Ο... νόμος του «Σαντιάγο Μπερναμπέου»! (photos+videos)

Ο... νόμος του «Σαντιάγο Μπερναμπέου»! (photos+videos)

Λίγες ώρες πριν το δεύτερο φετινό clasico το Onsports παρουσιάζει τις πέντε μεγαλύτερες νίκες της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Σε κάθε μεγάλη αντιπαλότητα του ποδοσφαιρικού πλανήτη υπήρξαν βραδιές που η τύχη χαμογέλασε στη μια ομάδα και γύρισε με... πείσμα την πλάτη στην άλλη. Τέτοια βράδια είναι που οι απλές νίκες μετατρέπονται σε θριάμβους, οι συντριβές παίρνουν χαρακτήρα ιστορικού γεγονότος και τα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας ενός ντέρμπι γεμίζουν με γκολ.

Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να δώσει ένα... γερό μάθημα στη μισητή αντίπαλό της, Μπαρτσελόνα και λίγες ώρες πριν το δεύτερο φετινό clasico το Onsports θυμάται τις πέντε μεγαλύτερες νίκες της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»!

13/6/1943 – Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 11-1

Η μεγαλύτερη –μακράν- διαφορά τερμάτων που έχει σημειωθεί ποτέ σε clasico, ήταν ο διασυρμός της Μπάρτσα από τη «βασίλισσα» στο Copa del Rey της σεζόν 1942-43. Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας οι μισητοί εχθροί συναντήθηκαν δυο φορές. Η Μπάρτσα νίκησε 3-0 στο πρώτο ματς στο «Καμπ Νου» και πήγε στη Μαδρίτη με στόχο να αποκλείσει τη Ρεάλ. Βρέθηκε να χάνει 8-0 στο ημίχρονο ενός αγώνα ο οποίος αποτελεί ένα φάντασμα που πλανάται πάνω από την ιστορία του πιο λαμπρού ντέρμπι στην ιστορία. Φήμες θέλουν τον Ισπανό δικτάτορα Φράνκο να έχει απειλήσει τους παίκτες της Μπάρτσα με φυλάκιση των ίδιων και των οικογενειών τους (!) αν δεν έχαναν το παιχνίδι, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρόμοια απειλή είχε δεχθεί ο διαιτητής του αγώνα. Το γεγονός ότι η Ρεάλ έχασε στον τελικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το επιχείρημα που θέτουν οι φίλοι της Ρεάλ για να αντικρούσουν τις παραπάνω κατηγορίες, με τους Καταλανούς να απαντούν πως στόχος του Φράνκο δεν ήταν να πάρει η Ρεάλ τον τίτλο αλλά να μην αποκλείσει η Μπαρτσελόνα –ομάδα της επαναστατικής Καταλονίας- την ομάδα της πρωτεύουσας.

Τα γκολ της Ρεάλ σημείωσαν οι Προυδέν (5’, 32’, 35’), Μπαρινάγα (30’, 42’, 44’, 87’), Αλόνσο (37’, 74’), Κούρτα (39’) και Μποτέγια (85’). Το τέρμα της Μπαρτσελόνα πέτυχε ο Μαρτίν στο 89’.

3/2/1935 – Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 8-2

Το πρώτο clasico της σεζόν 1934-35, το τέλος της οποίας βρήκε τη Μπέτις Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι «μερένχες» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, όμως τη 10η αγωνιστική υποδέχθηκαν τη Μπάρτσα και πέτυχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους απέναντι στη μισητή τους αντίπαλο, σημειώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ της σεζόν μετά το 8-3 της Οβιέδο επί της Εσπανιόλ. Σκόρερ για τη Ρεάλ οι Λαθκάνο (15’, 42’, 73’), Σανιούδο (21’, 35’, 47’, 81’) και Ρεγκέιρο (29’), ενώ για τους Καταλανούς σκόραραν οι Εσκόλα (17’) και Γκουζμάν (68’).

18/9/1949 – Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 6-1

Παραδόξως, σε ακόμη μια σεζόν που η Ρεάλ διέσυρε τη Μπάρτσα, Πρωταθλήτρια δεν στέφθηκε η «βασίλισσα». Τη σεζόν 1949-50 ήταν σειρά της Ατλέτικο Μαδρίτης να πανηγυρίσει τον τίτλο, τον 3ο στην ιστορία της, με τη Ρεάλ να κλέβει ξανά την παράσταση χάρη στο επιβλητικό 6-1 επί των Καταλανών. Μόλις την 3η αγωνιστική εκείνης της χρονιάς οι δυο τους συναντήθηκαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και από νωρίς οι Μαδριλένοι έδειξαν τις διαθέσεις τους. Οι Ολμέδο (2’) και Καμπρέρα (4’) έκαναν το 2-0, για να ακολουθήσουν τα γκολ των Παχίνιο (40’, 68’) και Μακαλά (62’, 69’). Ο Χοσέ Γκονσάβλο στο 85’ πέτυχε το γκολ της... τιμής για τη Μπάρτσα.

25/10/1953 – Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 5-0

Το συγκεκριμένο ματς σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής κατά την οποία ο Αλφρέδο ντι Στέφανο είχε μετατρέψει τα clasico σε προσωπική του υπόθεση. Ο Αργεντινός «θρύλος» της Ρεάλ Μαδρίτης, ο ηγέτης των 5 συνεχόμενων Ευρωπαϊκών της «βασίλισσας», ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 10’ σε μια από τις πιο επιβλητικές νίκες στην ιστορία των μεγάλων ισπανικών ντέρμπι. Ακολούθησαν τα γκολ των Ροκέ Όλσεν (34’, 35’) και Μόλοβνι (39’), πριν ο Ντι Στέφανο με το δεύτερο γκολ του στο 85’ διαμορφώσει το τελικό 5-0. Μέχρι το τέλος της καριέρας του σκόραρε 18 φορές συνολικά απέναντι στη Μπάρτσα και μαζί με τον Λιονέλ Μέσι είναι οι κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία των clasico.

7/1/1995 – Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 5-0

Ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς, η αρχή ενός σπάνιου ρεκόρ από τον Λουίς Ενρίκε! Στην προτελευταία σεζόν του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης πριν μετακομίσει στη Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός επιθετικός σημείωσε το τέταρτο γκολ της «βασίλισσας» (68’) στο επιβλητικό 5-0, με τον Ιβάν Ζαμοράνο να κάνει χατ-τρικ (5’, 21’, 39’) και τον Αμαβίσκα στο 70’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Λουίς Ενρίκε είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν σκοράρει σε clasico και με τις δυο φανέλες!

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved