Μέξας: «Ξεπληρώθηκαν οι παίκτες»

Μέξας: «Ξεπληρώθηκαν οι παίκτες»

Ο ΚΑΟΔ πανηγύρισε τη νίκη επί του Πανελευσινιακού, με τον Κώστα Μέξα να κάνει λόγο για δικαίωση των κόπων τους.

Οι Δραμινοί πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, με τη νίκη τους επί των «σταχυοφόρων» στο «Δημήτρης Κραχτίδης» για την 22η αγωνιστική της Basket League. Στο χαρακτήρα των παικτών του στάθηκε ο προπονητής τους στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας:«Για εμάς ήταν πάρα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Ξέραμε ότι είχαμε στην έδρα μας μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχουμε το βασικό στόχο της χρονιάς, που ήταν η σωτηρία της ομάδας. Τα παιδιά δούλεψαν αρκετά συγκεντρωμένα όλο αυτό το διάστημα. Δεν αναφέρομαι μόνο στη τελευταία εβδομάδα. Εδώ κι ένα δίμηνο η ομάδα παίζει πολύ καλά, και εντός και εκτός έδρας. Είναι πολύ ανταγωνιστική σε δύσκολα εκτός έδρας ματς και τα παιχνίδια στην έδρα μας τα κερδίσαμε με σχετική άνεση. Όλη αυτή η κατάσταση έδωσε στα παιδιά μεγάλη αυτοπεποίθηση, έχουν μάθει ο ένας τον άλλον, παίζουν ο ένας για τον άλλον και στην επίθεση και στην άμυνα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο». Είπε ακόμα…

Για το «κλειδί» της νίκης: «Θεωρώ ότι βιαστήκαμε κάποιες στιγμές στην επίθεση να τελειώσουμε το παιχνίδι, κάναμε κάποιες επιλογές με γρήγορα σουτ, βιαστικές επιλογές και δεν είχαμε την υπομονή για ακόμα μία πάσα. Νομίζω ότι η άμυνά μας ήταν σε υψηλό επίπεδο, κρατήσαμε το ρυθμό εκεί που θέλαμε εμείς κι ένας από τους σκοπούς της ομάδας όταν χτιζόταν ήταν να ελέγχει τα παιχνίδια εδώ μέσα από την άμυνά της. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τον τρόπο που λειτουργούν κάθε ημέρα και την αντίδρασή τους στις δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό ήταν το «κλειδί» που μας κράτησε. Ο χαρακτήρας τους μας κράτησε ενωμένους και επειδή το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα τους ξεπλήρωσε σήμερα (28/03)».

Για τη συνέχεια στην Basket League: «Θα ξεκουραστούμε τώρα και θα συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο. Έχουν μείνει τέσσερα ματς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Όταν έχεις φιλοδοξία και σε ενδιαφέρει και η υστεροφημία σου δεν σκέφτεσαι ότι έχεις πετύχει το στόχο της παραμονής, παίζεις κάθε παιχνίδι κανονικά».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στα πλέι οφ: «Δεν έχω δει τι ακριβώς γίνεται για τα πλέι οφ, δεν ξέρω καν τα προγράμματα, γιατί το μυαλό μας ήταν αποκλειστικά αφοσιωμένο στο πώς θα σωθεί η ομάδα και πώς θα κερδίσουμε την Ελευσίνα. Για εμάς ήταν πολύ κομβικό το παιχνίδι. Θα παλέψουμε σε κάθε ματς, γιατί τα παιδιά έχουν φιλοδοξία».

Για τη δική του παρουσία στον πάγκο του ΚΑΟΔ: «Η πρώτη χρονιά σαν πρώτος προπονητής δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη. Με στήριξε η διοίκηση στις δύσκολες στιγμές, αλλά περισσότερο με στήριξαν τα παιδιά με τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο, όπως και οι συνεργάτες μου που με ανέχονται. Δεν είμαι εύκολος στη δουλειά, γιατί απαιτώ πολλά πρώτα από τον εαυτό μου και μετά από τους άλλους. Οι παίκτες μάς στηρίζουν με τη δουλειά και την πειθαρχία τους».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου κι επεσήμανε: «Είχαμε αυτό το παιχνίδι τρεις εβδομάδες στο μυαλό μας, πριν από τους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ξέραμε ότι αυτό θα μας δώσει την παραμονή στην κατηγορία και καταφέραμε να κάνουμε καλή εμφάνιση για 36-37 λεπτά, δεν δώσαμε ποτέ το δικαίωμα στην Ελευσίνα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι στην έδρα μας και νομίζω ότι είμαστε και του χρόνου στην Basket League. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στους προπονητές μου, γιατί είναι κάποια πράγματα που λίγοι τα ξέρουν. Στις 25 Μαρτίου, στις οκτώ το πρωί, ήταν εδώ στο γήπεδο και δούλευαν. Αυτό στο μπάσκετ πάντα ανταμείβεται, η δουλειά πάντα ανταμείβεται και νομίζω ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, οικογενειακό. Είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που μας στάθηκε στα δύσκολα. Η δουλειά μας δεν σταματάει εδώ, αυτή η ομάδα έχει κίνητρο και φιλοδοξίες. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φθάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Έτσι χτίζεται η νοοτροπία αυτής της ομάδας».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved