«Μιλούν» -και- οι αριθμοί για τον Βαλβέρδε

«Μιλούν» -και- οι αριθμοί για τον Βαλβέρδε

Ακόμα και οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την επιτυχημένη καριέρα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό.

Ο 48χρονος Ισπανός προπονητής κατάφερε στα τρία χρόνια που δούλεψε στην Ελλάδα και στους «ερυθρόλευκους» να κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο, ενώ δεν αποκλείεται να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο κυπελλούχου Ελλάδας (και κατ’ επέκταση ακόμα ένα νταμπλ) στο «βιογραφικό» εφόσον, βέβαια, ο Ολυμπιακός επικρατήσει του Ατρομήτου στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, στις 28 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Ακόμα, όμως, και σε απόλυτους αριθμούς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δικαιούται να… καυχιέται (σ.σ. αν και η προσωπικότητα και το ήθος του δεν θα του επέτρεπαν ποτέ να «καρπωθεί» μόνος του τις επιτυχίες που είχε με τον Ολυμπιακό ασχέτως αν εκείνος ήταν ο «αρχιτέκτονας» τους…) ότι είναι ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας απ’ όλους όσοι έχουν περάσει από τον… ηλεκτρικό πάγκο των «ερυθρόλευκων», τουλάχιστον τις δύο τελευταίες δεκαετίες!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τη νίκη του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα έφτασε τις 90 σε όλες τις διοργανώσεις – εντός κι εκτός Ελλάδας – ως τεχνικός της ομάδας του Πειραιά σε σύνολο 125 αγώνων. Έχοντας μάλιστα, μπροστά του ακόμα δύο ματς – ένα για το πρωτάθλημα κι ένα για το κύπελλο – με τον Ατρόμητο, ο Ισπανός μπορεί να κλείσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους» με 92 νίκες σε 125 παιχνίδια. Αυτή η επίδοση «μεταφράζεται» σε ποσοστό επιτυχίας 72%, μεγαλύτερο από κάθε άλλον που έκατσε στο πάγκο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια…

Περισσότερες νίκες απ’ όλους κατέκτησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος ωστόσο, είχε την τύχη να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού σε σαφώς περισσότερα παιχνίδια. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μέτρησε 144 νίκες σε 207 παιχνίδια, το ποσοστό επιτυχίας του, δηλαδή, ανήλθε στο 69%.

Κοντά στον «Txingurri», τόσο σε σύνολο νικών, όσο και σε ποσοστό επιτυχίας, είναι ο Τάκης Λεμονής. Ο Έλληνας τεχνικός πανηγύρισε 94 νίκες στον «ερυθρόλευκο» πάγκο σε σύνολο, όμως, 141 παιχνιδιών εντός κι εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα το ποσοστό του ν’ ανέρχεται στο 67%.

Μ’ ένα παιχνίδι λιγότερο απ’ αυτά του Βαλβέρδε στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού (σ.σ. προσμετρώντας προκαταβολικά τα δύο τελευταία της φετινής σεζόν με τον Ατρόμητο, σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Πειραιά ο Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος σε 126 ματς πανηγύρισε 77 φορές. Ποσοστό επιτυχίας δηλαδή, για τον «Τσάρο» 61%...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΑΓΩΝΕΣ

ΝΙΚΕΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΒΑΛΒΕΡΔΕ

125

90

72%

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

207

144

69,5%

ΛΕΜΟΝΗΣ

141

94

67%

ΜΠΛΑΧΙΝ

126

77

61%

 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ωστόσο, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τον… επόμενο ή για τους… επόμενους, που θα καθίσουν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και σε ότι αφορά στα εντός έδρας ματς.

Διότι ο ταλαντούχος - εξ Ιβηρικής χερσονήσου προερχόμενος - τεχνικός έσπασε τα… κοντέρ μετρώντας 40 νίκες σε 45 αναμετρήσεις πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετατρέποντας την έδρα του Ολυμπιακού στο Φάληρο σε εφαλτήριο για τις τρεις κατακτήσεις πρωταθλήματος, που πανηγύρισε σε ισάριθμες σεζόν που καθοδήγησε τους «ερυθρόλευκους» από την άκρη του πάγκου…

Το ποσοστό επιτυχίας στον συγκεκριμένο τομέα (εντός έδρας ματς πρωταθλήματος) για τον Βαλβέρδε άγγιξε το 89% (σ.σ. 88,88% για την ακρίβεια), με τον Ολυμπιακό να «στραβοπατάει» μόλις σε πέντε εντός έδρας αγώνες του για το πρωτάθλημα σ’ αυτήν την τριετία! Αν μάλιστα, δει κανείς το θέμα από άλλη… οπτική γωνία, ο Βαλβέρδε έμεινε αήττητος στο 95% των αγώνων πρωταθλήματος που έδωσε με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μετρώντας 40 νίκες – 3 ισοπαλίες – 2 ήττες σε σύνολο 45 αναμετρήσεων!

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός έφυγε με… σκυμμένο κεφάλι από το «Γ. Καραϊσκάκης» σε ματς πρωταθλήματος επί Βαλβέρδε μόνο στις 12/04/2009 στην ήττα 1-0 από την Λάρισα και πρόσφατα, στις 08/04/2012 στην ήττα – ξανά με 1-0 – από την Κέρκυρα. Όσον αφορά τις τρεις ισοπαλίες, αυτές ήταν το 0-0 με τον Παναθηναϊκό (01/03/2009) και τα φετινά 2-2 με ΟΦΗ (29/10/2011) και 1-1 με Παναθηναϊκό (19/11/2011).



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved