Η 41η γιορτή του Ολυμπιακού (videos+photos)

Η 41η γιορτή του Ολυμπιακού (videos+photos)

Την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (13/4) ο Ολυμπιακός σε μία λιτή φιέστα, η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και συνέδεσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των «ερυθρόλευκων».

Στο κέντρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στήθηκε το σταντ που φιλοξένησε τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ομάδας του Πειραιά. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης. Πρώτος παρέλαβε το μετάλλιο ο «ισχυρός άνδρας» των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης και ακολούθησε ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Μίτσελ.

Ακολούθως οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε αποθέωση, όπου παρέλαβαν τα μετάλλιά τους και τελευταίοι έμειναν οι τέσσερις αρχηγοί, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Νταβίντ Φουστέρ και Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Γιάννης Μώραλης έδωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή στον Βαγγέλη Μαρινάκη και μαζί με τους ποδοσφαιριστές το σήκωσε στον πειραϊκό… ουρανό, δίνοντας το… σύνθημα για την έναρξη των πανηγυρισμών από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ.

Η φιέστα του Ολυμπιακού ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και την δράση της UNICEF. Ο Κριστιάν Καρεμπέ, μαζί με μικρά παιδιά από την Ακαδημία των «ερυθρόλευκων» εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο και ο Γάλλος με μήνυμά του στα ελληνικά, ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός και η UNICEF μαζί για πάντα για τα παιδιά».

Ακολούθως, την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο έκανε το… μέλλον των Πειραιώτων, η ομάδα Κ15 των Πειραιωτών οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League και αποθεώθηκαν.

«Στην μπάντα περνάει ο Λοσάντα»

Μετά την... έλευση του μέλλοντος της ομάδας, έγινε… σύνδεση με το παρελθόν. Επίτιμος προσκεκλημένος στην φιέστα του Ολυμπιακού ήταν ο Χούλιο Λοσάντα. Ο Ουρουγουανός παλαίμαχος άσος έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των «ερυθρόλευκων» στο παρελθόν και ανάλογες στιγμές έζησε κατά την είσοδό του.

Ο Χούλιο Λοσάντα βραβεύτηκε από τον Σάββα Θεοδωρίδη και στην συνέχεια, σε σπαστά ελληνικά τόνισε: «Θέλω να πω δυο κουβέντες! Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου επιτρέπει να ζω και πάλι μια από τις ωραιότερες στιγμές στη ζωή μου και ευχαριστώ τους παίκτες για τα 41 πρωταθλήματα και τον κόσμο».

Ακολούθησε βίντεο αφιέρωμα στον Σταύρο Νταΐφά, ο οποίος απεβίωσε προ εβδομάδων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε το πρωτάθλημα στην μνήμη του πρώτου προέδρου του Ολυμπιακού σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Το τελευταίο μέρος περιλάμβανε την απονομή των μεταλλίων στους Πρωταθλητές. Την κούπα σήκωσε ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών και ακολούθως ξεκίνησε… πάρτι στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φετινή φιέστα για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος.

Όταν έσβησαν τα φώτα...

{onsportsvideos}onSportsVideos/kleistfwta.mp4{/onsportsvideos}

 

 

«Φωτιά» στη Θύρα 7

{onsportsvideos}onSportsVideos/thyra7fiesta.mp4{/onsportsvideos}

 

 

Τον έριξε με Σαβιόλα

Μικρή αποδείχθηκε η πορεία και η επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη κατηγορία ύστερα από 13 χρόνια. Η ομάδα της Αθήνας, δεν μπόρεσε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, που αποδείχθηκε καταδικαστική μετά τις νίκες των SKODA Ξάνθη και Βέροια.

Έτσι η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ θα χρειαστεί να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα ήταν καλύτερος και είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ. Κίνητρο υπήρχε, λόγω της παρουσίας του κόσμου, αλλά και λόγω του ότι θα γιόρταζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, ο Γκόμεζ ήταν εκεί για να αποσοβήσει τον κίνδυνο και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Παρόλα αυτά, ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός και δεν πλησίασε στο γκολ της παραμονής.

Αντίθετα, στο 88’ ο Σαβιόλα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων και από κοντά πέτυχε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού. Στις καθυστερήσεις, για τον Απόλλωνα αποβλήθηκε ο Μίνγκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Τόρες, Εντινγκά (46’ Ιμπαγάσα), Πέρεζ, Βαλντέζ, Μανωλάς (56’ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (65’ Σαβιόλα), Μπονγκ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γκόμεζ, Χατζηζήσης (57’ Τσιλιγκίρης), Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Πετρόπουλος (46’ Γκουέλα), Μίνγκα, Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση από το Onsports:

{coveritlive}ad9f8b1f9c{/coveritlive}

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ: Δικέφαλος αετός ετών… 90! (photos+videos)

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Δεν άφησαν χαρά για Αντετοκούμπο (video)

Ατλάντα Χοκς: Κέρδισαν Χιτ και απέκλεισαν Νικς (video)

GLORY 15: Τραυματισμός στιλ… Anderson Silva για Spong (GIF)

Αργεντινή: Γεμάτη «τεσσάρα» για Λανούς (videos)

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε σε LIVE Streaming από το κανάλι της ΠΑΕ Ολυμπιακός τη φιέστα:

Η 41η γιορτή του Ολυμπιακού (videos+photos)



Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved