Θέμα: Έλληνες στο εξωτερικό - Οι πρωταγωνιστές, οι δεύτεροι ρόλοι και οι κομπάρσοι (videos+photos)

Θέμα: Έλληνες στο εξωτερικό - Οι πρωταγωνιστές, οι δεύτεροι ρόλοι και οι κομπάρσοι (videos+photos)

Υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως οι Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μαυροπάνος, Γιακουμάκης. Υπάρχουν αυτοί που έχουν δώσει πράγματα στις ομάδες τους, αλλά κι αυτοί που ακόμα ψάχνονται.

Το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη έχει αλλάξει εδώ και 2,5 δεκαετίες.

Η ελεύθερη μετακίνηση έχει οδηγήσει πολλά ελληνόπουλα στο εξωτερικό. Ορισμένοι σε ομάδες μεγαθήρια, άλλοι σε μικρότερους συλλόγους, αλλά σε σημαντικά πρωταθλήματα, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που δοκιμάζουν την τύχη τους στο εξωτερικό και την εμπειρία, διότι εντός συνόρων δεν έβρισκαν κάτι να τους αντιπροσωπεύει.

Οι Έλληνες παίκτες που έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό είναι δεκάδες. Κάποιοι είναι πλέον σε πρωταθλήματα τρίτης και τέταρτης ταχύτητας στην Ευρώπη, όπως η Λιθουανία, το Καζακστάν ή στη Σλοβακία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και την Αλβανία.

Στο αφιέρωμα για την πρόοδο των ελληνόπουλων στο εξωτερικό, το onsports.gr θα σταθεί σε παίκτες που είναι σε κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά και σε ορισμένους που έχουν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι αγωνίζονται σε μικρότερο επίπεδο. Φυσικά υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Αυτοί που πρωταγωνιστούν. Αυτοί οι οποίοι είναι βασικά στελέχη στους συλλόγους τους.

Υπάρχουν άλλοι με δεύτερους ρόλους. Με συμμετοχές, αλλά όχι τόσο πολλές. Υπάρχουν, όμως και άλλοι που απλά είναι κομπάρσοι. Ποδοσφαιριστές, που για διάφορους λόγους έχουν περάσει απαρατήρητοι…

Οι πρωταγωνιστές

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο 28χρονος διεθνής τερματοφύλακας της Μπενφίκα είναι από τους κορυφαίους πλέον στην Ευρώπη στη θέση του. Φέτος έχει 43 ματς. Στα 15 κράτησε το μηδέν και συνολικά με τη Μπενφίκα μετράει 164 αγώνες από το καλοκαίρι του 2018. Κράτησε το μηδέν στους 62.

Κώστας Τσιμίκας: Ο 26χρονος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού στέκεται στη Λίβερπουλ. Έναν σύλλογο, στο τοπ 5 του πλανήτη. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Ο Μακεδόνας ποδοσφαιριστής έχει 20 ματς. Τα 10 στο πρωτάθλημα και 3 στο Champions League, όπου ήταν σε όλα βασικός. Δεν έχει γκολ, αλλά μετράει 4 ασίστ.

Τάσος Μπακασέτας: Η Τραμπζονσπόρ έχει να πάρει πρωτάθλημα 38 χρόνια! Από το 1984! Θα το κατακτήσει φέτος και μόνο που ο 29χρονος μεσοεπιθετικός είναι βασικό στέλεχός της, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα γραφτεί στην ιστορία της με χρυσά γράμματα. Έχει έως τώρα 35 ματς 8 γκολ και 8 ασίστ!

Μανώλης Σιώπης: Το ίδιο ισχύει και για τον 28χρονος αμυντικός χαφ. Έχει 33 ματς και μία ασίστ, ενώ πριν πάρει μεταγραφή στην Τραπεζούντα τον περασμένο Αύγουστο, πρόλαβε κι έπαιξε ένα ματς και με την Αλάνιασπορ!

Δημήτρης Πέλκας: Συνέχεια στην Τουρκία με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ήταν μεταξύ πάγκου κι εξέδρας με προπονητή τον Βίτορ Περέιρα. Όταν έφυγε ο τελευταίος άρχισε να θυμάται την εικόνα που είχε πέρσι στη Φενέρ. Ο Πέλκας μετράει 32 ματς με 5 γκολ. Τα 22 ματς είναι στο πρωτάθλημα.

Βαγγέλης Παυλίδης: Σε τρομερή φόρμα είναι ο 23χρονος επιθετικός της Άλκμααρ. Ο διεθνής φορ έχει ήδη 42 ματς με 19 γκολ και 7 ασίστ!

Παντελής Χατζηδιάκος: Βασικός στην ίδια ομάδα και ο διεθνής στόπερ. Ο 25χρονος Χατζηδιάκος έχει στην Αλκμάαρ 34 ματς φέτος! Χωρίς γκολ ή ασίστ.

Τάσος Δουβίκας: Στην Ολλανδία πήγε το καλοκαίρι και ο Τάσος Δουβίκας. Ο 23χρονος διεθνής επιθετικός έχει φτάσει τις 30 συμμετοχές με την Ουτρέχτη, έχει σημειώσει 8 γκολ κι έχει προσφέρει 3 ασίστ.

Δημήτρης Λημνιός: Από τη Γερμανία και την Κολωνία, δανεικός στην ολλανδική Τβέντε ο  24χρονος εξτρέμ. Έχει ρόλο φέτος και μετράει 31 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ.

Μπάμπης Λυκογιάννης: Δυτικά από τη χώρα μας, στην Ιταλία, ο 29χρονος διεθνής αριστερός μπακ χαφ έχει 27 ματς φέτος με την Κάλιαρι. Τα 25 στο πρωτάθλημα. Και δεν είναι λίγο να παίξεις 25 αγώνες στη Serie A.

Γιώργος Κυριακόπουλος 0 26χρονος αριστερός μπακ έχει με τη Σασουόλο 27 ματς και 6 ασίστ από τα 27 τα 25 είναι σέριε Α με 1600 λεπτά.

Δημήτρης Νικολάου: Απίστευτη σεζόν από τον 24χρονο στόπερ, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Στη Serie A με τη Σπέτσια έχει 31 ματς κι ένα γκολ στο κύπελλο. Τα 30 παιχνίδια είναι στο πρωτάθλημα με 2700 λεπτά! Όλα 90λεπτα δηλαδή! Γι’ αυτό παίζει το όνομά του για μεταγραφή μέχρι και για τη Νάπολι.

Γιώργος Γιακουμάκης: Από την Ολλανδία για την Σκωτία έφυγε ο 27χρονος διεθνής φορ. Άργησε να πάρει μπροστά, αλλά πήρε ο Γιακουμάκης και σε 24 συμμετοχές στην Σέλτικ έχει 13 γκολ και 1 ασίστ. Όλα δείχνουν ότι θα πανηγυρίσει και τον τίτλο.

Κώστας Σταφυλίδης: Πάμε στη Γερμανία και τον 28χρονο αριστερό μπακ-στόπερ. Ο διεθνής παίκτης που είναι δανεικός στη Μπόχουμ από τη Χοφενχάιμ, έχει 25 ματς και 3 ασίστ . Στα 23 παιχνίδια ήταν βασικός με 1.300 και πλέον λεπτά. Δεν είναι λίγο 23 αγώνες στη Bundesliga.

Ντίνος Μαυροπάνος: Φοβερός ο διεθνής στόπερ στη Bundesliga. Η ομάδα του η Στουτγκάρδη μπορεί να μην λάμπει (15η σε 18 ομάδες), αλλά 0 24χρονος Μαυροπάνος, ο οποίος είναι δανεικός από την Άρσεναλ, έχει 28 παιχνίδια, 5 γκολ, τα 4 στο πρωτάθλημα και  μία ασίστ.

Δημήτρης Γούτας: Επιστροφή στην Τουρκία. Στην Σίβασπορ ο Γούτας, που δεν ήταν γραφτό να παίξει στην ΑΕΚ, τα πηγαίνει καλά και είναι βασικός. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έχει 32 αγώνες, 5 γκολ (!) και 1 ασίστ.

Στέλιος Κίτσιου: Στη γειτονική χώρα συνεχίζει να βγάζει το ψωμί του ο πρώην δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος Κίτσιου στην Γκαζιάντεπ είναι βασικός και έχει 29 ματς και 2 ασίστ.

Γιάννης Φοίβος Μπότος: Πάλι στην Ολλανδία, όπου ο 21χρονος μεσοεπιθετικός που έχει παραχωρηθεί δανεικός από την ΑΕΚ στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς, μετράει 25 ματς και 4 γκολ. Καθόλου κακή επίδοση.

Κώστας Λάμπρου: Στην ίδια χώρα, ο 31χρονος γκολκίπερ, ο οποίος έχει παίξει σε Άγιαξ, Φέγενορντ, Φίτεσε, φέτος μετράει 32 ματς με τη Τσβόλε.

Καριέρα στην ανατολική Ευρώπη

Γιώργος Αθανασιάδης: Ο 29χρονος πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ, έκανε τρομερά πράγματα φέτος στο Champions League με την Σέριφ Τίρασπολ. Ο Αθανασιάδης έχει 32 ματς. Στα 21 κράτησε το μηδέν, ενώ τα 15 ματς είναι Ευρώπη. Τα 5 στους ομίλους του Champions League και τα 8 στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Δημήτρης Κολοβός: Συμπαίκτης μέχρι τον Γενάρη με τον Αθανασιάδη ο 29χρονος μεσοεπιθετικός. Μέτρησε 22 ματς με 4 γκολ και 5 ασίστ στην Σέριφ Τίρασπολ. Ξαφνικά επέλεξε να συνεχίσει στη β’ Τουρκίας με την Κοτσαέλισπορ, όπου έχει ένα γκολ σε οκτώ αγώνες.

Γιώργος Κουτρουμπής: Ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, στα 31 του χρόνια συνεχίζει στην Ουγγαρία. Με την Ουίπεστ είναι αναντικατάστατος και μετράει 34 ματς.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Ο 29χρονος στόπερ που έκανε καριέρα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, συνεχίζει πλέον στην πολωνική Πογκόν και μάλιστα διεκδικεί τον τίτλο, αφού είναι ισόβαθμος με την Ράκοβ και την Λεχ Πόζναν. Έχει 28 ματς και τρία γκολ.

Γιάννης Παπανικολάου: Στην Πολωνία και την Ράκοβ, που είναι δεύτερη στη διαφορά τερμάτων ο 24χρονος πρώην αμυντικός χαφ των Πανιωνίου, Πλατανιά έχει 33 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ!  

Δεύτεροι ρόλοι

Ζέκα: Έχει γίνει Έλληνας και είναι διεθνής. Δυστυχώς το περασμένο φθινόπωρο υπέστη ρήξη χιαστών. Πριν τραυματιστεί ο 34χρονος μέσος, είχε φέτος στην Κοπεγχάγη 18 ματς, 1 γκολ και 2 ασίστ.

Δημήτρης Γιαννούλης: Ο 26χρονος αριστερός μπακ δεν είναι βασικός, αλλά ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος από άλλους Έλληνες παίκτες. Στην Premier League με τη Νόριτς έχει 17 ματς και 1 ασίστ. Τα 13 παιχνίδια είναι στο πρωτάθλημα.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Σοβαρό τραυματισμό είχε στην τουρκική Καϊσερίσπορ και ο 30χρονος στόπερ και πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Μέχρι να τραυματιστεί μέτρησε 19 ματς και ένα γκολ.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Παλεύει για την παραμονή στη Δανία με την Βέιλε. Ο πρώην εξτρέμ του Παναθηναϊκού έχει 21 αγώνες, 3 γκολ και 3 ασίστ.

Ταξιάρχης Φούντας: Ο 27χρονος διεθνής επιθετικός είχε 31 ματς, 11 γκολ, 5 ασίστ στη Ραπίντ Βιέννης, πολύ καλή επίδοση, που τον οδήγησε σε μεταγραφή στην DC United. Μετακόμισε, λοιπόν, στην Ουάσιγκτον και το MLS, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ακόμα, λόγω τραυματισμού. Βασίλης Λαμπρόπουλος 0 32χρονος πρώην στόπερ της ΑΕΚ έχει με τη Μπόχουμ φέτος 15 ματς, τα 13 στο πρωφτάθημ α με 1.000 και πλέον λεπτά

Στο περιθώριο

Αλέξανδρος Κατράνης: Ο 24χρονος αριστερός μπακ παίζει στην Πολωνία με την Πιαστ Γκλίβιτσε κι έχει 16 ματς και 1 ασίστ.

Γιάννης Μασούρας: Ο 26χρονος δεξιός μπακ έχει με τη Σπάρτα Ρότερνταμ 16 αγώνες.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Ο 29χρονος επιθετικός πρώην του Ολυμπιακού και του Άρη, ο οποίος έχει παίξει και στην Εθνική, τώρα είναι στην Ασντόντ στο Ισραήλ κι έχει 8 ματς κι ένα γκολ. Στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν στην Κροατία και είχε στη Χάιντουκ Σπλιτ 8 αγώνες χωρίς γκολ.

Μάριος Οικονόμου: Ο 30χρονος αμυντικός, πρώην της ΑΕΚ, έχει 11 ματς με την Κοπεγχάγη.

Στέφανος Καπίνο: Ένας ακόμα διεθνής που ψάχνεται. Ο 28χρονος γκολκίπερ, ο οποίος έχει περάσει από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Μάιντς, Βέρντερ, Νότιγχαμ, φέτος με την Αρμίνια Μπίλεφελντ έχει μόλις έναν αγώνα!

Γιάννης Ρέτσος: Το κόστος μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν προκάλεσε αίσθηση. Ο 24χρονος διεθνής αμυντικός είχε 8 ματς με τη Λεβερκούζεν στο πρώτο μισό και τον Γενάρη μετακόμισε στην Ιταλία για την Ελλάς Βερόνα κι έχει τέσσερα ματς και συνολικά 45 λεπτά!

Βασίλης Μπάρκας: Ο 28χρονος γκολκίπερ έχει φέτος στη Σέλτικ μόλις 2 ματς. Είναι ουσιαστικά ξένο σώμα και το καλοκαίρι θ’ αποχωρήσει ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ.

Αργύρης Καμπετσής: Δανεικός στη Βίλεμ από τον Παναθηναϊκό. Ο 23χρονος φορ έχει 18 ματς, κυρίως όμως και αλλαγή και 2 ασίσ με τη Βίλεμ. Έχει παρασυρθεί από την μετριότητά της.

Νίκος Μιχελής: Το ίδιο ισχύει για τον 21χρονο αμυντικό που είναι δανεικός στη Βίλεμ από τη Μίλαν. Έχει 13 αγώνες με τους Ολλανδούς.

Τάσος Δώνης: Ο 26χρονος εξτρέμ με τη Ρεμς, έχει 14 ματς στη Ligue 1. Χωρίς γκολ και ασίστ. Τα 13 παιχνίδια είναι στο πρωτάθλημα, αλλά ο χρόνος δεν ξεπερνάει τα 360 λεπτά. Ο Δώνης δεν έχει φανερώσει το ταλέντο του τα τελευταία χρόνια.

Χρήστος Δώνης: Ο αδερφός του Τάσου έμεινε πριν λίγο καιρό ελεύθερος από την Άσκολι (Serie B). Φέτος δεν έχει παίξει καθόλου.

Δημήτρης Σιόβας: Ο 34χρονος στόπερ πήγε τον Γενάρη στην Φορτούνα Σιτάρντ κι έχει 8 ματς κι ένα γκολ.

Ανδρέας Σάμαρης: Στην ίδια ομάδα ο 33χρονος μέσος έχει 15 ματς, χωρίς γκολ ή ασίστ και σχεδόν 900 λεπτά χρόνο συμμετοχής.

Απόστολος Κωνσταντόπουλος: Ο 20χρονος στόπερ πουλήθηκε από τον Παναιτωλικό στην βελγική Μπέερσοτ κι έχει 11 ματς και ένα γκολ, αλλά παίζει κυρίως αλλαγή, αφού τα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι μόλις 386 λεπτά.

Ορέστης Καρνέζης: Ο 37χρονος γκολκίπερ φέτος δεν έχει παίξει στη Λιλ, ενώ πέρσι με την πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε μία συμμετοχή.

Στέφανος Ευαγγέλου: Ο 24χρονος στόπερ στη Σέριφ Τίρασπολ μετράει μόλις έξι ματς και μία ασίστ.

Το νέο αίμα

Χρήστος Τζόλης: Κάθε αρχή και δύσκολη. Ο 20χρονος εξτρέμ έχει 16 ματς, 2 γκολ και 2 ασίστ, στη Νόριτς, ενώ μετράει 2 ματς κι ένα γκολ με τη δεύτερη ομάδα. Στην Premier δεν έχει γκολ στα 13 ματς που έχει παίξει και συνολικά μετράει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου 312 λεπτά.

Χρήστος Κουρφαλίδης. Ο 20χρονος χαφ, ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα από τον Πογέτ στην Εθνική, έχει 4 ματς με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι. Στην ομάδα Νέων των Ιταλών έχει 4 γκολ και 5 ασίστ σε 23 αγώνες.

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ, έχει 8 ματς στην βελγική Έουπεν

Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο 18χρονος στόπερ έκανε το ντεμπούτο του με την Ρόμα κόντρα στην Κάλιαρι στις 16/1/22. Αυτή είναι η μοναδική του συμμετοχή.

Να κλείσουμε με τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος είναι στο Κατάρ για ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Ο 32χρονος εξτρέμ έχει στην Αλ Κορ φέτος 23 αγώνες, 5 γκολ και 3 ασίστ.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved