτες της Γεωργίας και μέλη της ομάδας  αλλά και την ένσταση που κατέθεσε η Τουρκία μετά το φινάλε της αναμέτρησης στην Τιφλίδα για το Eurobasket.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ισμαέλ Σενιόλ οι Σενγκέλια, Μπιτάτζε και Σανάτζε ήταν οι τρεις Γεωργιανοί παίκτες που επιτέθηκαν στον Κορκμάζ.

Νωρίτερα πάντως ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν, Χακάν Ντεμίρ φωτογράφισε τους τρεις παίκτες της Γεωργίας που επιτέθηκαν στον Κορκμάζ λέγοντας: «Σήμερα οι Γεωργιανοί παίκτες και μερικοί από τους ανθρώπους της ασφάλειας δεν μας σεβάστηκαν. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ, για τίποτα άλλο. Όλα πρέπει να μένουν στο παρκέ αλλά δυστυχώς έγινε ένα μεγάλο σκάνδαλο εκτός παρκέ. Αυτά τα περιστατικά δεν ταιριάζουν στον αθλητισμό. Σήμερα έπρεπε να παιχτεί ένα ματς μπάσκετ αλλα δυστυχώς αυτό που έγνε ξεπερνά το μπάσκετ.

Έχουμε δύο ακόμα ματς στην Γεωργία και δυστυχώς αυτό που έγινε στους διαδρόμους σήμερα ήταν ενάντια στο άθλημα. Περιμέναμε μία πιο κόσμια συμπεριφορά αλλά δυστυχώς δεν ήρθε.

Ήταν ένα ματς με δύο παρατάσεις. Μερικές φορές παίξαμε εμείς καλά, άλλες η Γεωργία αλλά μετά από την αποβολή του παίκτη μας, Φουρκάν Κορκμάζ τρεις παίκτες της Γεωργίας του επιτέθηκαν στους διαδρόμους την ώρα που οι σεκιούριτι επιτέθηκαν στον παίκτη και τον γυμναστή μας. Ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ όχι μποξ. Επιπλέον είμαστε ενοχλημένοι από την αδράνεια της ασφάλειας. Θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα».

 
Να θυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ομέρ Ονάν κάλεσε την FIBA να ανοίξει τις κάμερες για να δει τι συνέβη, απειλώντας ότι αν δεν το κάνει η Τουρκία θα αποχωρήσει από το Eurobasket.

Αναλυτικά η δήλωση του Ομέρ Ονάν:

«Μπορεί να υπάρξει ένταση στον αγώνα. Δύο παίκτες αποβλήθηκαν. Ενώ ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο γυμναστής μας περπατούσαν στον διάδρομο, από παίκτες που δεν έπαιξαν στο ματς, μαζί με αυτούς που αποβλήθηκαν και τους σεκιούριτι επιτέθηκαν στους δύο. Υπάρχει ξεκάθαρη επίθεση στον παίκτη μας που μπαίνει στα αποδυτήρια. Το ματς τελείωσε, χάσαμε.

Με 30 αστυνομικούς σε κάθε πλευρά μπροστά στα αποδυτήρια, ξέσπασε καυγάς. Η αστυνομία της Γεωργίας τσακώθηκε σωματικά μαζί μας. Εδώ καλούμε τη FIBA. Ήμουν σαφής και ακριβής. Το είπα και στους αξιωματούχους της FIBA. Ας μην εξαπατά κανείς τον εαυτό του και μην νομίζει ότι κανείς είναι ανόητος.

Θα φέρουν όλες τις κάμερες σε εκείνο το διάδρομο μπροστά μας, λεπτό προς λεπτό, χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο. Αν δεν το φέρουν, μίλησα και με τον Πρόεδρο, θα φύγουμε από αυτό το τουρνουά. Διοργανώσαμε πριν χρόνια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κανείς δεν έπαθε τίποτα. Εδώ, 12 παίκτες ήταν αποκλεισμένοι από τα αποδυτήρια. Σχεδόν τσακωθήκαμε με τη γεωργιανή αστυνομία... Λέγαμε να "ανοίξουν", δεν άνοιγαν τον διάδρομο.

Έρχονται οι Γεωργιανοί και μιλάνε. Λέμε πολύ ξεκάθαρα στη FIBA: «Όχι, οι κάμερες διαγράφηκαν, δεν έγινε χάος στην αίθουσα, δεν έλειψαν 2 λεπτά...». Όλες οι κάμερες θα κοιτάξουν μία προς μία, θα δούμε την απόφαση να να ληφθεί σε αυτό. Συγγνώμη αν δεν το κάνουν πολύ γρήγορα, αλλά οι δικοί μας παίκτες είναι πολύτιμοι.

Αν δεν το κάνουν πολύ γρήγορα, οι δικοί μας παίκτες είναι πολύτιμοι. Δεν επιτρέπουμε καμία ζημιά. Θα αποσυρθούμε. επίσης από το τουρνουά.

Δεν υπάρχει τέτοιο τουρνουά. Το μεγαλύτερο λάθος εδώ είναι της FIBA. Υπήρξαν χίλιες ελλείψεις από την ημέρα που φτάσαμε. Οι παίκτες πηγαίνουν από το ξενοδοχείο στην αίθουσα σε 45 λεπτά. Εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των παικτών, δεν θα κάνετε αυτή τη δουλειά.

Το ξαναλέω. Μιλήσαμε και με τον Πρόεδρο. Θα μιλήσουμε και με τον πρόξενο… Θα ζητήσουμε ασφάλεια. Προφανώς δεν θα μας προστατέψουν. Όπως είπα, θα φέρουν τις καταγραφές όλων των καμερών μπροστά μας, θα δούμε τι έγινε… Θα το δουν όλοι. Αν δεν τα παρέχουν, θα φύγουμε από εδώ.

Υπάρχει επίσης ένα λάθος κανόνα στο παιχνίδι. Παίκτες που δεν παίζουν όπως ο Σενγκέλια... 3 άτομα που δεν παίζουν πάνε στα αποδυτήρια; Έρχεται ο παίκτης που κάθεται στο πλάι. Μετά τον αγώνα, η αστυνομία μας έσπρωχνε και από τις δύο πλευρές, σαν να μας προστάτευε με γροθιές. Αλλά όπως είπα, η FIBA είναι υπεύθυνη για αυτό. Θα δούμε πώς θα τιμωρήσει η FIBA την Γεωργία.

Αμέσως κάναμε ένσταση. Είναι ένα ξεκάθαρο λάθος κανόνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Θα δούμε αν θα ξαναπαιχτεί το παιχνίδι. Υπήρξε ένα πολύ ξεκάθαρο λάθος κανόνα στον αγώνα Γερμανίας-Λιθουανίας. Θα το δούμε μαζί».

 
 


Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved