ΠΑΟΚ: «Φιλικό-ορόσημο για το μέλλον!»
SHARE

ΠΑΟΚ: «Φιλικό-ορόσημο για το μέλλον!»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/8) η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει του μεγάλου επετειακού φιλικού της 9ης Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το λόγο πήραν κατά σειρά, οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Τέλης Ζουρνατσίδης και Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ εκτός του μεγάλου γεγονότος, την παράσταση έκλεψε η επετειακή φανέλα της ομάδας, που θα φορέσουν οι παίκτες του Μαρκόπουλο στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τέλος, έγινε αναφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και το νέο ρόστερ, στην οικονομική στήριξη που παρέχουν ο Ιβάν Σαββίδης και οι χορηγοί, αλλά και σε διάφορα άλλα ζητήματα.

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς και ανέφερε:

«Σήμερα σας καλέσαμε για να ακούσετε κάποιες λεπτομέρεις αγωνιστικές και διοικητικές. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα την επιτροπή εορτασμού, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Δημήτρη Ιτούδη αλλά και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που βοήθησε για την πραγματοποίηση των λεπτομερειών του μεγάλου φιλικού, ενώ μέρος των εσόδων θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.»

Για το γεγονός ότι θα ξανασμίξουν οι μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος: «Είναι πάρα πολύ ωραίο που ξαναβρίσκομαστε, γιατί θυμόμαστε τις παλιές στιγμές. Βέβαια, με πολλά παιδιά έχουμε βρεθεί, και γι αυτό θα ήθελα να έρθει ο Παπαχρόνης, τον οποίο έχω πάρα πολλά χρόνια να δω.»

Για τα πέντε χρόνια στη διοίκηση της ΚΑΕ: «Δεν το περίμενα ποτέ, ότι θα κάτσω τόσα χρόνια. Ξεκινήσαμε στην αρχή ως διοίκηση Πρωτοδεικείου, όμως δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε κάποιο χρηματοδότη ή ιδιοκτήτη μέχρι σήμερα, κάτι που δεν περίμενα.»

Ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε:

«Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ιδιαίτερα στην ομάδα και τους παίκτες. Κλείνοντας μία πενταετία από τότε που ξεκινήσαμε, είχαμε βάλει στόχο την εξυγίανση και ταυτόχρονα την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Πέρασαν πολλοί από τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας πολλά χρέη. Έπρεπε να διαχειριστούμε πάνω από 5 εκατομμύρια χρέη κι έτσι πάρθηκε η σοβαρή απόφαση της ένταξης στο άρθρο 99. Σήμερα μπορούμε να πούμε, ότι ο ΠΑΟΚ σώθηκε οικονομικά, τακτοποίησε τις υποχρεώσεις του και είναι έτοιμος για μία νέα σελίδα και μία νέα αρχή. Αντιμετωπίσαμε επιτυχώς το άρθρο 99, αλλά μέλημά μας ήταν να έχουμε μία καλή ομάδα, με βάση το πλάνο μας αλλά και την κρίση στην Ελλάδα. Μάλιστα, η ομάδα πέτυχε δύο τρίτες θέσεις και πέρυσι την πέμπτη. Από πίσω μας υπάρχει ένα όνομα. Ιβάν Σαββίδης. Τον κάναμε κοινωνό του προβλήματός μας, και πλέον μπορούμε να τον πούμε σωτήρα του μπάσκετ κι η μεγαλύτερη επιτυχία των πέντε ετών της διοίκησης είναι ότι ο κύριος Σββίδης είναι πάντα δίπλα μας.»

Πλέον κάνουμε νέα αρχή και θα την δείτε μέσα στο γήπεδο, στα γραφεία και στα αποδυτήρια, μία εικόνα ασρπόμαυρη. Το καταφέραμε χάρη στον Ιβάν Σαββίδη και την επιτροπή των 90 χρόνων που ενέκριναν το κονδύλι. Η ΚΑΕ κατάφερε, μέσω χορηγιών να ανακαινίσει το Μουσείο, τα απουδτήρια κι ευχαριστώ την εταιρεία «Αναδομώ» για την συνδρομή της και στις υποδομές των VIP αλλά και στη μπουτίκ. Ευχαριστώ και το τμήμα Μάρκετινγκ του ΠΑΟΚ, για τους 60 χορηγούς που έχουμε και βοηθάνε, με χορηγίες ή ανταποδοτικές την ομάδα.

Για το εάν απευθύνθηκε πρόσκληση στον Ιβάν Σαββίδη: ‘Εχει κληθεί για το παιχνίδι ο κύριος Σαββίδης. Τον νιώθουμε κοντά μας, έαν πρόκειται να γίνει ιδιοκτήτης είναι καθαρά θέμα δικό του. Εμείς συνεχίζουμε τον Γολογοθά μας, έαν προκύψει κάτι άλλο, θα φανεί στην πορεία.

Για την παρουσία των τμημάτων υποδομής: Όλα τα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένη κερκίδα, ενώ επικοινωνήσαμε με τον κύριο Πουρλιοτόπουλο και θα βρίσκονται και τμήματα της ΠΑΕ.

Για την προτομή του Δεδέουγλου: Έχουμε ετοιμάσει την προτομή του κυρίου Δεδέογλου, του ανθρώπου που άνοιξε το δρόμο για την κατασκευή του γηπέδου.

Ο τιμ μάναζτερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατσίδης είπε από την πλευρά του:

«Φέτος υπάρχει η απόφαση να αλλάξουμε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, προκειμένου να φτιάξουμε μία ομάδα πιο γρήγορη και ελκυστική αλλά και για να ανενώσουμε το ρόστερ της ομάδας, όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες. Θέλουμε να παίξουμε πιο εντυπωσιακό μπάσκετ γι αυτό έπρεπε να βρούμε και πιο νέους κι εντυπωσιακούς παίκτες κι έτσι ρίξαμε τον μέσο όρο κατά 4,5 χρόνια, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, από τα 29 πέρυσι στα 24 και κάτι φέτος. Γι αυτό θα έπρεπε κάποια παιδία να φύγουν, όπως ο Χαραλαμπίδης, ο Κακαρούδης και ο Δεδας και να έρθουν άλλα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες, όπως ο Χρυσικόπουλος, ο Κόνιαρης, ο Καραμανώλης κι ο Παπαδόπουόλος. Δόηθηκε επίσης μεγάλη βαρύτητα στην παρουσία Αμερικανών παικτών, με ηλικία που να έχουν όρεξη να διακριθούν, είναι πολύ ταλαντούχοι. Επίσης κι οι Μιλιένοβιτς και Πέινερς έχουν μεγάλη όρεξη για να πετύχουν και θα τους δώσουμε αυτό το βήμα.

Η ομάδα θα έχει από την μία άγνοια κινδύνου, από την άλλα όμως θα υπάρχει κι έλλειψη εμπειρίας, γι αυτό υπάρχουν κι οι Μαργαρίτης -που είναι πρότυπο για όλους-, ο Τσόχλας και ο Γλυνιαδάκης. Αυτοί θα δίνουν το σήμα με τη στάση τους για το πως θα πρέπει να προχωρήσουμε.

Βασικό συστατικό είναι ο προπονητής μας και είμαστε υπερήφανοι που το έχουμε κοντά μας. Φέτος είναι πιο ουσιώδης κι ορεξάτος από ποτέ, και το καλοκαίρι ετοίμαζε τους νέους παίκτες. Επίσης, έχουμε τη χαρά να επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό-προσωπικό και για αυτό θα βρίσκεται στο τεχνικό τιμ κι ο Κώστας Χαραλαμπίδης και θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί το ίδιο θετικά κι η προπονητική του καριέρα, ο Μπάμπης ο Καραϊσκός θα είναι υπεύθυνος για την ανάλυση των αντιπάλων, ενώ θα υπάρχει και νέος φυσιοθεραπευτής.

Όλο αυτό το νέο εγχείρημα θα ξεκινήσει, με αυτό το ιστορικης σημασίας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Τεράστια τύχη για όσους θα το παρακολουθήσουν και φαντάζομαι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Είναι το κεντρικό μας θέμα σήμερα.»

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδα, Νίκος Σταυρόπουλος είπε:

«Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για υγεία στο Σύλλογο και τα κατάφεραμε, κάτι που βγαίνει μέσα από τον πόνο μας για την ομάδα. Το σύμβολο του ΠΑΟΚ κάποιοι έπρεπε να το τιμήσουν περισσότρο στο παρελθόν, γι αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να το ανεβάσουμε εκεί που του αξίζει.

Το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Μόνο αυτό τον «κολοσσό» πιέσαμε, διαμέσου των Πρέλεβιτς και Ιτούδη και μας έκανε την τιμή να συμμετάσχει αμέσως. Ευχαριστούμε την επιτροπή εορτασμού για την βοήθειά της και τον Ιβάν Σαββίδη κι εμείς καταφέραμε από νωρίς να συμφωνήσουμε με την ΤΣΣΚΑ. Θα έρθει με όλα τα αστέρια της , εκτός κάποιον παικτών και το παιχνίδι θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στις 8μμ. Υπήρχε η σκέψη να αγωνιστούν οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων στην αρχή.

Στο ματς θα παρελάσουν άνθρωποι του παρελθόντος που ήταν μπροστά και πίσω από τις κάμερες και θέλουμε να αναδείξουμε μία ιστορική αναδρομή από τις πίσω δεκαετίες. Προσκαλέσαμε παιδά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κάλουμε όλο τον κόσμο να είναι μαζί μας. Η τιμή εισιτηρίου των 10 ευρώ είναι συμβολική για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Θα είναι παρόντες ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Κλιφ Λέβινγκστον, ο Ντράγκαν Σάκοτα, μεγάλοι άλλοι παίκτες και παράγοντες, προσωπικότητες δηλαδή που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα, πήραν τίτλους και έγραψαν χρυσή ιστορία. Θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την ιστορία του 1926 με το σήμερα.

Για την επετειακή φανέλα: «Για το παιχνίδι αυτό, υπάρχει μία φωτογραφία από το 1928, είναι η πρώτη μπασκετική εικόνα του ΠΑΟΚ, κι από εκεινη την ομάδα «κλέψαμε» τη φανέλα που θα φοράνε οι παίκτες στο μεγάλο φιλικό. Την σχεδίασε η ελληνική εταιρεία «Athlos» με έδρα τα Γιάννενα. Μετά τον αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η φανέλα θα εκτίθεται συμβολικά στο Μουσείο.»

Για την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ: «Δεν ανησυχούμε για τη διαφορά δυναμικότητας. Είναι ένα παιχνίδι για τον κόσμο, να υπάρξει θέαμα και να παροσουσιάσουμε τα νέας μας πρόσωπα.»

Για την σύγκριση των ένδοξων στιγμών του παρελθόντος με το σήμερα: «Το να θυμάσαι το ένδοξο παρελθόν δεν κάνει κακό σε καμία περίπτωση. Γι αυτό θέλουμε και τα νέα παιδιά να βρίσκονται στο γήπεδο να γ΄νωρίσουν την ιστορία. Μακάρι στο μέλλον να καταφέρουμε να φτιάξουμε μία μεγάλη ομάδα και να διεκδικήσουμε τίτλους ξανά.»


Ξάνθη: Κανένα θέμα προπονητή
Ξάνθη: Κανένα θέμα προπονητή
Τη δημιουργία μητρώου ακίνητης περιουσίας δρομολογεί η κυβέρνηση
Τη δημιουργία μητρώου ακίνητης περιουσίας δρομολογεί η κυβέρνηση
Μπάρλος: «Θέλουμε να μάθουμε ποσά και ημερομηνίες»
Μπάρλος: «Θέλουμε να μάθουμε ποσά και ημερομηνίες»
Κορονοϊός: Τρεις ακόμα γιατροί νεκροί από τον ιό – Το συγκλονιστικό μήνυμα συναδέλφου τους
Κορονοϊός: Τρεις ακόμα γιατροί νεκροί από τον ιό – Το συγκλονιστικό μήνυμα συναδέλφου τους

Κρούσματα σήμερα: 1.747 νέα - Στους 121 οι θάνατοι, στους 606 οι διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα: 1.747 νέα - Στους 121 οι θάνατοι, στους 606 οι διασωληνωμένοι

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμος να «χτυπήσει» την Ελλάδα ο Ερντογάν

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμος να «χτυπήσει» την Ελλάδα ο Ερντογάν

Κρούσματα σήμερα: Σε αυτές τις περιοχές εντοπίζονται - Θρίλερ με τη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: Σε αυτές τις περιοχές εντοπίζονται - Θρίλερ με τη Θεσσαλονίκη

Άρση lockdown: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα - Τι θα ισχύσει με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Άρση lockdown: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα - Τι θα ισχύσει με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Όλα τα μυστικά για τις τραπεζικές θυρίδες – Τι διδάσκει το colpo grosso του Ψυχικού

Όλα τα μυστικά για τις τραπεζικές θυρίδες – Τι διδάσκει το colpo grosso του Ψυχικού

Lockdown: Μόνο έτσι θα βγούμε από τα σπίτια μας - Ποιο είναι το «κλειδί» για την άρση

Lockdown: Μόνο έτσι θα βγούμε από τα σπίτια μας - Ποιο είναι το «κλειδί» για την άρση

Κορονοϊός: Δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία - Στήνουν ΜΕΘ σε θαλάμους

Κορονοϊός: Δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία - Στήνουν ΜΕΘ σε θαλάμους

Συγκλονιστικός πατέρας: «Κόψτε μου το ρεύμα σε μια ώρα, να τελειώσει ο γιος μου το μάθημα» (Vid)

Συγκλονιστικός πατέρας: «Κόψτε μου το ρεύμα σε μια ώρα, να τελειώσει ο γιος μου το μάθημα» (Vid)

Χαμός στον αέρα εκπομπής: Καυγάς του Αλέξη Γεωργούλη με δημοσιογράφο

Χαμός στον αέρα εκπομπής: Καυγάς του Αλέξη Γεωργούλη με δημοσιογράφο

Κορονοϊός - Κοζάνη: Η φωτογραφία από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο που έγινε viral

Κορονοϊός - Κοζάνη: Η φωτογραφία από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο που έγινε viral

Νεκρός από κορονοϊό ο Βασίλης Blue Σωτηρίου

Νεκρός από κορονοϊό ο Βασίλης Blue Σωτηρίου

Κορονοϊός: Απίστευτο περιστατικό - Το sms στο 13033 που έστειλε Ελληνίδα μάνα!

Κορονοϊός: Απίστευτο περιστατικό - Το sms στο 13033 που έστειλε Ελληνίδα μάνα!