Μπαρτζώκας: «Μας έσπρωξε ο κόσμος στη νίκη»

Μπαρτζώκας: «Μας έσπρωξε ο κόσμος στη νίκη»

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τελικά την Τσεντεβίτα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, τόνισε αρχικά για το παιχνίδι: «Όσοι ήσασταν σήμερα στο γήπεδο, καταλάβατε κάτω από ποια πίεση παίξαμε. Και η ατμόσφαιρα το έδειξε αυτό, ότι είχαμε πίεση, γιατί ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το νικήσουμε οπωσδήποτε, αλλά και ο αντίπαλος έπαιξε καλά. Η πίεση φάνηκε από τον τρόπο που σουτάραμε. Πολλοί παίκτες που ήταν μόνοι τους και καλοί σουτέρ, αστόχησαν. Η νίκη κρίθηκε από τη συνέπειά μας στα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόσμος, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω που έσπρωξε την ομάδα στη νίκη. Μην υποτιμάμε καμία νίκη, είναι πολύ σημαντική και πιστεύω πως θα λυθούν τα χέρια και τα πόδια μας αν παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια. Περιμένουμε να έρθει και ο καινούργιος παίκτης και πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια αρχής γενομένης από το παιχνίδι με το Μιλάνο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εμείς επί της ουσίας πληρώνουμε το αποτέλεσμα με τη Ζαλγκίρις εδώ μέσα. Αν χάναμε σήμερα δεν θα είχαμε συνέχεια στη διοργάνωση. Αυτό που μετράει, είναι η νίκη. Καμία ομάδα δεν είναι φαβορί πουθενά σε αυτήν τη διοργάνωση. Αν αποβάλουμε την πίεση θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και οι παίκτες θα δείξουν τις πραγματικές του δυνατότητες».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Τζος Πάουελ και το διετές συμβόλαιο: «Για τη διετία θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση, εγώ έκανα απλά την εισήγησή μου. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να ταιριάξει με όλους τους άλλους ψηλούς που έχουμε στην ομάδα μας. Αυτό ήταν το κυριότερο στοιχείο που μας έκανε να τον διαλέξουμε. Είναι καλός χαρακτήρας και σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί τις έχει βοηθήσει και τις έχει κάνει καλύτερες. Δεν είχαμε πολλές επιλογές εξάλλου, αλλά είμαι ικανοποιημένος από αυτήν την επιλογή».
 
Για την κακή άμυνα της ομάδας: «Όταν ένα παιχνίδι πηγαίνει με αυτόν τον τρόπο και ο αντίπαλος σου αφήνει συνέχεια το περιφερειακό σουτ και εμείς στοχεύουμε το σίδερο, οι αντίπαλοι παίρνουν και αυτοί δύναμη και ευστοχούν σε δύσκολα σουτ. Αυτή είναι η αίσθησή μου, όσο δεν βάζεις τα σουτ που σου δίνει η άλλη άμυνα, τόσο αυξάνεται η πίεση».

Για το τι πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός: «Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά. Οι δύο αντίπαλοι πλέι μέικερ έπαιξαν εξαιρετικά. Χρειαζόμαστε βελτίωση και στην άμυνα. Η Ζαλγκίρις πήγε το παιχνίδι με τη Μιλάνο στους 90 πόντους και είναι αμυντική ομάδα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι από δω και πέρα και να αξιολογήσουμε τα πράγματα θετικά».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σούταρε περισσότερα δίποντα από ότι τρίποντα: «Όσο δεν βάζαμε από την περιφέρεια, το έργο μας γινόταν πιο δύσκολο. Το ποσοστό μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγικό. Όσο συνεχιζόταν αυτό, πηγαίναμε στο ντράιβ, αλλά το θετικό είναι ότι πήραμε τα επιθετικά ριμπάουντ με κορυφαίο αυτό του Σλούκα που έβαλε καλάθι και φάουλ σε κρίσιμο σημείο. Η εμφάνισή μας δεν αφήνει κανέναν ενθουσιασμένο. Αυτό που μετράει είναι η νίκη».



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved