Νόρα Δράκου στο Onsports: «12 χρόνια και 6η φορά σε Ευρωπαϊκό. Ώθηση για τελικό το Πανελλήνιο ρεκόρ»
Facebook: Nora Drakou

Νόρα Δράκου στο Onsports: «12 χρόνια και 6η φορά σε Ευρωπαϊκό. Ώθηση για τελικό το Πανελλήνιο ρεκόρ»

Κόντρα στις προλήψεις η Νόρα Δράκου δήλωσε στο Onsports.gr πως θα «παλέψει» για τελικό και γιατί όχι να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο

Στην 6η της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 12 χρόνια μετά από την πρώτη της φορά, η Νόρα Δράκου έχει την εμπειρία αλλά και όλες τις προδιαγραφές, με «όπλο» το Πανελλήνιο ρεκόρ που «φρέσκαρε» στα 50μ. ύπτιο, για να ανέβει στο βάθρο στο Foro Ιtalico της Ρώμης!

Η 30χρονη κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού έχει συμμετάσχει έξι φορές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου Ανδρών και Γυναικών το 2010, 2012, 2016, 2018 και το 2021, με καλύτερο πλασάρισμα την 4η θέση στα 50μ. ύπτιο το 2016 και ακόμη τέσσερις φορές την 5η θέση (μία φορά στα 50μ. ύπτιο το 2010, δύο φορές στα 50μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, και το 2012 κατέλαβε την 5η θέση και στα 4Χ100μ. ελεύθερο). Ενώ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων το 2008.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το 2022!

Η χρονιά φέτος εξελίσσεται ονειρεμένα για την πρωταθλήτρια του «τριφυλλιού» καθώς με επίδοση 27.96 τον Μάρτιο κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ που είχε η ίδια στα 50μ. ύπτιο (με 28.00 από τις 16/5/2016). 

Λίγες ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και συγκεκριμένα στις 22 Ιουλίου η Νόρα Δράκου έγραψε ιστορία στην Ελλάδα, καθώς κατέκτησε 7 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (open), ενώ μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο, έφτασε τις 30 συνολικά νίκες στις συμμετοχές της σε ατομικά αγωνίσματα. Μάλιστα με αυτό το νέο χρυσό μετάλλιο, το 30ό, το «πράσινο δελφίνι» πέρασε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από την Μαριάνα Λυμπερτά (37) και την Τόνια Μαχαίρα (32), με τις Σοφία Δάρα και Κάτια Σαρακατσάνη που έχουν από 26 να την ακολουθούν.

Η Νόρα Δράκου αναδείχθηκε MVP του 91ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος (open) με την επίδοση της στα 50μ. ύπτιο, 28.52, σημειώνοντας μια ακόμη ατομική διάκριση, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως είναι έτοιμη να ανέβει στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όσο και αν η ίδια δε το παραδέχεται ούτε στον ίδιο της τον εαυτό, καθώς δηλώνει προληπτική.

«Στόχος μου ο τελικός και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο»

Απολαυστική, ειλικρινής και πάντα προσγειωμένη η Νόρα Δράκου μιλάει για τους στόχους της στην συντάκτρια του Onsports.gr, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου λίγο πριν «πέσει» στην ιστορική πισίνα του Foro Ιtalico διεκδικώντας το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην καριέρα της.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης;

«Ο πρώτος βασικός στόχος είναι να προκριθώ στον τελικό και στα δυο αγωνίσματα που θα κολυμπήσω, όπως και στη σκυτάλη mixed μικτή. Σίγουρα το καλύτερο αγώνισμα μου είναι τα 50 ύπτιο. Πρέπει να μπω στο τελικό και αν τα καταφέρω τότε μακάρι να έρθει και κάτι καλύτερο».

Κατέρριψες το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ύπτιο φέτος, νιώθεις έτοιμη να το πετύχεις ξανά και με τι επίδοση θα είσαι ικανοποιημένη να επιστρέψεις από την Ρώμη;

«Η αλήθεια είναι ότι το Πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχα στην αρχή της χρονιάς ήταν μεγάλο ψυχολογικό boost για τη συνέχεια. Σίγουρα η κατάρριψη του τώρα θα μου δώσει μια θέση στον τελικό. Όλη μου η προετοιμασία ήταν προσαρμοσμένη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Νιώθω καλά που παρέμεινα σε γενικές γραμμές υγιής και πραγματικά ανυπομονώ να δω πως αυτό θα αποτυπωθεί στην πισίνα».

Είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της φετινής χρονιάς πως ονειρεύεσαι να «κλείσεις» αυτόν τον κύκλο;

«Θα ήθελα πολύ να πω με ένα μετάλλιο, αλλά επειδή το έχω δηλώσει πολλές φορές και είμαι προληπτική θα πω με έναν τελικό. Είναι το 6ο μου Ευρωπαϊκό αισίως. Το πρώτο μου ήταν πριν από 12 χρόνια. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα είμαι ακόμα εδώ και θα διεκδικώ την είσοδο μου στον τελικό μετά από όσα έχω περάσει θα του έλεγα ότι είναι τρελός. Οπότε θα είμαι ευχαριστημένη και χαρούμενη αν όταν έχουν τελειώσει οι αγώνες τους έχω απολαύσει, έχω κάνει τέλειες κούρσες χωρίς λάθη και έχω πετύχει ή πλησιάσει τον στόχο μου».

Θα ήθελα επίσης να μας πεις πως είναι να αγωνίζεσαι στο μικτό; Πως νιώθεις που η επιτυχία σου μπορεί να βοηθήσει την ομάδα; Και φυσικά αν αγχώνεσαι παραπάνω -σε σχέση με το ατομικό- σε μια ενδεχόμενη κακή κούρσα σου;

«Η σκυτάλη για μένα είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορώ να κάνω σε τέτοιες διοργανώσεις. Αγχώνομαι σίγουρα πολύ λιγότερο. «Παλεύω» πάρα πολύ να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ γιατί ξέρω ότι έτσι θα βοηθήσω τον εαυτό μου, αλλά και την ομάδα μου. Είναι πολύ όμορφο σε εμάς που κάνουμε ατομικό να μοιραζόμαστε μια επιτυχία ή μια αποτυχία, να κλαίμε ή να γελάμε μαζί. Είναι το πιο δυνατό το συναίσθημα για έναν αθλητή που έχει συνηθίσει να αγωνίζεται για τον εαυτό του».

Ποια ήταν η πιο τρελή ανάμνηση σε ανάλογη διοργάνωση που είχες συμμετάσχει στο παρελθόν;

«Θα πάω πολύ πίσω, το 2008, που είχαμε βγει δεύτερες στη σκυτάλη των γυναικών στο Πανευρωπαϊκό νέων. Ήταν τελευταία μέρα, είχαμε όλες κολυμπήσει φοβερά ατομικά, είχαμε βγει μέσα στην πεντάδα και το μετάλλιο αυτό ήρθε και μας τρέλανε. Ήταν πολύ ωραία στιγμή γιατί είναι αυτό που είπα και πιο πάνω. Η χαρά και η συγκίνηση όταν τη μοιράζεσαι είναι δέκα φορές μεγαλύτερη και πιο έντονη. Αυτή η στιγμή θα με συντροφεύει για πάντα»!

Πως είναι οι εγκαταστάσεις στην Ρώμη; Βοηθούν οι καιρικές συνθήκες τους αθλητές και γενικά πως κυλά η προετοιμασία σου εκεί;

«Η πισίνα της Ρώμης είναι εξαιρετική! Είναι ανοιχτή με μεγάλη ιστορία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όλα κυλούν ομαλά. Πολύ ωραίος χώρος, καλή πισίνα και έχει πολύ ωραίο κλίμα. Νομίζω είναι ότι πρέπει η εποχή τώρα τον Αύγουστο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

«Κλείνοντας» ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για την παρουσία σου σε αυτήν την διοργάνωση;

«Τον σύλλογό μου τον Παναθηναϊκό που με στηρίζει τα τελευταία χρόνια σε κάθε μου βήμα. Αλλά και τη Speedo που τέσσερα χρόνια τώρα μου παρέχει τα πάντα από εξοπλισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή. Επίσης θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών, που δέχτηκε να κολυμπώ με την ομάδα και με τον προπονητή της, τον Λευτέρη Μήτρακα και που μου παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις του για ότι χρειαστώ. Τέλος το γυμναστήριο Patra Fitness που μου παραχωρεί τον χώρο για την εκγύμνασή μου, αλλά και τον Κ. Μιχάλη Κουρέτα και το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» που ενώ ήταν κλειστό το άνοιγε για εμένα για να με βοηθήσει στην προετοιμασία μου για την Ρώμη».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός – Δράκου: «Όσο προσπαθείς στη ζωή και ονειρεύεσαι τόσο μένεις νέος και ζωντανός!»

Παναθηναϊκός – Δράκου: «Όσο προσπαθείς στη ζωή και ονειρεύεσαι τόσο μένεις νέος και ζωντανός!»

Κολύμβηση: Έφτασε τις 30 νίκες η Νόρα Δράκου, 3η στην ιστορία σε ατομικά αγωνίσματα και MVP

Κολύμβηση: Έφτασε τις 30 νίκες η Νόρα Δράκου, 3η στην ιστορία σε ατομικά αγωνίσματα και MVP

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης: Χρυσά μετάλλια για Δράκου και Χρήστου, ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης: Χρυσά μετάλλια για Δράκου και Χρήστου, ρεκόρ ο Ολυμπιακός

ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved