Χαρίσης: «Για τετράδα ο Άρης»

Χαρίσης: «Για τετράδα ο Άρης»

Υψηλούς στόχους με τον Άρη στην Basket League ΟΠΑΠ, εν όψει της καινούριας αγωνιστικής περιόδου, θέτει ο Κώστας Χαρίσης.

Ο 33χρονος σέντερ, με δηλώσεις του στα «Αθλητικά Νέα», παραδέχθηκε πως στο νέο πρωτάθλημα θα στοχεύσουν σε μία θέση στην πρώτη 4άδα. Μίλησε επίσης για την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια, τους νεαρούς παίκτης του Άρη, αλλά και τους φιλάθλους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα στοιχεία που τον έκαναν να ανανεώσει το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια: «Πρώτα από όλα, ο πρόεδρος. Ό,τι έχει πει προσπαθεί να το κάνει. Δεν το κάνει πάντα, γιατί προκύπτουν συνεχώς δύσκολες καταστάσεις. Αλλά όλοι μαζί στη διοίκηση μένουν πιστοί στην κατεύθυνση να λύσουν τα προβλήματα του Άρη. Πιστός κι εγώ, μένω στον Άρη για άλλα δύο χρόνια. Είχαμε πει και οι δύο πλευρές ότι θέλαμε να συμφωνήσουμε και το κάναμε».

Για το κατά πόσο τον επηρεάζει το οικονομικό πρόβλημα που υφίσταται στην ΚΑΕ: «Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό, ίσως και το μοναδικό θέμα το οποίο συζητήθηκε. Είναι δύσκολα για όλους και για εμένα. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλα συμβόλαια, μιλάμε για το όραμα στο οποίο μένουμε πιστοί».

Για την περσινή σεζόν: «Άργησα πολύ να προσαρμοστώ. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ στην αρχή, με άσχημες εμφανίσεις. Από τη μέση της σεζόν και μετά βελτιώθηκα και μπόρεσα στο τέλος να αποδώσω τα μέγιστα. Αναγνωρίζω πότε είμαι εντάξει και πότε όχι».

Για το ελληνικό στοιχείο που αναμένεται να γίνει ακόμα εντονότερο στον Άρη τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Θεωρώ ότι θα την επηρεάσει θετικά. Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από την αγωνιστικότητα των Ελλήνων. Αυτή θα βγει πιο έντονα φέτος και μπορούμε να κάνουμε μια καλή σεζόν».

Για το εάν θα επηρεάσουν τον Άρη οι απουσίες των Βεργίνη και Πάσαλιτς: «Σίγουρα, θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να εντάξουμε τα καινούρια παιδιά στους ρόλους τους. Αλλά θεωρώ και ο προπονητής είναι αρκετά έμπειρος κι εμείς οι παίκτες θα βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι θα λύσουμε όλα τα θέματα που θα προκύψουν».

Για το πόσο διαφορετικούς περιμένει να δει τους νεαρούς παίκτες του Άρη την καινούρια σεζόν: «Πέρυσι τέτοια εποχή είχα πει ότι μπορεί να έχουμε τους καλύτερους μικρούς της Α1. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι δύο καλύτεροι μικροί παίζουν στον Άρη. Πλέον, δεν είναι μικροί, έχουν πολλές εμπειρίες από Α1 και Ευρώπη. Θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ και θα κρίνουν πολλά παιχνίδια».

Για την ανάδειξη του Αλέξανδρου Βεζένκοφ ως καλύτερου νέου της Basket League ΟΠΑΠ, με διαφορά ενός πόντου από το Λευτέρη Μποχωρίδη: «Είναι αυτό που είπα πριν. Το είχαμε πει από νωρίς, το βλέπαμε καθημερινά στις προπονήσεις. Είναι άξια παιδιά, δουλευταράδες και οι δύο. Πολλά υποσχόμενα παιδιά και θα κάνουν μεγάλη καριέρα».

Για το τι θα συμβούλευε τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ως μεγαλύτερος, σχετικά με το μέλλον του: «Όσο και να θέλω να τον έχω συμπαίκτη και μου αρέσει σαν χαρακτήρας και αθλητής το καλύτερο θα ήταν να κοιτάξει το μέλλον και να έχει ένα πτυχίο από πανεπιστήμιο. Αλλά, επαναλαμβάνω, θα ήθελα πολύ να τον έχω συμπαίκτη».

Για το Λευτέρη Μποχωρίδη: «Έχει μπροστά του πολλά χρόνια μπάσκετ και είναι σε πολύ καλό σημείο. Έρχεται από ένα πολύ καλό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και νομίζω θα μας βοηθήσει πολύ την επόμενη χρονιά».

Για τους στόχους του Άρη: «Να ξεκινήσουμε όπως τελειώσαμε πέρυσι, που είχαμε βρει πολύ καλό ομαδικό ρυθμό και να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται, στις θέσεις 1-4».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του Άρη: «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ο κόσμος είδε τη δουλειά που γίνεται από παίκτες και διοίκηση. Πρέπει να υπάρχει ανταπόδοση, να πάρει ο κόσμος διαρκείας και να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί νίκες».



Παναθηναϊκός: Επέστρεψε ο Μάγκνουσον μετά από 8 μήνες!
Παναθηναϊκός: Επέστρεψε ο Μάγκνουσον μετά από 8 μήνες!
Παναθηναϊκός AKTOR: Διάστρεμμα ο Ναν, εκτός δωδεκάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Διάστρεμμα ο Ναν, εκτός δωδεκάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ
FIFA: Έτσι θα «δείχνουν» οι διαιτητές τα ρατσιστικά περιστατικά
FIFA: Έτσι θα «δείχνουν» οι διαιτητές τα ρατσιστικά περιστατικά
Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved