Τσέλσι: Για αυτό το πήρε… περπατώντας (photos+videos)

Τσέλσι: Για αυτό το πήρε… περπατώντας (photos+videos)

Από την 1η έως την τελευταία αγωνιστική ήταν ανώτερη η Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ και το Onsports σας παρουσιάζει τα σημεία της επικράτησής της.

Κανέναν αντίπαλο δεν βρήκε στο διάβα της η Τσέλσι προς την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος Αγγλίας της ιστορίας της. Από πέρυσι οι «μπλε» έκαναν βήματα προόδου με γνώμονα την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ξεκίνησε τη σεζόν με μοναδικό στόχο αυτό και το κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση δείχνοντας την ανωτερότητά της συγκριτικά με τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι που έδειχναν οι άλλες διεκδικήτριες του πρωταθλήματος.

Για την άνετη επιτυχία της ομάδας του Λονδίνου όμως, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και το Onsports σας τους παρουσιάζει.

Οι μεταγραφές

Με διαφορά η ομάδα με τις καλύτερες μεταγραφές ήταν η Τσέλσι και από το ξεκίνημα είχε το προβάδισμα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε πού είχε ελλείψεις η ομάδα του και τις κάλυψε με καίριες προσθήκες. Οι Ντιέγκο Κόστα και Σεσκ Φάμπρεγκας αποδείχθηκαν οι ηγέτες της ομάδας και οι βασικοί λόγοι της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με την παρουσία του, άνοιξε αρκετού χώρους στον Αζάρ που έκανε από την πλευρά του τα δικά του… όργια. Τέλος, στον… άσο ήρθε ο Τιμπό Κουρτουά και με την παρουσία του έφερε ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην άμυνα.

Diego-Costa-e-Fabregas

Ο Ζοσέ Μουρίνιο

Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι νικητής. Το αποδεικνύει όπου και αν δουλέψει και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι κορυφαίος. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, η ομάδα του έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και όταν χρειάστηκε, επανέφερε το αμυντικό στυλ.

Ο συνδυασμός αυτός ήταν και ο κύριος που έφερε τον τίτλο. Οι αντίπαλοι μπορεί να μη γουστάρουν τα παιχνίδια του, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον πιάσει και αδιάβαστο.

JoseMourinho 2988054

Η δυναμική νοοτροπία

Από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας ήταν η Τσέλσι και δεν έπεσε ποτέ από εκεί. Όταν η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ έδειχναν έτοιμες να την κατεβάσουν από την κορυφή, έκανε ένα μικρό σερί και απομακρυνόταν από τους διώκτες της.

Όποτε ερχόταν ένα άσχημο αποτέλεσμα, η αντίδραση της Τσέλσι ήταν άμεση, καθώς ποτέ της δεν έχασε δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

chelsea 0

Φυσική κατάσταση

Μόλις 13 ποδοσφαιριστές της ομάδας έγραψαν παραπάνω από 20 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που δείχνει πόσοι λίγοι παίκτες από το ρόστερ έμοιαζαν να έχουν σίγουρη τη συμμετοχή τους.

Ο Ντιέγκο Κόστα ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, ωστόσο γενικά υπήρξαν ελάχιστα προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Αζάρ ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές και όλα αυτά οφείλονται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη φυσική κατάσταση.

2489EF6000000578-0-image-a-65 1420811077317

Ισορροπία

Αρκετές είναι οι ομάδες που χαρακτηρίζονται από το εξαιρετικό τους επιθετικό παιχνίδι, ή από το εξαιρετικό τους αμυντικό. Καμία όμως, δεν μπόρεσε να τα συνδυάσει και τα δύο εκτός της Τσέλσι. Ο Λουίς φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτιαξε μία συμπαγή άμυνα, ωστόσο επιθετικά δεν τρόμαξε κανέναν σύλλογο. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνά της, ενώ η Άρσεναλ δεν είχε καθόλου σταθερή παρουσία.

584f98b0-9912-11e4-a46d-9563cbabbece 461275424

Τσέλσι: Για αυτό το πήρε… περπατώντας (photos+videos)



Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved