Μιλγουόκι Μπακς: Ένας Γιάννης δε φέρνει την Άνοιξη - Η επόμενη μέρα στα «Ελάφια» (videos)
Twitter/Milwaukee Bucks

Μιλγουόκι Μπακς: Ένας Γιάννης δε φέρνει την Άνοιξη - Η επόμενη μέρα στα «Ελάφια» (videos)

NBA: Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν να περάσουν από τους Σέλτικς κι έμειναν με «πικρή» γεύση στα χείλη την ώρα που καλούνται να κάνουν τον απολογισμό τους και να καταστρώσουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν 

H σεζόν για τους περσινούς πρωταθλητές κόσμου τελείωσε πρόωρα στέλνοντάς τους διακοπές από νωρίς μετά από μία εκρηκτική και περιπετειώδη σειρά στην Ανατολική Περιφέρεια. Μπακς και Σέλτικς χρειάστηκε να παλέψουν επτά φορές με την ομάδα του Τέιτουμ να είναι εκείνη που εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Τα πληγωμένα «Ελάφια» καλούνται να αφήσουν στην άκρη το προσωνύμιο τους και να μετατραπούν σε φοίνικες προκειμένου να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα του Μιλγουόκι. 

 

Μπορεί όμως η σεζόν για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να θεωρείται αποτυχημένη; 

Πέραν του καταστροφικού τελευταίου τελικού με τους Μπόστον Σέλτικς και τη «μαύρη» σελίδα στην ιστορία τους με την ήττα-αποκλεισμό και το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του NBA πετυχαίνοντας 53 τρίποντα λιγότερα από τους αντιπάλους τους, οι Μπακς πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης με όσα όπλα είχαν στη διάθεσή τους. 

 

Οι τραυματισμοί ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Μπουντεχόλζερ, αφού το ρόστερ χρειάστηκε να συμπεριλάβει 30 παίκτες (Τζρου Χόλιντεϊ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον, Μπόμπι Πόρτις, Γκρέισον Άλεν, Πατ Κόνατον, Τζορτζ Χιλ, Τζόρνταν Νουόρα, Γουέσλι Μάθιους, Ρόντνι Χουντ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Σάντρο Μαμουκελασβίλι, Τζεβόν Κάρτερ, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Σερτζ Ιμπάκα, Σέμι Οτζελέγε, Μπρουκ Λόπεζ, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Λιντέλ Γουίγκιντον, Τζαβόντε Σμαρτ, Τζάστιν Ρόμπινσον, ΝτιΆντρε Μπέμπρι, Γκρεγκ Μονρό, Λάνγκστον Γκάλογουεϊ, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Ρέιτζον Τάκερ, Λουκ Κορνέτ, Τζεφ Ντάουτιν, Τζαβίν ΝτεΛοριέ, Λούκα Βιλντόσα), για να καλύψει τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα απουσιών. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε με τον τραυματισμό του Κρις Μίντλετον, βασικού πυλώνα των Μπακς, ο οποίος τραυματίστηκε τον πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό γόνατο στο Game 2 της σειράς με τους Μπουλς και δεν κατάφερε να προσφέρει τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες του έκτοτε.  

 

Η ομάδα του Γιάννη θα ταλαιπωρείται για καιρό από το «What if», ωστόσο έχοντας τερματίσει στην 3η θέση στην Ανατολής με ρεκόρ 51-31 στη regular season, ξεπερνώντας το εμπόδιο των Μπουλς και βάζοντας δύσκολα στην ομάδα με την καλύτερη αμυντική λειτουργία στο ΝΒΑ, για να λυγίσουν στις λεπτομέρειες κάθε άλλο παρά αποτυχημένη θα μπορούσε να θεωρηθεί.  

Σαφώς και οι προκάτοχοι του τίτλου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα μπορούσαν να φτάσουν ψηλότερα οι συνθήκες όμως δεν ευνόησαν το «ταξίδι» προς την κορυφή, όπως την προηγούμενη σεζόν.  

Η ευθύνη Μπουντενχόλζερ  

Το συμβόλαιό του Mάικ Μπουντενχόλζερ λήγει το καλοκαίρι του '24, η συνεργασία του με τον General Manazer των Μπακς, Τζον Χορστ είναι εξαιρετική και η πορεία του με τα «Ελάφια» έχει θετικό πρόσημο, φαίνεται όμως ότι για ακόμη ένα καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές προκειμένου να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Ο προπονητής του Μιλγουόκι έχει αποδείξει ότι ξέρει πως να αξιοποιεί τον «θησαυρό» που έχει στα χέρια του, όπως κι έκανε πέρυσι. Η διαχείριση των απουσιών τη φετινή σεζόν του στοίχισε και μπορεί να αποτελεί και την «άφεση αμαρτιών» του πολύπειρου τεχνικού.  

Από εκεί και πέρα, οι συνεχείς προσθήκες και αποχωρήσεις δεν έδωσαν την ευκαιρία στους Μπακς να «δέσουν» απόλυτα, ενώ μόλις έξι παίκτες έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν γεγονός που αποδεικνύει την ολιγωρία στις υπόλοιπες επιλογές.  

Συγκεκριμένα, για το 2022-23 είναι «δεμένοι» οι Γιάννης, Μίντλετον, Χόλιντεϊ, Λόπεζ, Άλεν και Χιλ. Παίκτες που ο Μπουντενχόλζερ δε θέλει με τίποτα να αφήσει να φύγουν από τον πάγκο του.  

 

 

Η επόμενη μέρα 

Πλέον κοιτώντας τη μεγαλύτερη εικόνα και τη στιγμή που οι αποκλεισμένοι Μπακς καλούνται να κάνουν τον απολογισμό τους δυο είναι τα ζητήματα που καλούνται να επιλύσουν αν θέλουν να ανέβουν και πάλι στην κορυφή.  

Η ομάδα του Μιλγουόκι στερείται τις υπηρεσίες ενός παίκτη «διαφοράς» στο 2 πέραν του Πόρτις, ενώ χρειάζεται παίκτες που να έρχονται από τον πάγκο και να στέκονται αξιοπρεπώς πίσω από τους Γιάννη-Λόπεζ, είτε όταν πρέπει να πάρουν κάποιες ανάσες, είτε όταν εμπίπτει πρόβλημα τραυματισμού.  

Έπειτα, λύση χρειάζεται και στον άσο αφού ο Γκρέισον Άλεν δεν έπεισε τον Μπουντενχόλζερ και μεταξύ μας κανέναν άλλον, αφού στη σειρά με τους Σέλτικς ήταν σκιά του εαυτού του με μόλις 5.7 πόντους και μόλις 5/20 τρίποντα. 

 

Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του ρόστερ των «Ελαφιών», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, οι περσινοί πρωταθλητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες ομάδες και με μερικές διαφοροποιήσεις στην «παρέα» του Greek Freak, διατηρώντας τον βασικό κορμό θα πέσουν ξανά στη «μάχη» της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ στον κόσμο διεκδικώντας το δαχτυλίδι που θα φέρει πίσω τη λάμψη που στερήθηκαν φέτος. 



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved