Στόνερ παντός καιρού

Στόνερ παντός καιρού

Δύο στα δύο για τον αναβάτη της Repsol Honda Κέισι Στόνερ. Ο Αυστραλός ήταν πρώτος τόσο στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά (με στεγνό οδόστρωμα) όσο και στα απογευματινά (με βρεγμένο) για το γκραν πρι Καταλονίας.

Τον δεύτερο χρόνο έγραψε ξανά ο Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini Team) ενώ ο Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda) έριξε την τελευταία στιγμή τον Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) από την 3η θέση.

Τα απογευματινά δοκιμαστικά ξεκίνησαν με βροχή όμως ο Στόνερ δεν πτοήθηκε ήταν προετοιμασμένος και πέτυχε το χρόνο αυτό με βρόχινο set up. Οι υπόλοιποι αναβάτες ήταν κατά 8’’(!!!) πιο αργοί σε σχέση με τα πρωινά δοκιμαστικά. Όταν η βροχή δυνάμωσε πολύ αναβάτες μπήκαν στα pit box ενώ πολλοί δε βγήκαν στο τελευταίο 15’. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing).

Η βροχή έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς αναβάτες (που μπορούν να οδηγήσουν και να ρισκάρουν) να διακριθούν. Οι Αλβάρο Μπαουτίστα (Rizla Suzuki) και Κόλιν Έντουαρτς (Monster Yamaha Tech 3) ήταν δύο από αυτούς η οποίοι πίεσαν ακόμη και τον Κέισι Στόνερ για τον καλύτερο γύρο.

Τα τελευταία 12 λεπτά  η πίστα στέγνωσε και ο Στόνερ ανέβασε περισσότερο το ρυθμό του γράφοντας το εκπληκτικό 1:42,940’’ . Τον ακολούθησε μόνο ο Σιμονσέλι (τα τελευταία 5’) «γράφοντας» χρόνο:  1:43,468’’. Οι δύο αναβάτες ήταν οι μόνοι που ανέβασαν το ρυθμό τους από τα πρωινά δοκιμαστικά.

Στα τελευταία λεπτά του σέσιον  ήταν ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Repsol Honda), που έβγαλε εκτός τριάδας τον περυσινό πρωταθλητή Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) με χρόνο 1:43,603’’.
Ταχύτερος ανάμεσα στις δύο Ducati ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Team) στην 6η θέση με τον Νίκι Χέιντεν να ακολουθεί 3 θέσεις πίσω στην 9η.

Ο Κόλιν Έντουαρτς (Monster Yamaha Tech 3) είχε την 6η θέση όμως είχε και μία άτυχη στιγμή, όταν η πίστα στέγνωσε. Μία πτώση τον οδήγησε σε εγκατάλειψη αλλά και σε σπάσιμο της δεξιάς κλείδας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) 1: 42,940’’

2ος Μάρκο Σιμονσέλι (San Carlo Honda Gresini) + 0,528’’

3ος  Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda Team) + 0,663’’

4ος  Χόρχε Λορένθο (Yamaha Factory Racing) +0,870’’

5ος  Μπεν Σπις (Yamaha Factory Racing)+  1,919’’

6ος  Βαλεντίνο Ρόσι (Marlboro Ducati Team) + 2,004’’

7ος Καλ Κρατσλόου  (Monster Yamaha Tech 3) +2,196’’

8ος  Χιρόσι Αουάμα  (San Carlo Honda Gresini) + 2,726’’

9ος  Νίκι Χέιντεν  (Marlboro Ducati Team ) + 2,775’’

10ος Αλβάρο Μπαουτίστα (Rizzla Suzuki) +2,811’’



BCL: Η ΑΕΚ έκανε περίπατο κόντρα στην Καρδίτσα με τρομερό Νάναλι
BCL: Η ΑΕΚ έκανε περίπατο κόντρα στην Καρδίτσα με τρομερό Νάναλι
Σάκκαρη: Με Γκρατσέβα στις «16» του Κατάρ - Η ώρα και το κανάλι
Σάκκαρη: Με Γκρατσέβα στις «16» του Κατάρ - Η ώρα και το κανάλι
Ισπανία: «Προς επιστροφή στην Ευρώπη ο Σάριτς, τρεις ομάδες της EuroLeague ενδιαφέρονται»
Ισπανία: «Προς επιστροφή στην Ευρώπη ο Σάριτς, τρεις ομάδες της EuroLeague ενδιαφέρονται»
Ρίο Φέρντιναντ: Αποκάλυψε πως χρησιμοποιεί καθημερινά αναπηρικό καροτσάκι
Ρίο Φέρντιναντ: Αποκάλυψε πως χρησιμοποιεί καθημερινά αναπηρικό καροτσάκι
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved