Απόφαση σκάνδαλο από την ΕΦΙΠ για Π. Αγγελόπουλο (video)

Απόφαση σκάνδαλο από την ΕΦΙΠ για Π. Αγγελόπουλο (video)


Η με οριακή πλειοψηφία αθώωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για τις χειρονομίες στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ήταν η σημερινή απόφαση σκάνδαλο της Ε.ΦΙ.Π.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία (3-2) ότι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός «δεν παραβίασε τις Αρχές του Φιλάθλου Πνεύματος και των παραδόσεων του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους» με αφορμή τις άσεμνες χειρονομίες προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού στον αγώνα της 14ης Οκτωβρίου 2013, στο ΣΕΦ κατά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Με λίγα λόγια η απόφαση της Ε.ΦΙ.Π. προφανώς νομιμοποιεί τις άσεμνες χειρονομίες παραγόντων (επί τω προκειμένω του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός) οι οποίες και δεν καταδικάζονται από τα αρμόδια όργανα.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της η απόφαση «εδράζεται και επί της εκδοθείσης Απόφασης από της αυτής, με την υπό κρίσιν, Καταγελλόμενη Πειθαρχική Παράβαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΚΕ, το οποίο με την υπ.Αριθμ. 39/24-10-2013 Απόφαση του Αθλητικού Δικαστή κ.Δημητρίου Φούκα, Πρωτοδίκη, απαλλάσσει αμφότερους τους καταγγελλομένους των Πειθαρχικών Ποινών για πειθαρχικά ελεγκτέα ενέργεια του δευτέρου τούτων κατά τη διάρκεια του διεξαχθέντος την 14/10/2013 Αγώνα μετακύ του Ολυμπιακός ΣΦΠ κατά του Παναθηναϊκός ΑΟ ΚΑΕ».

Αθώωση κόντρα στις  αποδείξεις

Με άλλα λόγια οι… πλειοψηφούντες ζήτησαν (και πέτυχαν) την αθώωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου χωρίς να παρουσιάζουν το παραμικρό στοιχείο πέραν της απόφασης του Μ.Δ.Ο του ΕΣΑΚΕ.


Οι μειοψηφούντες, αντίθετα, αυτοί που ζήτησαν δηλαδή την τιμωρία του κ.Αγγελόπουλου διετύπωσαν την άποψη ότι θα πρέπει «να του επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της στέρησης της φιλάθλου ιδιότητας για έξι μήνες η οποία να ανασταλεί με τρία έτη με το σκεπτικό και αιτιολογία ότι στην υπό κρίσην Καταγγελία- Υπόθεση δεν ισχύει η παραβίασης της αρχής «ne bis in idem” (σ.σ η απαγόρευση της διπλής διακινδύνευσης, δηλαδή να μη διώκεται ούτε να δικάζεται κανείς δύο φορές για τις ίδιες πράξεις και για την ίδια αξιόποινη συμπεριφορά) όπως επικαλείται ο Καταγγελόμενος καθώς όσον ως επί λέξει διατυπώνεται…»
Σ’ αυτό το σημείο παρουσιάζεται ο Ειδικός Πειθαρχικός Κανονισμός του ΕΣΑΚΕ 2013-2014 και το 1ο Άρθρο όπου «δεν αποκλείεται η παράλληλα εφαρμογή διατάξεων οι οποίες προβλέπουν την επιβολή ποινών και περιλαμβάνονται σε άλλους κανονισμούς, νόμους, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα».

Ομολογία ενοχής


Παράλληλα εκφράζεται ότι «είναι κατ’ αρχήν αδιαμφισβήτητο και ομολογημένο από τον ίδιο τον Καταγγελόμενο, τόσο κατά τη διάρκεια της προφορικής διαδικασίας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του όσο και με το έγγραγο Υπόμνημα που κατατέθηκε ότι πράγματι έχει προβεί στις χειρονομίες που του αποδίδονται με την Καταγγελία…».


Κι επίσης προστίθεται ότι «στις συνθήκες αυτές ο κ.Αγγελόπουλος παρακολουθούσε επίσημη αθλητική εκδήλωση την οποία παρακολουθούσαν μαζί του (τουλάχιστον και κατά την ομολογία του ιδίου) εκατό άτομα. Επομένως είναι άτοπο να περιμένει κανείς σ’ έναν αθλητικό χώρο με την παρουσία εκατό ατόμων (κι επιπλέον των αθλητών των προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και όσων άλλων βρίσκονταν νομίμως στο χώρο) ότι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπορεί να εξισωθεί με ιδιωτικό χώρο και ιδίως το σπίτι του όπου ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει δικαίωμα σε ακραίες εκδηλώσεις».
Μάλιστα η πλευρά του κ.Αγγελόπουλου απέδωσε… κακή πρόθεση (!!!) του αγνώστου ατόμου που επί δίωρο τον κατέγραφε με κάμερα κινητού τηλεφώνου (…) αλλά και πάλι υπήρξε αντίθετη άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη: «Ακόμα κι αν γίνει δεκτή η υπόθεση αυτή (παρότι δεν προέκυψε από το αποδεικτικό υλικό ότι υπήρξε δίωρη καταγραφή σε βίντεο από την οποία απομονώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό) οι διοικούντες αθλητικά σωματεία οφείλουν να επιδεικνύουν ανά πάσα στιγμή (και όχι τον περισσότερο χρόνο) ανεπίληπτη συμπεριφορά».
Μάλιστα τονίζεται ακόμα ότι «το βίντεο πράγματα αναρτήθηκε από ιστοσελίδες με σαφή οπαδική κατεύθυνση φίλα προσκείμενη στον Παναθηναϊκό, αναμεταδόθηκε και από άλλους διαδικτυακούς τόπους μέσα σε λίγες ημέρες»…


Μάλιστα ο εισηγητής κ.Νικόλαος Πουλής επεσήμανε ότι «ιδιαίτερα επιβαρυντικό θεωρώ ότι λίγες ημέρες πριν το καταγγελλόμενο περιστατικό (στις 12/10/2014) η ΚΑΕ Ολυμπιακός την οποία διευθύνει ο ελεγχόμενος είχε εκδώσει ανακοίνωση σε σχέση με την πειθαρχική ποινή που είχε επιβληθεί στον κ.Γιαννακόπουλο από την ΕΦΙΠ και είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι η απειλή αποβολής από τους αγωνιστικούς χώρους λειτουργεί αποτρεπτικά για ενέργειες που προσβάλλουν το φίλαθλο πνεύμα…»

Παρ’ όλα αυτά η Επιτροπή έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στην αθώωση του κυρίου Αγγελόπουλου κόντρα στη νομική και φίλαθλη λογική.

Διαβάστε την απάντηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην απόφαση σκάνδαλο.

Απόφαση σκάνδαλο από την ΕΦΙΠ για Π. Αγγελόπουλο (video)



Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved