Euro 2012: Οι πιθανές απουσίες…

Euro 2012: Οι πιθανές απουσίες…

Σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα το EURO 2012 ξεκινάει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που… τρέχουν για να προλάβουν.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει. Αυτό γιατί, μένει κάτι παραπάνω από ένας μήνας για το εναρκτήριο λάκτισμα όπου η Πολωνία θα  Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν να ξεκινήσει η διοργάνωση λίγο αργότερα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, αρκετοί ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν σοβαρά  και η συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή διοργάνωση θα κριθεί τις τελευταίες ημέρες.

Το Onsports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν τη δική τους «μάχη» με τον χρόνο για να μπορέσουν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς πριν από τις 8 Ιουνίου όταν και θα ξεκινήσει η γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ελλάδα – Σωτήρης Νίνης

Από τη στιγμή που ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας στις επιλογές του, πάντα βρισκόταν ο Σωτήρης Νίνης. Ο νεαρός μέσος που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Πάρμα, σκοράροντας απέναντι στο Ισραήλ για τα προκριματικά, δεν χάρηκε την επιτυχία του αυτή όσο θα ήθελε, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και οι τραυματισμοί στο γόνατο, πάντα εγκυμονούν και άλλους κινδύνους. Η συμμετοχή του στα τελικά του EURO, είναι αρκετά αμφίβολη, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα υπολογίσει και το γεγονός ότι του λείπουν παιχνίδια το τελευταίο διάστημα.

Ισπανία – Νταβίντ Βίγια

Ήταν ο περασμένος Δεκέμβριος όταν η Μπαρτσελόνα βρισκόταν στην Ιαπωνία για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων. Εκεί οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν για ακόμα μία φορά την ανωτερότητά τους και κατέκτησαν ακόμα έναν τίτλο. Ωστόσο, στον τελικό της διοργάνωσης δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο θα ήθελαν την επιτυχία αυτή. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Νταβίντ Βίγια σε μία μονομαχία για να κερδίσει την μπάλα, πάτησε στραβά και υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.
 
Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για την επιστροφή του τον Μάιο. Εφόσον καταφέρει να μπει κανονικά στην Μπαρτσελόνα τις επόμενες μέρες, θα διατηρεί ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί και στην αποστολή της Ισπανίας για τα τελικά του EURO. «Όταν τραυματίστηκα, έθεσα ως προσωπικό στόχο να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα προς τα τέλη της σεζόν και να είμαι διαθέσιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού. Αν ο προπονητής με υπολογίζει όλα θα είναι καλά. Κάθε μέρα που περνάει γίνομαι ολοένα και πιο αισιόδοξος γιατί δουλεύω σκληρά στην αποθεραπεία μου», είχε αναφέρει με δηλώσεις του πρόσφατα.  

Ιταλία – Αντόνιο Κασάνο

Ο Τσεζάρε Πραντέλι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην επιθετική του γραμμή, κάτι που φαίνεται και από την αφλογιστία της «σκουάντρα ατζούρα» στα τελευταία της δύο φιλικά παιχνίδια με Ουρουγουάη και ΗΠΑ. Οι Αντόνιο Κασάνο και Τζουσέπε Ρόσι, σίγουρα θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λύσεις στον Ιταλό τεχνικό. Ο επιθετικός της Μίλαν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα καθώς υπέστη ισχαιμικό τραύμα και η επιστροφή του αναμένεται το καλοκαίρι με τις ελπίδες να μην είναι με το μέρος του. παρά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους πρόσφατα.

Σε ό.τι αφορά τον επιθετικό της Βιγιαρεάλ θα μείνει εκτός για τους επόμενους δέκα μήνες και όποιες ελπίδες είχε για να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης εξανεμίστηκαν μετά το νέο του σοβαρό τραυματισμό.

Ουκρανία – Αντρέι Σεφτσένκο

Από αρκετούς μικροτραυματισμούς υποφέρει το τελευταίο διάστημα ο Αντρέι Σεφτσένκο. Κάποιος συγκεκριμένος τραυματισμός δεν υπάρχει αυτή τη χρονική περίοδο, ωστόσο  ο 35χρονος επιθετικός έιναι καταπονημένος από τα αρκετά χρόνια καριέρας του και δεν είναι σίγουρο το ότι θα μπορέσει να βοηθήσει σε όλες τις αναμετρήσεις τους διοργανωτές.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας που έχουν βοηθήσει αρκετά τα τελευταία 17 χρόνια με το εθνόσημο στο στήθος και η παρουσία του από μόνη της, κάνει τη διαφορά για τους Ουκρανούς.

Γερμανία – Μίροσλαβ Κλόσε

Η… μηχανή των γκολ για τη Γερμανία, Μίροσλαβ Κλόσε βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης τον τελευταίο μήνα. Μόλις είχε τραυματιστεί, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή του ενόψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων του πρωταθλήματος. Η αποθεραπεία του όμως, κινείται με πιο αργούς ρυθμούς που θέτουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στα τελικά του EURO.

Ιρλανδία – Ρίτσαρντ Νταν

Ύστερα από 24 χρόνια, η Ιρλανδία θα βρεθεί και πάλι σε τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πολύ πιθανό να απουσιάζει από τη γιορτή αυτή, είναι ο βασικός αμυντικός της ομάδας του Τζιοβάνι Τραπατόνι, Ρίτσαρντ Νταν. Ο ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι πριν από περίπου τρεις μήνες υπέστη κάταγμα κλείδας. Ακόμα δεν έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, ωστόσο ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την παρουσία του στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ρωσία – Ιγκόρ Ακινφέεβ – Άλαν Τζαγκόεφ

Ο Ιγκόρ Ακινφέεβ είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ανεβάσουν επίπεδο την εθνική ομάδα της Ρωσίας με την παρουσία τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ωστόσο, η ρήξη χιαστών που υπέστη τον κρατάει εκτός έδρα μέχρι το Μάιο και μόνο σίγουρη δεν θα πρέπει να θεωρείται η θέση του στην αποστολή της ομάδας. «Μπορώ να λέω συνέχεια ότι θα είμαι έτοιμος και ότι θα ταξιδέψω στην Πολωνία, αλλά κανένας δεν θέλει έναν τερματοφύλακα με ένα πόδι», είπε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τον Άλαν Τζαγκόεφ, έκανε εγχείρηση πρόσφατα και οι εκτιμήσεις, έκαναν λόγο για επιστροφή του αρχές Ιουνίου. Ακόμα και αυτό να συμβεί για τον 21χρονο ποδοσφαιριστή, το γεγονός ότι δεν θα έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του είναι ανασταλτικός παράγοντας για την παρουσία του στη διοργάνωση.

Ολλανδία – Ιμπραΐμ Αφελάι – Έρικ Πίετερς

Η ύπαρξη του Ιμπραΐμ Αφελάι είχε ξεχαστεί τους τελευταίους μήνες στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο Ολλανδός διεθνής απείχε για μεγάλο διάστηνα από τις αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, πρόσφατα επέστρεψε ύστερα από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη και ο 25χρονος μεσοεπιθετικός. Η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη, καθώς έχει πολύ λίγες αναμετρήσεις στα πόδια του.

Ο ποδοσφαιριστής της Αϊντχόφεν, Έρικ Πίετερς τραυματίστηκε πρόσφατα στον αστράγαλο και δεδομένα δεν προλαβαίνει το τέλος της σεζόν με την ομάδα του. Ακόμα και αν επανέλθει πριν από το EURO, δεν είναι δεδομένο ότι θα μπορέσει να βρεθεί και στην αποστολή των «οράνιε», καθώς χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.  

Αγγλία – Ντάρεν Μπεντ – Τζακ Γουίλσιρ

Από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές με τη φανέλα της Αγγλίας είναι ο Ντάρεν Μπεντ, ο οποίος με το εθνόσημο στο στήθος συνηθίζει να σκοράρει με μεγάλη ευκολία. Πριν από περίπου τρεις μήνες τραυματίστηκε σοβαρά στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα με τη Γουίγκαν και αναμενόταν η επιστροφή του τις επόμενες ημέρες Έτσι η συμμετοχή του στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι αμφίβολη και θα πρέπει να «τρέξει» αρκετά για να είναι έτοιμος στις αρχές Ιουνίου που ξεκινάει η διοργάνωση.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκεται ο μέσος της Άρσεναλ, Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος προφυλάσσεται από την Άρσεναλ στα τελευταία παιχνίδια και αναμένεται να βρεθεί σε κανονικούς ρυθμούς αρκετά σύντομα Εφόσον συμβεί αυτό, τότε θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί το καλοκαίρι από όλους τους άλλους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved