Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον ΠΑΟΚ από την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, καθώς Μίκα και Βαλερένγκα δεν… τρομάζουν τον «δικέφαλο».

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ

Καθόλου άγνωστη δεν είναι για τον ΠΑΟΚ η Βαλερέγνκα η οποία πριν από δύο χρόνια βρέθηκε στον δρόμο του ΠΑΟΚ για την ίδια διοργάνωση με τον «δικέφαλο» του Βορά να παίρνει τη πρόκριση.

Τότε στο Όσλο οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 2-1, ενώ στον επαναληπτικό της Τούμπας… καρδιοχτύπησε, καθώς ηττήθηκε με 1-0.

Σε καμία περίπτωση η ομάδα της Νορβηγίας δεν μπορεί να τρομάξει τον ΠΑΟΚ. Αυτό γιατί ποτέ δεν θεωρήθηκε κορυφαία ομάδα στη χώρα της. Στο παλμαρέ της υπάρχουν πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα με τελευταίο της τίτλο να είναι αυτός του κυπέλλου το 2008.

Να σημειωθεί ότι φέτος κάνει μία τραγική χρονιά, καθώς το πρωτάθλημα της Νορβηγίας βρίσκεται στην 21η αγωνιστική, με την Βαλερένγκα να βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και ουσιαστικά να έχει χάσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην Ευρώπη.

Έχει μόλις έξι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, έχοντας σκοράρει μόλις 17 φορές, αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση.

Το αστέρι

Γιουσούφ Κονέ

Από τους έμπειρους παίκτες της Βαλερένγκα είναι ο Γιουσούφ Κονέ που έχει παραστάσεις και από Champions League. Το μεγάλο άλμα της καριέρας του το έκανε το 2006 όταν αγωνίστηκε για την Ρόζενμποργκ με την οποία στη τριετία που βρέθηκε εκεί σε 44 εμφανίσεις πέτυχε 16 τέρματα.

Το 2008 μετακόμισε στην Ρουμανία και την Κλουζ όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής, βοηθώντας την αρκετά, καθώς στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί σε 51 εμφανίσεις σκόραρε 16 φορές.

Με την Βαλερένγκα δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει τη διαφορά, καθώς σε έξι εμφανίσεις φέτος έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα. Ωστόσο η ταχύτητά του είναι αρκετή για να τον κάνει επικίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Προπονητής

Μάρτιν Άντερσεν

Ο Άντερσεν ήταν ο προπονητής – παίκτης μέχρι το 2009 για την Βαλερένγκα, ενώ βρισκόταν στον πάγκο της όταν ο ΠΑΟΚ την είχε αντιμετωπίσει πριν από δύο χρόνια. Η ομάδα του Όσλο είναι η μοναδική που έχει προπονήσει, ενώ είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας καθώς ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε αρκετά στην ομάδα.

Το γήπεδο

«Ούλεβαλ» (25.572)

Από τα καλύτερα γήπεδα της Νορβηγίας είναι αυτό της Βαλερένγκα και δεν είναι τυχαίο ότι εκεί αγωνίζεται και η εθνική ομάδα της χώρας. Το γρασίδι είναι φυσικό σε αντίθεση με τα περισσότερα νορβηγικά γήπεδα που είναι με τεχνητό χλοοτάπητα.

ΜΙΚΑ

Έχοντας ηττηθεί με 1-0 εκτός έδρας από την Βαλερένγκα για το πρώτο παιχνίδι του δευτέρου προκριματικού γύρου, η Μίκα διατηρεί τις ελπίδες της για να βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο.

Από τις άγνωστες ομάδες, καθώς προέρχεται από το Ερεβάν της Αρμενίας. Στην μικρή ιστορία της (ιδρύθηκε το 1985) δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κατακτήσει πέντε φορές το κύπελλο, όπως έκανε και πέρυσι που της έδωσε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το αστέρι

Πέδρο Λόπεζ

Στα 27 του έχει… καταντήσει να παίζει στο πρωτάθλημα της Αρμενίας. Ωστόσο είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρίες από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρέθηκε κάποια στιγμή και στην τρίτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Από εκεί βρέθηκε στην Καρταχένα, για να μετακομίσει στην Ιταλία και την Αρέτσο, όπου δόθηκε δανεικός για μία σεζόν στη Τζένοα. Από το 2008 και μετά βρίσκεται στην Μίκα, όπου είναι ο στυλοβάτης της ομάδας στο κέντρο και ο οργανωτής της.

Ο προπονητής

Έντουαρντ Μαρκάροφ

Από τους έμπειρους προπονητές είναι ο Εντουάρντ Μαρκάροφ. Είναι γεννημένος στο Μπάκου του Αζερμπαϊτζάν, με μεγαλύτερη επιτυχία του να είναι η πενταετία του στην Πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου ήταν βοηθός προπονητή της ομάδας κάτω των 21.

Από εκεί και πέρα βρέθηκε για δύο χρόνια στην Μίκα (2000-2002), ενώ από το 2011 και μετά βρίσκεται κανονικά στην ομάδα.

Το γήπεδο

Μίκα Στάντιουμ (8.000)

Τίποτα ιδιαίτερο το γήπεδό της που θυμίζει ερασιτεχνικού σωματείου. Το θετικό είναι ότι έχει τέσσερις κερκίδες, ενώ είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων, χωρίς να γεμίζει και συχνά βέβαια καθώς η Μίκα δεν έχει μεγάλη βάση οπαδών, ειδικά από τη στιγμή που ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια.



Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved