ΕΣΑΚΕ: Ο Κολοσσός έχει προβάδισμα έναντι του Περιστερίου bwin

ΕΣΑΚΕ: Ο Κολοσσός έχει προβάδισμα έναντι του Περιστερίου bwin

Η προϊστορία δείχνει Κολοσσός απέναντι στο Περιστέρι εν όψει του αγώνα του Σαββάτου (10/12, 16:00) στη Ρόδο

Με δύο αγώνες θα ανοίξει το Σάββατο (10/12, 16:00, ΕΡΤ Sports) η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League που θα είναι μοιρασμένη στα δύο. Στη Ρόδο, ο Κολοσσός H Hotels θα υποδεχτεί το Περιστέρι bwin έχοντας μία από τις τέσσερις αήττητες έδρες της Basket League έπειτα από οχτώ «στροφές». Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο, ενεργό σερί νικών που έφτασε στα πέντε παιχνίδια.

Ο Κολοσσός H Hotels σημείωσε και τις τρεις, ως τώρα, νίκες του στη Ρόδο επικρατώντας κατά σειρά του Προμηθέα, του ΠΑΟΚ mateco και της ΑΕΚ κάτι που μάλιστα έκανε στην ίδια σεζόν για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17. Ήταν νίκες που σημειώθηκαν μέσα από «κλειστά» παιχνίδια με διαφορές δύο, τεσσάρων και έξι πόντων αντίστοιχα. Μακριά από το νησί ωστόσο υποχρεώθηκε σε ήττα και στα πέντε παιχνίδια του.

Το Περιστέρι bwin μετά τις δύο διαδοχικές ήττες του για τη 2η και την 3η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, επιβλήθηκε κατά σειρά του Απόλλωνα Carna εκτός, της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό εντός, του Άρη εντός, του Λαυρίου Megabolt εκτός και του Ιωνικού εντός έδρας. Έφτασε έτσι στις πέντε σερί νίκες για πρώτη φορά μετά την εκκίνηση του Πρωταθλήματος 2019-20 στο οποίο μπήκε με 5-0 και ηττήθηκε στην 6η αγωνιστική από τον Προμηθέα στην Πάτρα (64-60).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κολοσσός H Hotels έχει το προβάδισμα στην ιστορία των αναμετρήσεων του με το Περιστέρι bwin, στις οποίες η έδρα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο. Αυτό γιατί οι εκάστοτε γηπεδούχοι νίκησαν στα 12 από τα 15 παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Στα ματς της Ρόδου η κυριαρχία του Κολοσσού H Hotels είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Σχεδόν, αφού το Περιστέρι bwin έφυγε μία φορά με τη νίκη από το νησί. Ήταν για την περίοδο 2018-19 όταν επικράτησε με 84-77 (Μπράουνινγκ 27π, 6/10δ, 5/9τρ, Λίγκινς 14π, 5ρ, 5ασ – Γκρέι 22π, 6/8τρ, Βασιλόπουλος 15). Για τους «θαλασσί» ακολούθησαν ωστόσο τρεις διαδοχικές, εντός έδρας νίκες ενώ στην περσινή σεζόν έκαναν για δεύτερη φορά, μετά εκείνη της σεζόν 2011-12, το 2/2 επί των «κυανοκίτρινων».

Οι αριθμοί της ιστορίας των αγώνων των δύο ομάδων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Κολοσσός H Hotels - Περιστέρι bwin 9-6

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS

Κολοσσός H Hotels - Περιστέρι bwin 7-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

2011-12: Κολοσσός H Hotels - Περιστέρι bwin 83-53

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ

2018-19: Κολοσσός H Hotels - Περιστέρι bwin 77-84 (Ο Στίβι Μπράουνινγκ είχε 27 για τον Κολοσσό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Ο Γιανίκ Μορέιρα απέχει πέντε πόντους από τους 800. Σε 70 αγώνες στην Basket League έχει 795, με μέσο όρο 11,35.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Κολοσσός H Hotels έχει δύο παίκτες στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα. Ο Τι Τζέι Σταρκς έχει 43 και ο Γιανίκ Μορέιρα 37 σημειώνοντας οι δυο τους το 47,05% των διπόντων της ομάδας τους (80 από τα 170).

* Ο Χάρης Γιαννόπουλος έχει μέσους όρους 12,71 πόντων και 5,57 ριμπάουντ ενώ πέρυσι με τον Προμηθέα και το Περιστέρι bwin είχε 6,09 πόντους και 1,73 ριμπάουντ.

* Ο Μαρκίς Τιγκ έχει τον καλύτερο συντελεστή ασίστ/λαθών μεταξύ των παικτών του Κολοσσού H Hotels (+12).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επιστροφή της σεζόν, αφού ανέτρεψε διαφορά 12 πόντων για να νικήσει τον Προμηθέα στην 3η αγωνιστική.

- Οι έξι ασίστ της ομάδας της Ρόδου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ mateco για την 5η αγωνιστική, παραμένουν το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Basket League.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Δημήτρης Μωραΐτης χρειάζεται τρεις πόντους για να μπει στην 50άδα των σκόρερ του Περιστερίου bwin στην Basket League. Έχει 261 και μπροστά του με είναι ο Μάρκους Φέισον που είχε 263 στην περίοδο 2009-10.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Μάρκους Ντένμον και Μίρο Μπίλαν μετρούν αθροιστικά 77 εύστοχες βολές, κάτι περισσότερο δηλαδή από τις μισές του Περιστερίου bwin που έχει συνολικά 150.

* Ο Λεωνίδας Κασελάκης επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του με τρία συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία είχε 12+ πόντους, 4+ ριμπάουντ και 10+ ranking.

* Ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε 2+ ασίστ σε καθεμία από τις επτά εμφανίσεις του στην Basket League.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Περιστέρι bwin σημείωσε 29 δίποντα στον αγώνα με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό για την 5η αγωνιστική και αυτή είναι η κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

- Οι «κυανοκίτρινοι» μετρούν δύο μηδενικές επιδόσεις κοψιμάτων και μοιράζονται τη σχετική, αρνητική πρωτιά με το Λαύριο Megabolt.

 



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved