Άρης-Αρβανίτης: «Δουλεύουμε σε κατεύθυνση εξυγίανσης, σ’ ένα μήνα θα έχει τελειώσει το γήπεδο»

Άρης-Αρβανίτης: «Δουλεύουμε σε κατεύθυνση εξυγίανσης, σ’ ένα μήνα θα έχει τελειώσει το γήπεδο»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης της ομάδας, αλλά και στο νέο γήπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος

Για τις αδειοδοτήσεις και το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης και πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Libero FM 107.4.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του νέου γηπέδου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης:

Για το τι έγινε στη Γ.Σ του ΕΣΑΚΕ:

«Δε θα συνέβαιναν όλα αυτά, αν άκουγαν την πρόταση του Άρη από το 2020. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είχαν μειοψηφήσει τότε. Είχαμε πει με συγκεκριμένη πρόταση ότι ναι μεν ο κανονισμός είναι καλός, όμως χρειάζεται πενταετές πλάνο με συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν μπορεί να γίνει εν μέσω πανδημίας και πολέμου.

Χρειαζόταν πλάνο και χρόνος. Αποδείξαμε ότι δουλεύουμε σε κατεύθυνση οικονομικής εξυγίανσης. Είναι αποδεκτή η προσπάθεια μας απ’ όλους. Αν μας άκουγαν από τότε, δε θα είχαμε αυτά τα προβλήματα τώρα. Φτάσαμε σε πολύ οριακό σημείο. Έγινε χθες μια ψηφοφορία η οποία κρίθηκε από το επιχείρημα μας, ότι θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις, ανάλογες με την οικονομική κατάσταση της χώρας, για να είμαστε όλοι συνεπείς στον κανονισμό.

Απορρίφθηκαν οι εισηγήσεις και αποφασίστηκε να γίνει μια νέα γενική συνέλευση όπου θα προχωρήσουμε πιθανότατα σε μια τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος κανονισμού, που να ευθυγραμμίζεται και να επικαιροποιείται με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Η επιτροπή βασίστηκε στο γράμμα του κανονισμού και έκανε απορριπτική πρόταση για τέσσερις ομάδες. Δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα για ποιον λόγο απορρίφθηκε, δεν έχουμε λάβει εγγράφως γιατί απορρίφθηκε ο φάκελος μας. Θέλουμε να γνωρίζουμε. Υπήρξαν προτάσεις και έτσι όλες οι ομάδες αποδέχθηκαν τα επιχειρήματα των ομάδων που απορρίφθηκαν».

Για το γεγονός ότι μέλη άλλων ομάδων εξετάζουν τους φακέλους αντιπάλων τους:

«Είναι unfair. Όταν εξετάζονται οι φάκελοι των ομάδων που οι παράγοντες είναι μέλη της επιτροπής, θα πρέπει να εξαιρούνται μόνοι τους. Είναι λάθος και είναι λόγος τροποποίησης του κανονισμού. Θα έπρεπε να μπαίνει ο αναπληρωματικός ώστε να υπάρχει ουδετερότητα».

Για την αλλαγή που έγινε το 2020 και προστέθηκε αυτός ο κανονισμός αδειοδότησης από τον ΕΣΑΚΕ:

«Έγινε στη χειρότερη κατάσταση των ομάδων, της χώρας και στη κορύφωση της πανδημίας. Έχουμε σταθερή θέση. Θέλουμε εξυγίανση, πρόγραμμα και business plan. Παλεύουμε και το αποδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια, με τη στάση μας. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε αυτό. Μπήκαμε σε διαδικασία να διορθώσουμε τα πράγματα που αφορούν την ομάδα μας».

Για την αποπληρωμή των χρεών:

«Έχουμε δώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ σε παλιά χρέη, τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι κοντά στις 800 χιλιάδες τον χρόνο, ενώ η ομάδα κόστισε 330 χιλιάδες. Είναι τρελό νούμερο, γιατί πληρώσαμε… τρεις φετινές ομάδες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό κάθε χρόνο, με την οικονομία της χώρας σε αυτό το επίπεδο. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν θέματα ακόμα και στα σπίτια μας και στα σούπερ μάρκετ, πως μπορεί ο Άρης να πληρώνει τρεις ομάδες; Αυτή τη σταθερή και ακέραια θέση κρατάμε».

Για τη προέλευση του κύριου όγκου χρεών της ομάδας:

«Αυτά προέκυψαν από τη χρονιά 2016-17 η οποία ήταν πολύ δύσκολη. Έμειναν πολλοί απλήρωτοι. Συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά. Για παράδειγμα, ο σύλλογος όφειλε ένα ποσό στον Τζένκινς, δεν εμφανίστηκε ο Άρης και η FIBA του έδωσε και το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν. Ο αθλητής πληρώθηκε ποσά που δε τα δούλεψε. Είχε άλλη ομάδα! Όταν είπα εγώ ότι δε μπορεί η FIBA να γίνει… μαγαζάκι, θύμωσαν μαζί μου. Και οι περιπτώσεις Μαρμπλ, Σανικίτζε είναι παρόμοιες. Υπήρχαν και άλλοι πιστωτές και καλούμαστε τώρα εμείς να τα πληρώσουμε».

Για το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η καθημερινότητα της ομάδας, με υπέρογκα χρέη παλαιότερων ετών. Χρειάζεται να μαζεύουμε κάθε μέρα χρήματα, όπως και πρέπει να πληρώνουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Χρειάζεται εγρήγορση, επαγρύπνηση και όλοι να είναι δίπλα στην ομάδα. Θα πρέπει να συμμετάσχουμε στην ΑΜΚ που δεν πάει καλά, με βάση το μέγεθος της ομάδας. Θα πρέπει να μπούμε σε ένα πιο σωστό δρόμο, πληρώνοντας τα χρέη μας».

Για το στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση του νέου γηπέδου:

«Έχει γίνει μια πρώτη επιτροπή, για τεχνικά θέματα. Θα γίνουν κι άλλες όμως στη συνέχεια. Ο κ. Δούμας είναι πίσω απ’ όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ σωστός και κάθετος σε αυτά που λέει. Γνωρίζει το αντικείμενο. Αυτό που ακούω, είναι ότι σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει αυτό που ζητάμε, ώστε να ξεκινήσει η ανταλλαγή των ακινήτων. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για το αν πιστεύει ότι σε έναν μήνα μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία:

«Έτσι αναφέρουν. Πρέπει και η κυβέρνηση να πάει το θέμα πιο γρήγορα, ίσως. Δεν είναι θέμα του Άρη πλέον. Ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε. Θέλουμε να έχουμε το δεδομένο αυτό στα χέρια μας, ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Θέλουμε μετά να ξεκινήσουμε το επόμενο βήμα, με προμελέτες και μελέτες για εκείνη τη περιοχή, ώστε να γίνει το τεράστιο έργο. Περιμένουμε να δούμε τις πράξεις, όχι λόγια, ώστε να πιστωθεί στον καθένα η προσπάθεια που έκανε ώστε να βοηθήσει σε αυτό το μεγάλο πρότζεκτ».



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved