Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ: Καρέ-καρέ οι επίμαχες φάσεις του ΟΑΚΑ (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ: Καρέ-καρέ οι επίμαχες φάσεις του ΟΑΚΑ (videos)

Το OnSports αναλύει τις τρεις φάσεις για τις οποίες... ξεσηκώθηκε η ΑΕΚ, αλλά και τη μία καθοριστική εις βάρος του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν και η μοναδική λανθασμένη απόφαση των διαιτητών από τις τέσσερις.

Οι ημιτελικοί του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, με τους «πράσινους» να έχουν πάρει προβάδισμα με 2-1 στις νίκες και να θέλουν μία ακόμα για την πρόκρισή τους στον τελικό της Basket League. Ωστόσο, η ΑΕΚ, βασιζόμενοι στην εμπειρία κάποιων παικτών της (Μασιούλις, Ζήσης και Λοτζέσκι) έχει παρουσιαστεί αρκετά ανταγωνιστική, παρά την ξεκάθαρη ποιοτική ανωτερότητα της ομάδας του Όντεντ Κάτας.

Αυτός ο ανταγωνισμός, όμως, έχει «γεννήσει» μπόλικη κουβέντα για τη διαιτησία. Μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από τη συμπεριφορά του προπονητή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Αγγέλου, η οποία στο ματς της Κυριακής (23/5) πέρασε και στο... παρκέ, με έντονες διαμαρτυρίες και από τους παίκτες της Ένωσης. Εικόνες που έχουμε δει ξανά στο παρελθόν από τον κ. Αγγέλου, αλλά όχι από παίκτες της ΑΕΚ.

Με τις φωνές να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες φάσεις. Δύο από αυτές με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση, που οδήγησαν και σε δύο δικαιολογημένες τεχνικές ποινές (μία στον παίκτη και μία στον Βαγγέλη Αγγέλου) και μία με τον Γιανίκ Μορέιρα.

Το Onsports συγκέντρωσε τα βίντεο με τις συγκεκριμένες φάσεις και τις αναλύει για να βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του. Τα δικά μας, πάντως, είναι ξεκάθαρα και στις τρεις συγκεκριμένες φάσεις η ΑΕΚ δεν έχει κανένα απολύτως δίκιο να διαμαρτύρεται. Αντίθετα, η μόνη καθοριστική λανθασμένη απόφαση των διαιτητών, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα είναι κατά του Παναθηναϊκού, όταν στο 86-81 υπέρ των πράσινων, σφυρίζουν 3 δευτερόλεπτα στον Μήτογλου που κάρφωνε την μπάλα και... τελείωνε το παιχνίδι μετά από επιθετικό ριμπάουντ!!!

Ας δούμε όμως μία-μία τις φάσεις:

Φάση 1

Ο Νίκος Ζήσης διαμαρτύρεται έντονα για φάουλ του Ουάιτ και παίρνει τεχνική ποινή. Ο διαιτητές έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως αυτό που έχει συμβεί στη φάση είναι επιθετικό φάουλ του Ζήση, που χτυπά με τον αγκώνα στο πρόσωπο τον Αμερικανό. Οι διαιτητές αποφάσισαν να μη σφυρίξουν τίποτα.

Φαση 2

Λίγο μετά την πρώτη φάση ο Παπαπέτρου κάνει το ντράιβ και ο Ζήσης με τα πόδια προσπαθεί να τον εμποδίσει, βάζοντάς του ουσιαστικά τρικλοποδιά χτυπώντας τον με το γόνατο στα πόδια. Οι διαιτητές έδωσαν το φάουλ με τον προπονητή της ΑΕΚ, κ. Αγγέλου να διαμαρτύρεται εκτός ορίων και να δέχεται την τεχνική ποινή.

Φάση 3

Στο 86-81 ο Σαντ Ρος χάνει λέι απ, ο Παναθηναϊκός παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και ο Μήτογλου καρφώνει, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Οι διαιτητές όμως σφυρίζουν τρία δευτερόλεπτα, τα οποία φυσικά δεν υπάρχουν μετά την ανανέωση του χρόνου και το επιθετικό ριμπάουντ. Λάθος σφύριγμα, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα εις βάρος του Παναθηναϊκού, αφού στη συνέχεια η ΑΕΚ μείωσε σε 86-83, αντί να γίνει το 88-81.

Φάση 4

Στο 86-83 σφυρίζεται επιθετικό φάουλ στον Μορέιρα, το οποίο είναι το 5ο και ο παίκτης αποβάλλεται. Όπως βλέπετε και στο βίντεο ο Μορέιρα με τον ώμο του χτυπά στο στήθος τον Ουάιτ, και σύμφωνα με τον κανονισμό είναι ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ.

 



Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved