Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ φέρνει «επανάσταση» - Οι «φευγάτοι», οι στόχοι και ο Ρονάλντο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ φέρνει «επανάσταση» - Οι «φευγάτοι», οι στόχοι και ο Ρονάλντο

Σε νέα εποχή είναι διατεθειμένη να μπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της - To Onsports αναλύει τα πλάνα του Ολλανδού

Η άφιξη του Ολλανδού Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο του συλλόγου φέρει επανασχεδιασμό στη μεταγραφική στρατηγική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το προσεχές καλοκαίρι και αμφισβητεί το μέλλον κάποιων ποδοσφαιριστών, που έως τώρα θεωρούνταν «άγγιχτοι».

Η Sun αποκαλύπτει τις κινήσεις και τα σενάρια αγοράς που θα ανοίξουν για τον σύλλογο των «Κόκκινων Διαβόλων», μετά την άφιξη του αντικαταστάτη του Ραλφ Ράνγκνικ. Καταρχάς, ο Γάλλος Πολ Πογκμπά και ο Σέρβος Νεμάνια Μάτιτς, αμφότεροι με τα συμβόλαιά τους σε λήξη στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα αποχαιρετίσουν το «Ολντ Τράφορντ».

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί με τους Μάρκους Ράσφορντ και Αντονί Μαρσιάλ, με τον δεύτερο να αγωνίζεται ήδη ως δανεικός στη Σεβίλλη από τον Ιανουάριο.

Το μέλλον των Άαρον Βαν-Μπισάκα, Ερίκ Μπαϊγί, Φιλ Τζόουνς και Άλεχ Τέλες παραμένει σε ισορροπία, αλλά και οι τέσσερις μαζί είναι απίθανο να βρεθούν στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ και τη νέα χρονιά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση προκειμένου να ανανεωθεί το επιτελείο του συλλόγου και να δώσει νέα πνοή σε μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αγγλία.

Ο Ενκουνκού και η ενίσχυση με νέο «αίμα»

Παράλληλα, με τις αποχωρήσεις ο Ολλανδός τεχνικός προχωράει και τις κινήσεις του για την στελέχωση του ρόστερ.  Από το τωρινό ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι μόνοι που θα πρέπει να θεωρούνται  βασικοί του χρόνου, είναι οι Μπρούνο Φερνάντες, Βαράν και Σάντσο. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε θέση στην ομάδα. Κάποιοι από αυτούς ακόμα και ως βασικοί, ενώ κάποιοι άλλοι σαν εναλλακτικές λύσεις. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Ντε Χέα, Σο και Ράσφορντ. Στην δεύτερη βρίσκονται παίκτες όπως ο Φρεντ, ο ΜακΤόμινεϊ, ο Μπισάκα και ο Ελάνγκα.  Από εκεί και πέρα σίγουρη εμφανίζεται η κίνηση για τον Ενκουνκού της Λειψίας που κάνει «όργια» τη φανέλα των Γερμανών, ενώ στο στόχαστρο φαίνεται να είναι και οι Νούνιες της Μπενφίκα, Ρούντιγκερ της Τσέλσι (ο οποίος είναι στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης) και Λάιμερ της Λειψίας.

 
Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης, Sport, ο Τεν Χαγκ θέλει ένα δικό του παιδί, τον Φρένκι ντε Γιόνγκ. Ο Ολλανδός διεθνής μέσος έχει ακόμα αρκετά χρόνια συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Για την ακρίβεια, το 2026 λήγει η δέσμευση που έχει με τους «μπλαουγκράνα». Ο Φρένκι ντε Γιόνγκ ανήκει στη «χρυσή» γενιά των παικτών του Άγιαξ που για λίγο δεν πήγαν τελικό Champions League το 2019. Αν ο Λούκας Μόουρα δεν έβαζε εκείνο το γκολ πριν το 90′, ο «Αίαντας» θα έπαιζε τελικό με τη Λίβερπουλ. Και ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί. Ο Τεν Χαγκ θα ήθελε τον 24χρονο χαφ στη Γιουνάιτεντ, αλλά θα πρέπει να γίνουν αρκετές ενέργειες. Αφενός να δαπανηθούν 70 εκατομμύρια ευρώ, αφετέρου να τα βρουν σε όλα τα υπόλοιπα, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Τεν Χαγκ όπως φαίνεται θα δώσει βάρος και στους νέους παίκτες που έρχονται από τις ακαδημίες, με τον ίδιο να το αναφέρει στις πρώτες του δηλώσεις. Άλλωστε δεν του είναι κάτι άγνωστο καθώς το έχει πράξει και στον Άγιαξ με τεράστια επιτυχία.  «Είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με συναρπάζει πάρα πολύ η πρόκληση που βρίσκεται μπροστά. Γνωρίζω την ιστορία αυτού του σπουδαίου συλλόγου και το πάθος των φιλάθλων και είμαι απόλυτα αποφασισμένος να εξελίξω μια ομάδα που να είναι ικανή να κατακτήσει την επιτυχία που αξίζει. Θα είναι δύσκολο να αφήσω τον Άγιαξ μετά από αυτά τα απίστευτα χρόνια και μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους μας για την απόλυτη δέσμευση και προσοχή μου στο να φέρουμε αυτή τη σεζόν σε ένα επιτυχές κλείσιμο, πριν μεταπηδήσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» είπε ο Τεν Χαγκ.

Το κεφάλαιο Ρονάλντο

Το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον Ολλανδό τεχνικό. Ο Πορτογάλος άσος  έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά το τοπίο σε σχέση με την παραμονή του παραμένει θολό. Ο Πορτογάλος έχει ακούσει πολλά για τη φετινή του εικόνα, όμως η πραγματικότητα είναι πως χωρίς αυτόν η Γιουνάιτεντ δεν θα έμπαινε ούτε στην οκτάδα όπως είπε και ο Ριο Φέρντιναντ. Και αν πολλά ακούστηκαν για τη σχέση του με τον Τεν Χαγκ, τίποτα δεν φαίνεται να ισχύει και άπαντες στην ομάδα περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.

Οι Άγγλοι πάντως αναφέρουν ότι ο Τεν Χαγκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σούπερ σταρ των «κόκκινων διαβόλων», ώστε να του εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός που στιγμάτισε τόσο τον ίδιο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων ο Ολλανδός τεχνικός φέρεται πως έδωσε την υπόσχεσή του στον έμπειρο στράικερ ότι αν παραμείνει στον σύλλογο και για την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα: «Πρέπει να μείνεις στη Γιουνάιτεντ. Θα φτιάξουμε ένα πολύ καλό και δυνατό σύνολο. Να ξέρεις ότι μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία», τα λόγια του Τεν Χαγκ προς τον Κριστιάνο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έρχεται ριζικό «ξεσκαρτάρισμα»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έρχεται ριζικό «ξεσκαρτάρισμα»

Τεν Χαγκ: «Αποφασισμένος να εξελίξω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Τεν Χαγκ: «Αποφασισμένος να εξελίξω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εποχή Τεν Χαγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εποχή Τεν Χαγκ

Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved