ΑΕΚ-Χολαργός 73-63: Με μεγαλύτερο κέρδος τον Τσαλμπούρη

ΑΕΚ-Χολαργός 73-63: Με μεγαλύτερο κέρδος τον Τσαλμπούρη

Η εμφάνιση του Γιώργου Τσαλμπούρη είναι ο,τι θα θυμάται η ΑΕΚ από το ματς με τον Χολαργό.

Η “Ένωση” δεν είχε καλή εικόνα κι έκανε τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στον μαχητικό (αλλά τραγικά άστοχο) Χολαργό, ώστε να επικρατήσει με 73-63, ανεβαίνοντας στο 3-2 στη Basket League.

Ο νεαρός σέντερ έδειξε σε ένα ακόμη ένα ματς ότι μπορεί να δώσει λύσεις, όπως έπραξε στην τρίτη περίοδο, όπου πέτυχε μαζεμένους πόντους, βοηθώντας την ΑΕΚ να “χτίσει” διαφορά ασφαλείας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Για ακόμη ένα ματς ο Μπάνκι ξεκίνησε τον Τσαλμπούρη βασικό, ενώ στη δεύτερη περίοδο έβαλε στο παρκέ τον Ρογκαβόπουλο στο παρκέ, σε ένα ματς, πάντως, που στο πρώτο ημίχρονο δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Ιταλός τεχνικός. Οι “κιτρινόμαυροι” υπέπεσαν σε εύκολα λάθη, δίνοντας παράλληλα κι εύκολους πόντους στον Χολαργό (11π. από λάθη αντιπάλων), ο οποίος είδε και τον Λοβ να ξεκινάει με 3/4 τρίποντα. Μάλιστα, ένα σερί 9-0 των φιλοξενούμενων τους έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθούν με 23-14 (12'), την ώρα που η ΑΕΚ τελείωσε το πρώτο μέρος με 1/8 τρίποντα!

Η σχέση ασίστ / λαθών (5/12) δεν ήταν καθόλου καλή για την “Ένωση”, η οποία, πάντως, κατάφερε να βρει λύσεις από την ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών της, όπως οι Χάντερ (4π., 6ρ., 3ταπ.) και Γκρίφιν (8π. 4/6διπ., 4ρ.). Ειδικά ο πρώτος έδειξε σε ακόμη ένα ματς πόσο καθοριστική είναι η παρουσία του στη σωστή λειτουργία της ΑΕΚ στην άμυνα. Με πρωτοστάτες τους δύο Αμερικανούς, οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +11 (39-28 στο 23'), την ώρα που ο Χολαργός ήταν απελπιστικά άστοχος, έχοντας 9/35 σουτ! Αυτό επέτρεψε στην ΑΕΚ να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά και με τον Τσαλμπούρη να σημειώνει 9 μαζεμένους πόντους, έφτασε στο +16 (50-34 στο 28').

Ο Χολαργός έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει, μείωσε σε 68-61 (39') αλλά με 5/23 τρίποντα η αποστολή του έμοιαζε με... mission impossible. Κάπως έτσι οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα, φτάνοντας στην τρίτη νίκη τους σε πέντε ματς στη Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-26, 54-44, 73-63.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των ομάδων στο gallery...



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved