Ιωνικός-Ολυμπιακός: Θέλει να διευρύνει το «ερυθρόλευκο» σερί

Ιωνικός-Ολυμπιακός: Θέλει να διευρύνει το «ερυθρόλευκο» σερί

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, καθώς μετράει ήδη 29 σερί νίκες

Στο κλειστό της Νίκαιας θα ανοίξει την Κυριακή (6/11, 15:45, ΕΡΤ3) το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας, της 5ης αγωνιστικής της Basket League με τον Ιωνικό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Νίκαιας έχει μπει στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-3 ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο 4-0.

Ο Ιωνικός συνεχίζει την πορεία του μέσα από ένα δύσκολο πρόγραμμα αφού μετά το ματς της πρεμιέρας με τον Κολοσσό H Hotels στο οποίο σημείωσε και τη μοναδική νίκη του, αντιμετώπισε κατά σειρά τον Προμηθέα, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ mateco ενώ μετά το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει στα Άνω Λιόσια την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 4/4 με τις νίκες του επί του Απόλλωνα εκτός, του Περιστερίου bwin εντός, του Άρη εκτός και του Λαυρίου Megabolt. Με αυτό το σερί έφτασε τις 29 συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος, στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δρόμοι των δύο ομάδων διασταυρώθηκαν στην κατηγορία στην περασμένη σεζόν έπειτα από 34 χρόνια. Η ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων άρχισε να γράφεται στη σεζόν 1975-76 και ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα σε αυτήν. Ωστόσο από τις έξι από τις εννιά νίκες του στην έδρα του Ιωνικού, με τελευταία αυτής της περασμένης σεζόν, σημειώθηκαν με μονοψήφιες διαφορές. Η τελευταία από τις έξι νίκες του Ιωνικού ήταν εκείνη της περιόδου 1986-87 όταν επικράτησε εκτός έδρας με 70-67.

Αναλυτικά οι αριθμοί των δύο ομάδων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Α' Εθνική (Από το 1963-64): Ιωνικός Νίκαιας - Ολυμπιακός 6-20
Basket League (Από το 1992-93): Ιωνικός Νίκαιας - Ολυμπιακός 0-2

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ
Α' Εθνική (Από το 1963-64): Ιωνικός Νίκαιας - Ολυμπιακός 4-9
Basket League (Από το 1992-93): Ιωνικός Νίκαιας - Ολυμπιακός 0-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ
1979-80: Ιωνικός Νίκαιας - Ολυμπιακός 76-90

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ
2021-22: Ιωνικός Νίκαιας - Ολυμπιακός 78-86

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΙΩΝΙΚΟΣ

MILESTONE

* Με την 357η εμφάνιση του στην Basket League, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα γίνει ο 21ος της σχετικής λίστας (από το 1992-93) αφού θα ξεπεράσει τον Νίκο Μπάρλο.

RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι 1ος σκόρερ, 2ος ριμπάουντερ, 1ος σε κερδισμένα φάουλ και 1ος στο ranking μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος.

* Όπως ο Μαυροκεφαλίδης, έτσι και ο Νταντέ Χόκινς έχει κάνει το 3/4 με double-double, φτάνοντας μάλιστα οι δυο τους σε αυτό τον συνδυασμό στα ίδια παιχνίδια.

* Ο Νίκος Αρσενόπουλος είναι ένας από τους δύο παίκτες –ο άλλος είναι ο Μάρκους Ντένμον του Περιστερίου bwin- που έφτασαν πρώτοι σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων (11).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ιωνικός είναι η μόνη ομάδα που είχε σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια της, από πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό έγινε συνολικά έξι φορές ως τώρα από τις 12 ομάδες στη σεζόν.

- Η ομάδα της Νίκαιας έχει μία ιδιαίτερη, αρνητική πρωτιά. Οι παίκτες της έχουν δεχτεί τα περισσότερα μπλοκ από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας (13).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Ο MVP της εβδομάδας που πέρασε, Μιχάλης Λούντζης, χρειάζεται δύο εύστοχες βολές για να φτάσει τις 200 και δύο εύστοχα τρίποντα για να συμπληρώσει τα 100 στην καριέρα του στην Basket League.

RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Κώστας Σλούκας έχει τη μεγαλύτερη επίδοση απόλυτης ευστοχίας στα τρίποντα, μετρώντας ως τώρα 6/6.

* Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο μόνος από τους επτά παίκτες που έχουν 60+ πόντους, που εκτέλεσε με 50%+ από το τρίποντο (7/11).

* Ο Τόμας Ουόκαπ μετράει επτά σερί παιχνίδια Πρωταθλήματος και συνολικά 108 λεπτά παρουσίας στο παρκέ, χωρίς να πάει στη γραμμή του φάουλ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Ολυμπιακός κρατάει τις κορυφαίες επιδόσεις τριπόντων του φετινού Πρωταθλήματος τόσο στις εύστοχες προσπάθειες (17) όσο και στο ποσοστό (56,66%), από το παιχνίδι με το Περιστέρι bwin.

- Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο επιθετικά ριμπάουντ στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα και αυτή είναι η μικρότερη φετινή επίδοση της Basket League.

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved