Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μοτοκρός: Λίγο έλειψε να...

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μοτοκρός: Λίγο έλειψε να...

Το τρίτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, στην πίστα λίγο έξω από την Μεγαλόπολη. Με αναβάτες από όλη την Ελλάδα, με αρκετές εκατοντάδες θεατών, με μία άψογα προετοιμασμένη και καλά στρωμένη πίστα, και με τους πρωταγωνιστές των δύο βασικών κατηγοριών να πιέζονται αρκετά. Μέσα στην αμφιθεατρικά σχεδιασμένη πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, στα χώματα που έχουν χρόνια τώρα πατήσει τόσα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου motocross, 95 αναβάτες μοτοσυκλετών motocross και quad στήθηκαν πριν τις κίτρινες μπάρες εκκίνησης και πάλεψαν στα σκέλη των κατηγοριών τους.

Είτε από τις δύο μεγάλες κερκίδες τις πίστας, είτε στημένοι στις μύτες των ποδιών τους, στους ψηλούς λόφους γύρω από την διαδρομή, όσοι βρέθηκαν στην πίστα της Μεγαλόπολης, μπόρεσαν να απολαύσουν ορισμένες από τις συγκλονιστικότερες μάχες του φετινού πρωταθλήματος motocross. Η βροχή που έπεσε στην περιοχή την εβδομάδα πριν τον αγώνα κάθε άλλο παρά εμπόδιο στάθηκε στις προσπάθειες των διοργανωτών, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει πολύ καλά την διαδρομή και το τερέν της πίστας που θα υποδεχόταν τους περίπου 100 αναβάτες. Ξεκινώντας στα δοκιμαστικά σκέλη και τους πρώτους αγώνες του Σάββατου με μπόλικη λάσπη, η πίστα μπόρεσε να στεγνώσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, με την ταχύτητα των αναβατών να αυξάνεται και τους γύρους να βελτιώνονται στο πέρασμα του χρόνου. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για το θέαμα!

Με το γνωστό του τεχνικό στιλ και μία πολύ καλή φυσική κατάρτιση, ο μέχρι τώρα πρωταγωνιστής της κατηγορίας MX2, Δημήτρης Κοντολέτας, είχε στη Μεγαλόπολη να αντιμετωπίσει μία ισχυρή επίθεση και στα δύο σκέλη από το νεαρό Μανώλη Κρητικό. Ξεκινώντας με το πρώτο σκέλος, ο Κρητικός έμεινε σταθερά πίσω από τον Κοντολέτα, που τελικά κέρδισε τον αγώνα, αλλά τα πράγματα λίγο έλειψε να έχουν διαφορετική έκβαση στο δεύτερο σκέλος. Εξαπολύοντας ξανά επίθεση διαρκείας, ο Μανώλης Κρητικός κατάφερε κάπου στα μέσα του δεύτερου σκέλους να πάρει την πρωτοπορία από τον Δημήτρη Κοντολέτα, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα στους θεατές. Όμως ο περσινός πρωταθλητής, Δημήτρης Κοντολέτας, έβαλε ξανά κάτω το κεφάλι και κατάφερε μέσα σε λίγους γύρους να περάσει πάλι πρώτος. Τη διπλή του νίκη την αφιέρωσε στον άνθρωπο που τον στηρίζει ίσως περισσότερο από όλους, στον πατέρα του. Άτυχος ήταν ο Παναγιώτης Παπίλας, που μετά από μία σύγκρουση με σταματημένο αναβάτη στη μεγάλη κατηφόρα, βγήκε εκτός μάχης με τραυματισμό στο γόνατο.

Οι δύο εξαιρετικές εκκινήσεις του Παναγιώτη Κουζή στην κατηγορία MX1, έκαναν τρομερά δύσκολο για κάθε άλλο αναβάτη να διεκδικήσει την πρωτοπορία της κατηγορίας. Ο αναβάτης της Honda, Παναγιώτης Κουζής, έχτισε και στα δύο σκέλη από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας, οδηγώντας γρήγορα και θεαματικά. Δεν περίμενε ποτέ, όμως, την αντεπίθεση του Δημήτρη Βαγγελάκου στο πρώτο σκέλος. Προσπαθώντας να ανακάμψει μετά από μία μέτρια εκκίνηση, ο Δημήτρης Βαγγελάκος άρχισε στο πρώτο σκέλος να αποκτά ένα πολύ καλό ρυθμό και να ψαλιδίζει σιγά σιγά την διαφορά του από τον Κουζή. Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε, οι θεατές είδαν το Βαγγελάκο να φτάνει στην πίσω ρόδα του Κουζή στον τελευταίο γύρο, περνώντας για δευτερόλεπτα μπροστά στο επάνω μέρος της πίστας. Όμως ο Κουζής κατάφερε να προστατεύσει σωστά την γραμμή και τον εαυτό του, κερδίζοντας έτσι το πρώτο σκέλος. Και το ίδιο ακριβώς επίτευγμα επανέλαβε και στο δεύτερο σκέλος. Η μάχη των δύο αναβατών στο πρώτο σκέλος, ήταν μία από τις πλέον συγκλονιστικές του φετινού πρωταθλήματος.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, δύο πειστικές νίκες κατέλαβε στην Open o Σταμάτης Δημολιάνης, ενώ δύο φορές νικητής της κατηγορίας Quad ήταν ο Γιώργος Καπέλης. Ο επόμενος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

πηγή: redbull.gr



Προμηθέας: Ενίσχυση με Τζόρνταν Τάκερ
Προμηθέας: Ενίσχυση με Τζόρνταν Τάκερ
Αταμάν: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο κάναμε λάθη και τα χάσαμε όλα»
Αταμάν: «Στο τέταρτο δεκάλεπτο κάναμε λάθη και τα χάσαμε όλα»
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Πλώρη για… τετράδα η Ελλάδα, 11-10 την Κροατία
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Πλώρη για… τετράδα η Ελλάδα, 11-10 την Κροατία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξή του
Παναθηναϊκός AKTOR: Ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξή του
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved