Τζόουνς: «Στον Ιωνικό είμαι ο παίκτης που ήθελα πάντα»

Τζόουνς: «Στον Ιωνικό είμαι ο παίκτης που ήθελα πάντα»

Για την θητεία του στον Ιωνικό Νικαίας, για την πορεία της ομάδας, τον Νίκο Βετούλα και τους οπαδούς μίλησε ο Τζάμαλ Τζόουνς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του παίκτη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιωνικού:

Η περίπτωση του Τζαμάλ Τζόουνς θα είναι για πάντα ξεχωριστή για την ομάδα μας. Ακόμη κι αν αφήσουμε εκτός συζήτησης το προφανές, ότι αποτελεί δηλαδή βασικό κομμάτι της φετινής προσπάθειας, το γεγονός πως ήταν ο πρώτος Αμερικανός που υπέγραψε στον Ιωνικό Νικαίας Affidea μετά την επιστροφή στα "σαλόνια" καθιστά την παρουσία του ιδιαίτερη και ιστορική.

Ωστόσο, στη διάρκεια μιας σεζόν, η ουσία είναι αυτή που μετρά περισσότερο από στοιχεία που είναι μεν ενδιαφέροντα, αλλά δεν... παίζουν μπάσκετ στο παρκέ. Ο Τζόουνς βγαίνει στο παρκέ και είναι εντυπωσιακός. Τραβά τα βλέμματα με τα δυναμικά καρφώματα και τις τάπες του και αποτελεί κατά γενική ομολογία έναν από τους πιο θεαματικούς παίκτες του πρωταθλήματος. Δεν μένει όμως μόνο σε αυτά, αλλά είναι και πολύ ουσιαστικός και επωφελής για την ομάδα: το μαρτυρούν και οι αριθμοί με τον 26χρονο Αμερικανό να δίνει 13.2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και 1.2 τάπες ανά παιχνίδι στην ομάδα του Νίκου Βετούλα.

Ο Ιωνικός Νικαίας Affidea μπορεί να αισθάνεται, ως οργανισμός, χαρούμενος που τον έχει στο ρόστερ του, αλλά η ικανοποίηση η αμφίπλευρη. Άλλωστε, δήλωσε ξεκάθαρα πως νιώθει δικαιωμένος για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι: «Νιώθω ήδη δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι να έρθω εδώ. Ήμουν και είμαι πολύ ενθουσιασμένος, γιατί η ομάδα μου έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαι ο εαυτός μου και να δείξω τις ικανότητές μου σε μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα. Στον Ιωνικό είμαι ο παίκτης που ήθελα να είμαι σε όλη μου την καριέρα. Είναι συνολικά μια καλή ομάδα για να αποτελείς μέλος της, γιατί διαθέτει παίκτες και προπονητή με ποιότητα».

Ο κόσμος της ομάδας μας έχει ενθουσιαστεί με το σερί τεσσάρων νικών που «τρέχουν» οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, αλλά ο Τζόουνς είναι άκρως απαιτητικός για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, τονίζοντας χωρίς περιστροφές ότι ο Ιωνικός δεν έχει καν πλησιάσει το ταβάνι του: «Προφανώς είναι ευχάριστο που έχουμε ένα θετικό ρεκόρ νικών. Η άποψή μου όμως είναι ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και θα το δείτε! Μέχρι τώρα, θεωρώ πως δεν έχουμε κάνει ένα τέλειο παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος του. Ακόμη και στις νίκες, βρίσκουμε καλά διαστήματα με σερί και η ποιότητά των παικτών μας κάνει εφικτό το να επικρατούμε. Κι όμως, πιστεύω πως όλοι μας δεν έχουμε δείξει το 100% μας, ότι μπορούμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί. Δεν είμαστε καν κοντά στο αγωνιστικό μας ταβάνι, πιστέψτε με».

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Ιωνικός, πέρα από αδιαμφισβήτητο ταλέντο, έχει εμπειρία στο ρόστερ του. Ο Τζόουνς εξήγησε γιατί αυτό το στοιχείο έχει τόσο σπουδαία σημασία: «Είναι πολύ σημαντικό. Πέρα από το τι παίρνω εγώ καθημερινά στις προπονήσεις από αυτούς τους παίκτες, το βασικό είναι ότι η εμπειρία νικά παιχνίδια. Τέτοιοι παίκτες, όπως αυτοί που υπάρχουν στην ομάδα μας, σε κάνουν ικανό να βγεις νικητής ακόμη κι από αγώνες που κάτι δεν έχει πάει τόσο καλά. Έχουμε παιδιά στην ομάδα που είναι άριστοι στο να διαχειρίζονται την πίεση, να βάζουν φρένο σε εμάς τους νεότερους όταν χρειάζεται. Αυτό θα αποδειχθεί σίγουρα ευεργετικό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Φυσικά, από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Νίκου Βετούλα, που ακόμη δεν έχει γνωρίσει την ήττα από την μέρα που πήρε τα ηνία της ομάδας ξανά στα χέρια του: «Είναι προφανής η επίδρασή του. Από όταν ανέλαβε ο κόουτς, υπάρχει μία ολοκληρωτική αλλαγή. Δεν έχουμε καν χάσει από τη μέρα που ήρθε. Μας καθοδηγεί, με τον τρόπο του, προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό ακριβώς χρειαζόμασταν».

Οι αγωνιστικές επιδόσεις του Τζόουνς έχουν εξήγηση κι αυτή έχει να κάνει με το γεγονός πως έχει κατανοήσει τον ρόλο του και τον απολαμβάνει, όπως παραδέχθηκε: «Απολαμβάνω το ρόλο μου, ειλικρινά. Έχουμε έναν εξαιρετικό σκόρερ στο πρόσωπο του Στίβι (σ.σ. Μπαρτ) κι έναν φανταστικό παίκτη κοντά στο καλάθι στο πρόσωπο του Λουκά (σ.σ. Μαυροκεφαλίδης). Μεγάλο μέρος των όσων κάνω οφείλεται σε αυτούς, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο Μπίλι (σ.σ. Χαραλαμπόπουλος), ο Τζίνο (σ.σ. Λόρενς) κι όλοι οι άλλοι. Ουσιαστικά, οι συμπαίκτες μου είναι αυτοί που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να δράσω. Συνολικά κάνω ο,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα κι αυτό με ευχαριστεί».

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, δείχνοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχει στο σύνολο που έχει χτιστεί και στην προσπάθεια που γίνεται: «Θεωρώ ότι ως ομάδα έχουμε ο,τι απαιτείται για να φτάσουμε μέχρι τα play-offs. Για να πω την αλήθεια, το πίστευα αυτό από τη μέρα που ήρθα εδώ. Γιατί πραγματικά έχουμε σπουδαίους παίκτες, έχουμε βάθος στον πάγκο, και όπως είπα διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία συνολικά. Νομίζω ότι σίγουρα έχουμε ομάδα ικανή να φτάσει στα play-offs και όταν φτάσεις εκεί, όλα μπορεί να συμβούν».

Αν έχετε συνηθίσει να βλέπετε τον Τζόουνς να κινείται γεμάτος ενέργεια πάνω στο παρκέ, τότε να είστε σίγουροι ότι μέρος αυτής αντλείται από τη στήριξη του κόσμου, τον οποίο αποθέωσε: «Τους αγαπώ τους οπαδούς μας. Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι που είχα ποτέ να με στηρίζουν σε ομάδα μου. Είναι παθιασμένοι και ακούραστοι. Δεν σταματούν να μας τροφοδοτούν με ενέργεια, μας κάνουν να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Είναι ευλογία που τραγουδούν για εμάς».

Μετά την αποθέωση, ήρθε η ώρα της υπόσχεσης με τον Αμερικανό να δεσμεύεται πως... στα προσεχώς υπάρχουν πολλές ακόμη θεαματικές φάσεις: «Σίγουρα, να περιμένουν σε κάθε ματς όλο και περισσότερα. Όσο μένω υγιής, θα προσπαθώ να τους χαρίζω όμορφες φάσεις που θα τους ξεσηκώνουν και κυρίως θα είναι χρήσιμες για το καλό της ομάδας».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved