Γκρέμισαν τα τείχη - Από τον Ριβάλντο στον Σισέ και οι Μπερμπάτοφ, Γκούντγιονσεν, Αμορόζο (vids+pic)

Γκρέμισαν τα τείχη - Από τον Ριβάλντο στον Σισέ και οι Μπερμπάτοφ, Γκούντγιονσεν, Αμορόζο (vids+pic)

Υποδοχές που έγραψαν ιστορία. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος, Ηρακλής έφεραν σπουδαίους παίκτες και οι οπαδοί τρελάθηκαν!

Δώσε μεταγραφές στον οπαδό και πάρε του την ψυχή.

Αν είναι και όνομα ακόμα καλύτερα. Θα τρέξει σε αεροδρόμιο, γραφεία, γήπεδα. Θα τρελαθεί στη θέα ενός παίκτη που θαύμαζε στα τοπ πρωταθλήματα. Που τον έβλεπε στην τηλεόραση και δεν πίστευε ποτέ ότι θα τον δει στα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας.

Στην Ελλάδα ήρθαν τεράστιοι ποδοσφαιριστές. Για το επίπεδο του πρωταθλήματος μας, ορισμένοι πραγματικά είναι απορίας άξιον πως προτίμησαν την Ελλάδα. Σίγουρα όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα. Έπαιξαν και τα λεφτά τεράστιο ρόλο.

Ο Ολυμπιακός έπεισε τον Μαρσέλο, του έδωσε κι ένα συμβόλαιο κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και οι οπαδοί των Πειραιωτών εκστασιάστηκαν. Σε σημείο που το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκαν σχεδόν 25.000 οπαδοί στο γήπεδο για να αποθεώσουν τον διεθνή Βραζιλιάνο.

Παικταράδες έφερε κι άλλους ο Ολυμπιακός. Οι παλιοί θυμούνται τον χαμό με τον Λάγιος Ντέταρι. Στις 13/7/88 μόλις 500 άτομα βρέθηκαν για τον σπουδαίο Ούγγρο στο αεροδρόμιο. Εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας. Στο δημαρχείο, όμως, στην πλατεία Κοραή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας τότε, υπήρχαν 50.000 οπαδοί που μόλις είδαν τον διεθνή Ντέταρι (ήταν στο Μουντιάλ στο Μεξικό) ξέσπασαν.

Έφερε τεράστιους παίκτες και ο Παναθηναϊκός. Παικταράδες ήταν στην εποχή τους και φυσικά σπουδαία ονόματα οι Ζάετς, Ρότσα. Έφερε και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Έφερε ονόματα και ο Άρης, ο Ηρακλής, Πανιώνιος. Ναι, εδώ είμαστε για να τους θυμίσουμε. Ας δούμε τις μεγαλύτερες υποδοχές παικτών στην Ελλάδα. Αυτές που έγραψαν ιστορία και ανά ομάδα.

Ολυμπιακός:

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς αφίχθη στις 16/07/1999. Καύσωνας στην Αθήνα, αλλά στο αεροδρόμιο βρέθηκαν 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού για τον Σλοβένο. Στο παλιό αεροδρόμιο, με τους ανθρώπους της ομάδας να περνούν το αυτοκίνητο από τη μεριά του γκολφ.

Ο «μάγος» Ζιοβάνι ήρθε τρεις μέρες αργότερα στις 19/07/1999 και ξανά χαμός στο αεροδρόμιο από τους Πειραιώτες. Πάνω από 2.000 οπαδοί αποθέωσαν τον Βραζιλιάνο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ριβάλντο αφίχθη για τον Ολυμπιακό στις 21/07/2004. Οι περίπου 3.000 φίλοι του Ολυμπιακού στο Βενιζέλος προκάλεσαν αμηχανία στον Ριβάλντο, για τις σκηνές λατρείας που βίωσε.

Ο Άλμπερτ Ριέρα μπορεί να μην ξεχώρισε στον Ολυμπιακό, αλλά στις 22/07/2010 όταν αφίχθη αντίκρισε στο αεροδρόμιο 3.000 φίλους του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός σάστισε και πήγε στο Καραϊσκάκης συνοδεία των ερυθρόλευκων οπαδών.

Παναθηναϊκός:

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία. Ενεργό στέλεχος και μάλιστα αρχηγός, όχι απλά μέλος του ρόστερ. Βασικός στην Άρσεναλ για χρόνια. Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή της πολυμετοχικότητας.Στις 16/7/08 ήρθε στην Αθήνα και πάνω από 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. Ο Ζιλμπέρτο δεν πίστευε στα μάτια του από τις εκδηλώσεις αγάπης.

Το επόμενο καλοκαίρι στις 25/06/2009 ο Παναθηναϊκός φέρνει τον Τζιμπρίλ Σισέ. Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, διεθνής Γάλλος. Ξανά 3.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ εφημερίδα είχε νοικιάσει γερανό για πανοραμικά πλάνα! Στην πορεία ακολούθησε ο Εσιέν, αλλά στο αεροδρόμιο δεν βρέθηκαν εξίσου πολλοί οπαδοί, ενώ ο ίδιος ήταν μία απογοήτευση αγωνιστικά.

Τη δεκαετία του ’90 ο «καπετάνιος» έφερε τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Αφίχθη στις 187 Δεκεμβρίου 2001, κόστισε μισό δις δραχμές τότε και στο αεροδρόμιο βρέθηκαν 1.500 άτομα για να τον αποθεώσουν.

Ένας άλλος Αργεντινός, ο Έκι Γκονζάλες ήρθε στις 31 Ιανουαρίου 2004 και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν 1.500 οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Σείστηκε η Λεωφόρος

Φυσικά στην ιστορία έχει μείνει η υποδοχή στη Λεωφόρο στον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Το «τριφύλλι» πλήρωσε 4 δις δραχμές, κοντά 11,3 εκατ. ευρώ σημερινά χρήματα και έφερε από τον Ηρακλή τον Κύπριο φορ. Πάνω από 15.000 βρέθηκαν στη Λεωφόρο σε προπόνηση για να τον δουν και κυριαρχούσε το σύνθημα «Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα».

ΑΕΚ:

Χαμός στην Ένωση για τον Ντράγκαν Τσίριτς. Στις 24/06/1999 ο 25χρονος τότε Σέρβος ερχόταν για την ΑΕΚ από καριέρα στη Μπαρτσελόνα και πάνω από 1.000 οπαδοί της Ένωσης βρέθηκαν στο Ελληνικό. Όταν η Αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει από το να μπουν στην αίθουσα αφίξεων, έγιναν σοβαρά επεισόδια.

 Στις 23/7/01 η ΑΕΚ έφερε τον Κάρλος Γκαμάρα. Ο Μάκης Ψωμιάδης έφερνε τον διεθνή άσο της Παραγουάης (βασικός στο Μουντιάλ του 1998) και στο αεροδρόμιο 1.500 οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εκστασιασμένοι.

Στις 17/7/11 περισσότεροι από 1.500 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι Έιντουρ Γκούντγιονσεν, με τον Ισλανδό να δείχνει στα χαμένα όταν αντίκρισε τον κόσμο.

ΠΑΟΚ:

Ο Ιβάν Σαββίδης κάνει το «μπαμ» και φέρνει στην Τούμπα τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Έναν σπουδαίο φορ με θητεία και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Τούμπα βρέθηκαν 10.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ και ο Βούλγαρος άσος πήρε το κινητό και κατέγραφε τις εκδηλώσεις λατρείας.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έζησε μία φοβερή υποδοχή στον ΠΑΟΚ. Στις 21/07/2005 ο πρωταθλητής Ευρώπης Ζαγοράκης επέστρεφε στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και στο αεροδρόμιο Μακεδονία βρέθηκαν τουλάχιστον 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι επιφύλαξαν υποδοχή και στον Πάμπλο Γκαρσία (πάνω από 1.000 άτομα).

Άρης:

Στην ιστορία έχει μείνει η υποδοχή των οπαδών του Άρη στον Μάρτσιο Αμορόζο στις 16/01/2007. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να απογοήτευσε με την παρουσία του, αλλά στο αεροδρόμιο Μακεδονία βρέθηκαν για πάρτη του 7.000 οπαδοί του Άρη!

Ηρακλής:

Ο Πέπε Σινιόρι ήταν ένας σπουδαίος Ιταλός φορ. Ο Ηρακλής τον έφερε στις 07/08/2004. Ήρθε στα 36 του με πολλά παράσημα (τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Serie A 1993, 1994, 1996) και 2.000 οπαδοί του Ηρακλή βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν!

Πανιώνιος:

Στις 7/9/08 ο Πανιώνιος φέρνει τον Αλφάρο Ρεκόμπα. Τον τεράστιο Αργεντινό μεσοεπιθετικό με θητεία στην Ίντερ. Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί της ομάδας της Νέας Σμύρνης πήγαν στο αεροδρόμιο και ο Ρεκόμπα δήλωσε έκπληκτος με την υποδοχή.

ΑΕΛ:

Στις 24/8/10 η ΑΕΛ έφερε τον διεθνή Καμερουνέζο Γκέρεμι σε ηλικία 32 ετών τότε. Παίκτη με θητεία σε Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Πάνω από 600 οπαδοί της θεσσαλικής ομάδας τον υποδέχθηκαν, όμως, ο Γκέρεμι δεν τους δικαίωσε στον αγωνιστικό χώρο.



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved