Μεσίνα: «Σπουδαίος ηγέτης και οραματιστής ο Παύλος Γιαννακόπουλος»

Μεσίνα: «Σπουδαίος ηγέτης και οραματιστής ο Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ο Έτορε Μεσίνα μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τον ιστορικό ηγέτη του Παναθηναϊκού και τη μεγάλη… κληρονομιά που άφησε στο «τριφύλλι» αλλά και ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ

Μετά από μια πενταετία στο πλευρό του Γκρεγκ Πόποβιτς ως ασίσταντ κόουτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Έτορε Μεσίνα πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος έχει στο παλμαρέ του τέσσερα τρόπαια Ευρωλίγκας και δύο βραβεία «προπονητής της χρονιάς», γύρισε για την Αρμάνι Μιλάνο και θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για το 2ο «Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος». Ο 60χρονος Ιταλός είναι ένας γνώριμος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μάλιστα έχει πανηγυρίσει τα τρία από τα έξι ευρωπαϊκά του σε τελικούς κόντρα σε ομάδες που ήταν στην τεχνική τους ηγεσία! Ο Μεσίνα μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τη μεγάλη σημασία του τουρνουά αλλά και την τεράστια προσφορά του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. «Είναι το τελευταίο μας τουρνουά προετοιμασίας και το πιο ανταγωνιστικό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας κόντρα σε ορισμένες από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, έχοντας λίγο-πολύ το ίδιο ρόστερ που θα έχουμε στο ξεκίνημα της σεζόν» τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει: «Ό,τι κι αν συμβεί στην Αθήνα, θα επιστρέψουμε στο σπίτι μας με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ομάδα και το που βρισκόμαστε. Το ότι θα τιμήσουμε τη μνήμη μιας ιστορικής φιγούρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, κάνει αυτό το ταξίδι ακόμα πιο αξιοσέβαστο».

«Εξασφάλισαν στον Παναθηναϊκό σταθερή παρουσία στην κορυφή της Ευρώπης»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, η Αρμάνι Μιλάνο αλλά κι οι Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ για να τιμήσουν τον εμβληματικό διοικητικό ηγέτη του «τριφυλλιού». Ο Έτορε Μεσίνα μιλώντας για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, επεσήμανε ότι: «Ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης και οραματιστής, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, εξασφάλισε στον Παναθηναϊκό μια σταθερή παρουσία στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπασκετικού κόσμου για τόσα πολλά χρόνια. Ήταν αξιοσέβαστοι αντίπαλοι, πάντα ανταγωνιστικοί και το κλαμπ υπό την ηγεσία του Παύλου Γιαννακόπουλου βρισκόταν στην κορυφή της εξέλιξης, από την άποψη ότι «έχτισε» μια νοοτροπία νικητή». Στο πλαίσιο του τουρνουά θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του λάβαρου του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου, το οποίο θα κοσμεί για πάντα την οροφή του ΟΑΚΑ, δίπλα σε εκείνο του Παύλου Γιαννακόπουλου. «Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας πορείας, στην οποία κέρδισαν πολλούς τίτλους, έδειχναν να είναι σχεδόν αχώριστοι στη συλλογική αντίληψη. Ο Παύλος κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δημιούργησαν την ιστορία του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο της ανάπτυξής του, με τη «γέννηση» της Ευρωλίγκας για παράδειγμα» σχολίασε ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο.

«Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαία ομάδα»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχίζει το δύσκολο έργο να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην κορυφή, σε μια εποχή που τα οικονομικά δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το φετινό καλοκαίρι οι «πράσινοι» έκαναν το «μπαμ» κι έφεραν για πρώτη φορά στην Ευρώπη τους Τζίμερ Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον. Όπως υπογραμμίζει ο Μεσίνα: «Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαία ομάδα, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού. Οι μεταγραφές που πραγματοποίησε είναι σπουδαίες κι αυτές που έπρεπε, αλλά είχε ήδη πολύ καλή ομάδα με τρομερούς παίκτες. Οι νέοι παίκτες μπορεί να αποτελέσουν το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε ήδη έναν ισχυρό πυρήνα παικτών στο ρόστερ του». Ο έμπειρος προπονητής μίλησε και για την απόφαση που πήραν πολλοί NBAers να έρθουν από τα μέρη μας το φετινό καλοκαίρι. «Η Ευρωλίγκα είναι μια πολύ ανταγωνιστική λίγκα, πολλοί προπονητές που γνώρισα από την παραμονή μου στις ΗΠΑ την παρακολουθούν στενά. Για πολλούς παίκτες αποτελεί παράσημο να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα» τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει: «Την ώρα που το ΝΒΑ βρίσκεται εκεί ψηλά για πολλούς λόγους, η Ευρωλίγκα γίνεται ολοένα και περισσότερο μια πολύ καλή επιλογή γι' αυτούς». Όσο για το αν η φετινή χρονιά θα είναι κι η πιο ανταγωνιστική στη διοργάνωση, σχολίασε: «Η Ευρωλίγκα ανέκαθεν ήταν ιδιαίτερα σκληρή, δεν είναι η πρώτη φορά που η σεζόν που έρχεται θεωρείται ως η πιο ανταγωνιστική. Χωρίς αμφιβολία θα είναι ιδιαίτερα σκληρή και ενδιαφέρουσα για όσους λάβουν μέρος».



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved