Τα αστέρια που δεν θα… λάμψουν στο Euro!

Τα αστέρια που δεν θα… λάμψουν στο Euro!

Η προκριματική φάση του Εuro 2012 ολοκληρώθηκε και το Onsports σας παρουσιάζει τα «αστέρια» που δεν θα δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αρκετές ομάδες, που στο παρελθόν είχαν σπουδαίες παρουσίες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα απουσιάσουν, και μαζί με αυτές και τα «αστέρια» τους, τα οποία δεν θα δώσουν περισσότερη λάμψη στα τελικά του Euro, όπου από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (11/10) έχει κλείσει θέση και η Εθνική μας.

Σαμίρ Χαντάνοβιτς-Σλοβενία

Ο πορτιέρο της Σλοβενίας, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με την Ουντινέζε, δεν θα είναι στα τελικά, μιας και η ομάδα του αποκλείστηκε στον 4ο όμιλο, μένοντας στην τέταρτη θέση. Φοβερός τερματοφύλακας ο Χαντάνοβιτς, κυριολεκτικά… ανίκητος, ήταν εκείνος ο οποίος υποχρέωσε την Σερβία τον αποκλεισμό της από το Euro, μπλοκάροντας το πέναλτι του Νεμάνια Βίντιτς.

Νεμάνια Βίντιτς-Σερβία

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ίσως η τραγικότερη φιγούρα των προκριματικών, καθώς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών στον αγώνα με την Σλοβενία, όπου η Σερβία ήθελε μόνο νίκη. Ο Βίντις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς και αποφάσισε να σταματήσει από την Εθνική Σερβίας.

Πραγματικός ηγέτης στην άμυνα, λάμπει χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο η μετριότητα της Σερβίας, με υποδεέστερους αντιπάλους, τον παρέσυρε κι εκείνον…

Βενσάν Κομπανί-Βέλγιο

Το… άστρο του Βενσάν Κομπανί δεν θα λάμψει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, καθώς το Βέλγιο έμεινε τρίτο στον 1ο όμιλο και έτσι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, έπεσε… θύμα της αλλοπρόσαλλης Εθνικής ομάδας της χώρας του.

Εκ των κορυφαίων αμυντικών στον κόσμο, ο Κομπανί έχει δείξει πως μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στην νίκη, κρατώντας το «0» στην άμυνά του.

Μάρεκ Χάμσικ-Σλοβακία

Κάκιστη ήταν η πορεία της Σλοβακία στον δεύτερο όμιλο, όπου έμεινε στην 4η θέση, 8 βαθμούς πίσω από την Ρωσία, που κατέκτησε την πρωτιά.

Έτσι, ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους του κόσμου, ο Μάρεκ Χάμσικ, δεν θα δώσει το «παρών» στο Euro, με τον άσο της Νάπολι να είναι ο πολυτιμότερος της ομάδας του, αλλά… μόνος!

Μοντέρνος μέσος, με δύναμη στο παιχνίδι του, αλλά και με υψηλή τεχνική, η οποία τον κάνει πραγματικά πολύτιμο. Μεγάλη απώλεια…

Γκοκάν Ινλέρ-Ελβετία

Ακόμη ένας παίκτης της Νάπολι δεν θα δώσει το «παρών» στην γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Γκοκάν Ινλέρ, ο οποίος είναι η «καρδιά» της Ελβετίας, ωστόσο δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα του από τον αποκλεισμό.

Είναι ο Ελβετός… Χάμσικ, στον τρόπο του παιχνιδιού, καθώς είναι ένας σκληρός μέσος, ο οποίος ωστόσο ελέγχει το τέμπο του αγώνα, μοιράζοντας πολύ όμορφα το παιχνίδι.

Γκάρεθ Μπέιλ-Ουαλία

Ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα. Εντάξει, γνωρίζαμε εξ αρχής πως ο Μπέιλ δύσκολα θα ήταν στο Euro, καθότι Ουαλός, ωστόσο δεν παύει να είναι μια τεράστια απώλεια.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει το Νησί. Οι επελάσεις του από τα αριστερά, οι σέντρες του, οι διεισδύσεις αλλά και τα σουτ-φωτοβολίδες του, είναι μερικά από τα στοιχεία του… ρεπερτορίου του που δεν θα δούμε

Το κακό είναι πως ο 22χρονος άσος γεννήθηκε… Ουαλός, κάτι που σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα δώσει το «παρών» σε μεγάλη διοργάνωση. Τρανά παραδείγματα Ουαλών που δεν έπαιξαν ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση είναι αυτά των Ράιαν Γκιγκς και  Ίαν Ρας…

Εντέν Αζάρ-Βέλγιο

Όσοι περίμεναν να δουν το νέο μεγάλο αστέρι του βελγικού ποδοσφαίρου στο Euro, ατύχησαν!

Ο άσος της Λιλ, ο οποίος οδήγησε τους «λιλουά» πέρυσι στην κατάκτηση του Σαμπιονά, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μετριότητα των «κόκκινων διαβόλων» και έτσι οι εκπληκτικές του ντρίμπλες, αλλά και οι επινοήσεις του θα λείψουν αισθητά από την διοργάνωση.

Πολλοί παρομοιάζουν τον 20χρονο «δαίμονα», με τον Λιονέλ Μέσι. Υπερβολική, βέβαια, η παρομοίωση, ωστόσο θυμίζει αρκετά τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Γιόζιπ Ίλισιτς-Σλοβενία

Μπορεί το όνομα του Σλοβένου μέσου να μην λέει πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά πρόκειται για τον επόμενο… Χαβιέ Παστόρε, καθώς ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, ποντάρει πολλά πάνω στο ταλέντο του Ίλισιτς και πολύ σπάνια πέφτει… έξω!

Ο 23χρονος μέσος γνωρίζει… καντάρια μπάλα και μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα με τις ενέργειές του. Κρατήστε το όνομά του, πολύ σύντομα θα μας απασχολήσει…

Μίλος Κράσιτς-Σερβία

Άλλο ένα μεγάλο αστέρι που πλήρωσε την κακή πορεία της Εθνικής ομάδας της Σερβίας.

Ο λόγος για τον Μίλος Κράσιτς της Γιουβέντους, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει στο Μουντιάλ του 2010 στην Νότιο Αφρική, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από την μετριότητα των «πλάβι».

Θεωρείται ο νέος «Σαβίσεβιτς», καθώς έχει όλα τα στοιχεία του μεγάλου Σέρβου. Κρίμα που δεν θα είναι παρών στα γήπεδα της Πολωνίας και της Κροατίας…

Μπάλαζ Τζούστζακ-Ουγγαρία

Έχασε το μεγαλύτερο μέρος των προκριματικών, καθώς τραυματίστηκε με την φανέλα της Ανζί, γεγονός που ίσως ήταν καταλυτικής σημασίας στον αποκλεισμό των Ούγγρων.

Ο Μαγυάρος άσος, είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε το ουγγρικό ποδόσφαιρο μετά τον Λάγιος Ντέταρι. Παίκτης που… αλωνίζει πάνω στην αριστερή γραμμή, σουτ-φωτιά και ντρίμπλες που παραπέμπουν σε… Βραζιλιάνο, είναι τα στοιχεία του Τζούστζακ.

Ο ιδιοκτήτης της Ανζί, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, αυτά είδε και… θαμπώθηκε από τον Ούγγρο και πλήρωσε 13 εκατομμύρια ευρώ στην Αϊντχόφεν, για να τον κάνει μέλος της ομάδας που ονειρεύεται.

Ερέν Ντερντιγιόκ-Ελβετία

Ο στράικερ των Ελβετών, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει ένα καλό τουρνουά το καλοκαίρι, κάτι που θα του άνοιγε την πόρτα για μια μεγαλύτερη ομάδα από την Λεβερκούζεν, όπου αγωνίζεται.

Κυριολεκτικά… ταύρος, δεν πέφτει εύκολα ενώ η ταχύτητά του, σε συνδυασμό με την τεχνική του τον καθιστούν έναν εξαιρετικό επιθετικό, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα κάνει το… μπαμ στην καριέρα του.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved