«Σκούπισε» τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός (photos)

«Σκούπισε» τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός (photos)

Την είσοδό του στα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός με τη νίκη του με 68-61 επί του ΠΑΟΚ, στην Πυλαία.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν και στηριζόμενοι κυρίως στην άμυνά τους οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-0 στην πρώτη φάση των πλέι οφ και τώρα θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Πανιώνιο, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Κορυφαίοι από τους Πειραιώτες ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Πέρο Άντιτς και Τζόι Ντόρσεϊ, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Νίκος Παππάς και Δήμος Ντικούδης.

Εκμεταλλευόμενος την αστοχία του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τα 6,75 μέτρα (0/3 τρίποντα) κι έχοντας πρωταγωνιστές τους Παππά, Ντικούδη και Πέτγουεϊ ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τους Πειραιώτες και προηγήθηκε με 12-11 στο 7ο λεπτό. Παρά τις προσπάθειες του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, γεγονός που επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να διατηρήσουν -έστω και οριακά- το προβάδισμα στο σκορ (14-13). Η δράση του Νίκου Παππά είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε άλυτο γρίφο για τους φιλοξενούμενους. Με εννέα δικούς του πόντους οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ξέφυγαν στο +3 (20-17) στο 9’, αλλά με καλάθι και φάουλ ο Πέρο Άντιτς ισοφάρισε στο φινάλε της πρώτης περιόδου (20-20).

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισε να είναι προβληματισμένος από την απόδοση της ομάδας του και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά της στο παρκέ, δίνοντας το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να διατηρήσουν την πρωτοπορία (26-24) μετά το πέρας του πρώτου πεντάλεπτου. Οι φωνές του Σέρβου τεχνικού, όμως, αφύπνισαν τους παίκτες του που άρχισαν να ανακάμπτουν. Με τους Ντόρσεϊ και Άντιτς, μάλιστα, δεν άργησαν αρχικά να κάνουν την ανατροπή (26-27 στο 16’) κι εν συνεχεία να πάρουν διαφορά ασφαλείας (31-37 στο 20’).

Οι Θεσσαλονικείς, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και επέστρεψαν στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου στο ξεκίνημα της επανάληψης. Με τον Ντικούδη να κάνει πράματα και θάματα, φθάνοντας τους δέκα πόντους, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να φέρει το παιχνίδια στα ίσα στο 23’ (37-37). Μπροστά στο φάσμα της ήττας, οι Πειραιώτες αφυπνίστηκαν κι ανέβασαν εκ νέου την απόδοσή τους (39-44 στο 25’). Μάντζαρης και Ντόρσεϊ αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές για την ομάδα τους, δίνοντας σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά την πίεσή του στην άμυνα του, περιορίζοντας τη δράση του Παππά και του Ντικούδη, και με το Βασίλη Σπανούλη να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του έχτισαν διαφορά ασφαλείας στο τέλος της περιόδου (44-55).

Ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν το έβαλε κάτω, με τους παίκτες του να εξαπολύουν την ύστατη αντεπίθεσή τους, έχοντας για ηγέτη στην επίθεση το Στίγκερς. Οι φιλοξενούμενοι όμως, παρότι δεν έπειθαν με την απόδοσή τους, διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας (49-59) κι αυτό από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς ήταν φανερό πως αδυνατούσαν να κάνουν την υπέρβαση, για να ξαναγίνουν απειλητικοί. Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έφθασε στο «διπλό» και την εξασφάλιση της παρουσίας του στην 4άδα της Α1.

Διαιτητές: Σώμος, Παφίλης, Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 20-20, 31-37, 55-46, 61-68.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς, Στίγκερς 5 (1), Άλεξιτς 5, Ντούβνιακ 5 (1), Ντικούδης 12 (1), Πέτγουεϊ 4, Παππάς 15 (1), Γιαννακίδης 2, Καλλές 13, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 9, Άντιτς 12 (1), Σπανούλης 15, Ντόρσεϊ 11, Πελεκάνος 4 (1), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6, Σλούκας 3.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports.



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved