ΑΕΚ: Ο ειλικρινής Κουχάρσκι και η κόντρα με μάνατζερ - Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το «παράσιτο»

ΑΕΚ: Ο ειλικρινής Κουχάρσκι και η κόντρα με μάνατζερ - Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το «παράσιτο»

ΑΕΚ: Ο πρόεδρος της Λέγκιας Βαρσοβίας περιέγραψε τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι. Το βιογραφικό του Πολωνού, νέου τεχνικού διευθυντή της Ένωσης.

Ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ.

Ένας άνθρωπος με γνώσεις, ο οποίος έχει δουλέψει εκτός από το συγκεκριμένο πόσο και ως σκάουτερ και ως προπονητής. Διαθέτει, λοιπόν, ένα ελκυστικό πακέτο. Το ότι ολόκληρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2017 τον ενέταξε στο τμήμα σκάουτινγκ σημαίνει πολλά. Το ότι εργάστηκε στον αγγλικό κολοσσό, ήταν κάτι που διεύρυνε ασφαλώς την ατζέντα του.

Το ότι ήταν αρκετά χρόνια στη Λέγκια Βαρσοβίας, τη μεγαλύτερη ομάδα της Πολωνίας, με τρομερή πίεση για πρωταθλητισμό, όπου κατέκτησε και τρεις τίτλους επί εποχής του, τότε ασφαλώς δείχνει ότι γνωρίζει πώς να ηγηθεί ενός μεγάλου καραβιού.

Δεν υπάρχει, όμως, καλύτερος τρόπος για να αντιληφθεί κάποιος ποιος είναι ο Κουχάρσκι, από το να διαβάσει την ανάλυση του Ντάριους Μιοντούσκι. Είναι ο πρόεδρος της Λέγκια Βαρσοβίας και τα όσα είπε για τον Κουχάρσκι, ήταν στο πλαίσιο συζητήσεων στο twitter με οπαδούς της Λέγκια,. Κάτι σαν chat δηλαδή.

Ας δούμε πρώτα όμως, ποιος είναι αναλυτικά ο 42χρονος (γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1980) Κουχάρσκι.

Ήταν μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στη Λέγκια στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στην Κ17 και Κ19 έχει διατελέσει και σκαουτ και επικεφαλής της Ακαδημίας. Επίσης είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A, έχει μάστερ στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και degree στη διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Lublin.

Αναλυτικά:

Ιούνιος 2008-Μάιος 2011 Επικεφαλής προπονητής στην Κ17 και Κ19 της Λέγκια.

Μάιος 2011-Μάιος 2015: Επικεφαλής της Ακαδημίας της Λέγκια.

Μάιος 13-Μάιος 15: Σκάουτ στη Λέγκια.

Μάιος 15-Δεκέμβριος 2016 scouring director Λέγκια, έκανε και τη μεταγραφή του πρώην φορ του ΠΑΟΚ Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς στη Λέγκια.

Ιανουάριος 2017- Ιούνιος 2017 η συνεργασία του με τη Μάντσεστερ ως σκάουτ κεντρικής Ευρώπης.

Ιούνιος 2017-Σεπτέμβριος 2018 Scouting Director στη Λέγκια.

Από Σεπτέμβριο 2018- Δεκέμβριο 2021: Αθλητικός διευθυντής της Λέγκια Βαρσοβίας

Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 21 ήταν ταυτόχρονα σε Λέγκια και Εθνική. Ήταν έως σήμερα μέλος της τεχνικής επιτροπής της πολωνικής ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του πολωνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής Πολωνίας.

«Ειλικρινής» και «παράσιτο»

Ο Κουχάρσκι εκτός από την πατρίδα του φυσικά, γνωρίζει καλά την αγορά της ανατολικής Ευρώπης, αλλά και της κεντρικής. Γι’ αυτήν, άλλωστε, ήταν υπεύθυνος όταν εργάστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πήρε τρία πρωταθλήματα η Λέγκια επί ημερών του, 2018, 2020, 2021. Την φετινή σεζόν, όμως, τερμάτισε δέκατη. Δέχθηκε πόλεμο για τις επιλογής του και οι οπαδοί της Λέγκια με πανό (δείτε τη photo gallery) στο γήπεδο σε εντός έδρας αγώνα με τη Βίσλα Πλοκ ανέφεραν: «Οι ερασιτέχνες είναι στη διοίκηση. Κουχάρσκι παράσιτο έξω από τη Λέγκια».

Ο Μιοντούσκι, τον περασμένο Δεκέμβριο και λίγο πριν αποχωρήσει τελικά ο Κουχάρσκι, έλεγε στους οπαδούς της Λέγκια στο #LegiaTalk στο Twitter.: «Ο Ράντοσλαβ Κουτσάρσκι είναι αθλητικός διευθυντής της Λέγκια. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι τώρα. Συμμετέχει και Πάβελ Τόμτσικ, ο οποίος έχει χαρακτηριστικά που συμπληρώνουν εκείνα του Κουχάρσκι».

Στη συνέχεια περιέγραψε τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ: «Ο Κουχάρσκι έχει μια σειρά από πολύ καλά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αθλητικό διευθυντή της Λέγκια Βαρσοβίας και δεν σχεδιάζω αλλαγές. Δύο χαρακτηριστικά είναι βασικά: Το πρώτο είναι οι γνώσεις του, η ικανότητα να αξιολογεί παίκτες, να αναζητά και να οδηγεί σε μεταγραφές. Το εκτιμώ πολύ. Τα τελευταία χρόνια, οι μεταγραφές που βλέπουμε ως επιτυχημένες, ήταν δικό του έργο.

 Το δεύτερο προσόν είναι η ειλικρίνεια. Στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω συναντήσει ένα τέτοιο περιβάλλον όπως το ποδόσφαιρο - ένα παιχνίδι συμφερόντων, ατζέντηδων και σε μεγάλο βαθμό στρεβλωμένων σχέσεων. Η ειλικρίνεια και η αίσθηση ότι κάποιος δεν κάνει κάτι στο παρασκήνιο είναι πολύ σπάνια. Καθ' όλη τη διάρκεια είναι σύνηθες να συνδέεστε με ομάδες επιρροής, μάνατζερ. Ο Ράντεκ Κουτσάρσκι δεν μου έδωσε κανένα λόγο να σκεφτώ ότι αυτό συμβαίνει στο αθλητικό του τμήμα.

Ο Ράντεκ έχει επίσης πολλά ελαττώματα και το καταλαβαίνω, γιατί ο ίδιος εξοργίζεται όταν συμβαίνει. Ένα από τα μειονεκτήματά του είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις επαφές με άτομα από το εξωτερικό. Δεν είναι επειδή εξοργίζει τους ανθρώπους, απλά δουλεύει συνέχεια.

Ο αριθμός των μάνατζερ,  που στέλνουν τις ιδέες τους και μετά παραπονιούνται ότι δεν τις υλοποιεί είναι τεράστιος. Δεν είναι επιρρεπής σε τέτοια πράγματα. Επομένως, είναι μέτρια συμπαθής σε αυτό το περιβάλλον των μάνατζερ, δεν είναι ελεγχόμενος. Αν θέλει να γίνει αθλητικός διευθυντής θα πρέπει να αλλάξει επικοινωνιακά,. γιατί αυτά τα παράπονα είναι αληθινά».

Υπήρχε θέμα και με τον πρώην προπονητή Μάρεκ Γκολέμπιεφσκι, ο οποίος μετά τον αγώνα με τη Βίσλα Πλοκ θέλησε να παραιτηθεί, αλλά δεν είχε επικοινωνία με τον Κουχάρσκι. Ο Μιοντούσκι τόνισε ότι υπήρχε ουσιαστικά σύγκρουση:

«Ο προπονητής κοιτάζει την ομάδα, το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι. Θέλει παίκτες που θα του δίνουν το αποτέλεσμα εδώ και τώρα. Ωστόσο, ο διευθυντής πρέπει να κοιτάξει τον σύλλογο όχι από την προοπτική της φετινής σεζόν, αλλά από την οπτική γωνία μερικών ετών. Πρέπει να δει τις πωλήσεις, την ανάπτυξη και μερικές φορές να κάνει κινήσεις ενάντια στις προθέσεις του προπονητή.

Αυτή είναι η φυσική σύγκρουση σ’ αυτό το έργο. Γι' αυτό η επικοινωνία μεταξύ προπονητή και διευξυντή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο προπονητής πρέπει να το καταλάβει αυτό και αυτοί οι ρόλοι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Τεχνικός διευθυντής από την Πολωνία - Συμφώνησε με Κουχάρσκι

ΑΕΚ: Τεχνικός διευθυντής από την Πολωνία - Συμφώνησε με Κουχάρσκι

Φράνσον: «Δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα η περιπέτεια στην ΑΕΚ - Έχω συμβόλαιο έως το 2023»

Φράνσον: «Δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα η περιπέτεια στην ΑΕΚ - Έχω συμβόλαιο έως το 2023»

ΑΕΚ: Στην «OPAP Arena» ο Μελισσανίδης – Αρχίζουν τα πλάνα για τα διαρκείας (video)

ΑΕΚ: Στην «OPAP Arena» ο Μελισσανίδης – Αρχίζουν τα πλάνα για τα διαρκείας (video)

Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved