Κιλιάν Εμπαπέ: Τhere is a new sheriff in town (Video+Photos)

Κιλιάν Εμπαπέ: Τhere is a new sheriff in town (Video+Photos)

Κιλιάν Εμπαπέ: Η ταχύτητά του ικανή για να προσπεράσει τους πάντες, μέχρι και τους Μέσι, Κριστιάνο, Νεϊμάρ – Η ώρα του έχει φτάσει – Η απόφασή του αλλάζει τις ισορροπίες!

 

Ως παιδί με το περίεργο όνομα για τους μη Γάλλους, άρχισε τα δικά του. Το πριγκιπάτο του Μονακό, είχε την τύχη να τον χαρεί στα πρώτα του βήματα. Άλματα για την ακρίβεια, επειδή ο παικταράς Κιλιάν Εμπαπέ δεν ήταν απλά ένα ταλέντο. Απ’ την πρώτη οπτική επαφή μαζί του ενώ αγωνιζόταν, αντιλαμβανόσουν πως πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Που θα αφήσει εποχή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν βουτηγμένη στο χρήμα του Κατάρ και το νεοπλουτισμό, έκανε τα δικά της τρικ για να τον αποκτήσει. 145 εκ. ευρώ μέσω δανεισμού και υποχρεωτική αγορά ένα χρόνο μετά. Το 2017, αμούστακος ακόμη ο 18χρονος Εμπαπέ, πήγε στην πρωτεύουσα.

Ίδιο προορισμό διάλεξε κι ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος έγινε κάτι περισσότερο από πρώτη φίρμα στη Γαλλία, η παρουσία του δέσποζε, ανεξάρτητα απ’ το αν τα ποδοσφαιρικά του πεπραγμένα συμβάδιζαν με όλα τα γύρω-γύρω. Ο Εμπαπέ δεν πτοήθηκε. Μέρα με την ημέρα βελτιωνόταν. Αναγκάζοντας το βλέμμα να στραφεί απ’ τη λάμψη των ακριβοπληρωμένων αστέρων, πάνω του.

Κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατέκτησε τίτλους με την Παρί Σεν Ζερμέν. Μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, η Γαλλική ομάδα απέκτησε τον Λιονέλ Μέσι. Στη μεταγραφή του αιώνα μέχρι τώρα, λόγω των δεδομένων αυτής.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ουσιαστικά έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Γαλλίας φέτος. Απέτυχε παταγωδώς στο Champions League, καθώς οι προσπάθειες του Κιλιάν δεν ήταν αρκετές για να αποκλείσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Κύπελλο ήρθε ο αποκλεισμός απ’ τη Νις. Τα «χαστούκια» περισσότερα απ’ τις επιτυχίες. Το μεγαλύτερο όλων για τους Παριζιάνους, η ενδεχόμενη αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Απ’ τα 18 στα 23, κατόρθωσε να πάψει να είναι ταλέντο. Είναι ο ποδοσφαιριστής της εποχής. Είναι ο νέος… σερίφης στην πόλη. Κάθε πόλη, όχι μόνο τη Γαλλική πρωτεύουσα. Αν κι εκεί χρειάστηκε να κάνει τα περισσότερο. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να ξεπερνάς τον Νεϊμάρ και τον Μέσι. Να ακούς τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει κι εσένα να σε αποθεώνει. Στέλνοντας το μήνυμα πως τώρα είναι η εποχή σου. Οι άλλοι ας μείνουν στην άκρη.

Παράλληλα, ο δεύτερος μεγάλος ποδοσφαιρικός πόλος των τελευταίων πολλών ετών, επίσης είναι σε ξεκάθαρα φθίνουσα πορεία. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η απόφασή του να γυρίσει στο Μάντσεστερ, δεν του βγήκε. Η δύση της συν-βασιλείας του με τον Λιονέλ Μέσι, έφτασε. Τα σκήπτρα αν πρέπει κάπου να τα παραδώσουν, είναι στον Κιλιάν Εμπαπέ!

Ο Γάλλος τα αποδέχεται με ευχαρίστηση. 38 συμμετοχές, 28 γκολ και 20 ασίστ. Μοιάζει να είναι στη ζώνη του λυκόφωτος. Ασταμάτητος. Το όνομά του παίζει πιο δυνατά από ποτέ. Γιατί τα σκήπτρα περνούν στα χέρια του, τη στιγμή που σε 1,5 μήνα μένει κι επίσημα χωρίς συμβόλαιο. Αποτελώντας το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό δέλεαρ των τελευταίων πολλών ετών! Ακόμη μεγαλύτερο κι απ’ τον Λιονέλ Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο ένα χρόνο πριν. Που θα πάει ο Κιλιάν Εμπαπέ; Ιδού η απορία…

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΙΤΑΡΕΙ

Ποτέ δεν έχει κρύψει ο Κιλιάν Εμπαπέ, πως από παιδί αγαπά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μεγάλωσε με το όνειρο μια μέρα να φορέσει τη φανέλα της. Ακολουθώντας τα βήματα των ποδοσφαιρικών αστεριών που είχε αφίσα στο δωμάτιό του.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, στην Ισπανία έχουν αρχίσει να είναι σίγουροι για την απόκτηση του 23χρονου. Τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για οριστική συμφωνία. Η οποία επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Φλορεντίνο Πέρεθ, τη μητέρα και το δικηγόρο του ποδοσφαιριστή. Η πλευρά του οποίου απλά ακολούθησε τα θέλω που είχε.

Μάλιστα προ εβδομάδων ήταν δεδομένο πως από μέρα σε μέρα υπογράφει στους «μερένχες». Ειδικά μετά την αναμέτρηση Ρεάλ-Παρί για τους «16» του Champions League, όλοι περίμεναν τα ευχάριστα για την οριστικοποίηση της «βόμβας». Αυτά δεν ήρθαν. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Η πρόταση είναι περίπου στα 30 εκ. ευρώ ετησίως. Η βασική διαφορά έμοιαζε να υπάρχει στα εμπορικά δικαιώματα του ονόματος του παίκτη. Στοιχείο που ο Εμπαπέ είναι κάθετος, όπως φάνηκε κι απ’ την πρόσφατη σύγχυση με την Εθνική Γαλλίας. Όταν αρνήθηκε να παρευρεθεί σε εκδήλωση χορηγού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης την προσπάθεια την είχε αρχίσει απ’ το περασμένο καλοκαίρι. Καταθέτοντας πρόταση στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάνοντας έξαλλους τους Γάλλους. Καθώς τη θεώρησαν υποτιμητική και εκβιαστική, θεωρώντας πως απλά γίνεται για να δείξει πως θα κάνει δικό της τον Εμπαπέ σε ένα χρόνο.

Οι Ισπανοί παραμένουν σίγουροι για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Παρότι η βεβαιότητα μετατράπηκε σε μεγάλη πιθανότητα, ανησυχία δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όπως διαρρέεται μέσω του Τύπου. Για ένα θέμα που υποτίθεται πως θα είχε κλείσει εδώ και αρκετό καιρό είναι η αλήθεια. Αλλά δεν έχει γίνει.

Η ΠΑΡΙ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Ο ΜΑΚΡΟΝ

Είναι συνηθισμένο να λέμε «του στρώνει χαλί για να μείνει». Η φράση είναι αρκετά φτωχή για να περιγράψει τι ισχύει στην προσπάθεια της Παρί Σεν Ζερμέν για να αλλάξει την απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να τον πείσει να παραμείνει. Ζήτημα που δεν είναι απλά των Παριζιάνων, αλλά ολόκληρης της Γαλλίας. Δίχως ίχνος υπερβολής.

Οι πρωτευουσιάνοι μόνο τα κλειδιά της πόλης δεν έχουν τάξει στον 23χρονο. Ο οποίος η αλήθεια είναι πως πλέον το σκέφτεται κάτι περισσότερο από σοβαρά να παραμείνει. Κάνοντας στροφή 180 μοιρών απ’ αυτό που έμοιαζε να έχει αποφασίσει και να θέλει είναι η αλήθεια.

Η Παρί του προσφέρει συμβόλαιο μόλις για 2 χρόνια. Γιατί; Για να του δώσει τη δυνατότητα στα 25 του να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης! Καθώς είναι κοινό μυστικό πως αυτό είναι το όνειρο της ζωής του. Επιπλέον, του δίνει τη δυνατότητα με ένα ποσό να μπορεί να φύγει μετά τον πρώτο χρόνο για τους Ισπανούς. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο φυσικά, παρότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Μια και φτάσαμε στα ποσά, το πλέον σοκαριστικό είναι τα χρήματα που του προσφέρουν οι Παριζιάνοι. Όπως διέρρευσε, η πρόταση-μαμούθ φτάνει τα 150.000.000 ευρώ για 2 χρόνια.

Και το πράγμα δε σταματά εκεί. Τα εμπορικά του δικαιώματα θα μπορεί να τα διαχειρίζεται ο ίδιος, ενώ θα γίνει και αρχηγός της ομάδας. Μέχρι και την απομάκρυνση του Λεονάρντο αν θελήσει, τότε η Παρί είναι διατεθειμένη να διώξει τον Βραζιλιάνο που έτσι κι αλλιώς έχει μπει στο στόχαστρο των οπαδών. Γιατί; Κυρίως επειδή δεν έχει καταφέρει να ανανεώσει τον Εμπαπέ!

Το θέμα παραμονής του Γάλλου, είναι ζήτημα εθνικό πλέον. Ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νικολά Σαρκοζί, έχουν μιλήσει με τον 23χρονο. Ζητώντας του να μείνει στη Γαλλία και να συνεχίσει να φορά τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν. Πρέπει να πάει στο Κατάρ με τα χρώματα της Γαλλίας, ως ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν.

Όλες αυτές οι πιέσεις, φαίνεται πως αρχίζουν να τον πείθουν. Τις τελευταίες εβδομάδες πήγε με τη μητέρα του σε αγώνα χάντμπολ της Παρί. Πήγε και χαιρέτησε τις παίκτριες της γυναικείας ομάδας μετά την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Champions League. Αύξησε την επαφή του με το σύλλογο με λίγα λόγια. Κάνοντας αρχηγικές εμφανίσεις.

Πολλοί θεωρούν πως αυτό γίνεται επίτηδες για να μην ξενερώσει ο κόσμος. Ο οποίος στη συνείδησή του ήδη τον έχει χρήσει ηγέτη και αρχηγό της ομάδας. Βάζοντας στην άκρη τα υπόλοιπα αστέρια παγκόσμιας κλάσης που υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η παραμονή στην Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει το όνειρο της ζωής του. Ένα όνειρο βέβαια, που ίσως να μπορεί να περιμένει 2 χρόνια. Αρκεί να γίνει με τέτοιο τρόπο που δε θα προσβληθεί η «βασίλισσα»!

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

Σε αυτή τη «μάχη», μπορεί να υπάρξει τρίτος πόλος; Η Μπαρτσελόνα ήταν ένα όνομα που ακούστηκε. Όχι δειλά-δειλά, αλλά αρκετά δυναμικά. Πριν λίγες εβδομάδες «έσκασε» σαν βόμβα η είδηση πως οι «μπλαουγκράνα» συζητούν και μάλιστα σε προχωρημένο επίπεδο με τον ποδοσφαιριστή.

Το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο αμφίβολο. Αιτία φυσικά και είναι το οικονομικό θέμα που έχει εξομαλυνθεί, αλλά δεν έχει λυθεί για τους Καταλανούς. Εξ αιτίας του οποίου έφυγε ο Λιονέλ Μέσι.

Εκ των πραγμάτων η Μπαρτσελόνα και για τον ίδιο τον Γάλλο άσο, θα ερχόταν τρίτη στις επιλογές. Οπότε ένα μικρότερο συμβόλαιο απ’ αυτό που του προσφέρουν οι άλλοι δύο, θα το απέρριπτε. Ενδεχόμενο να προσφέρει η ομάδα του Τσάβι ποσό άνω των 30 εκ. ευρώ ετησίως (που και πάλι είναι… λίγα) δεν υπάρχει.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Ζοάν Λαπόρτα όσο υπήρχαν φήμες για τον Χάλαντ δεν έπαιρνε θέση. Μόλις άρχισαν τα δημοσιεύματα για τον Εμπαπέ, παραχώρησε συνέντευξη. Τονίζοντας πως δεν πρόκειται η Μπαρτσελόνα να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που θα είναι πάνω απ’ την ομάδα και θα βάλει σε ρίσκο την προσπάθεια εξυγίανσης. Ουσιαστικά φωτογράφισε την αδυναμία των Καταλανών για μια τέτοια υπέρβαση.

Κατά συνέπεια την Μπαρτσελόνα πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας μόνο ως φημολογούμενο ενδιαφέρον, μη εφικτό να προχωρήσει. Η επιθυμία του Εμπαπέ είναι η Ρεάλ, η λογική του όμως τον οδηγεί στην Παρί. Τελική επιλογή αναμένεται μέσα στον Μάιο. Ικανή να ανατρέψει τις ισορροπίες. Είτε δίνοντας στους Μαδριλένους ακόμη μεγαλύτερη δυναμική απ’ την υπάρχουσα, είτε φέρνοντας μια νέα εποχή στους Γάλλους σε επίπεδο ηγετικής μορφής στην ομάδα, προσπερνώντας όλους τους υπόλοιπους.

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ

Ανεξάρτητα απ’ το που θα αγωνίζεται ο Εμπαπέ, το ζητούμενο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι να αποδείξει πως δε θεωρείται άδικα το big thing του αθλήματος. Μια και το next έχει πάψει να υπάρχει. Σε κάθε του απόφαση υπάρχουν παράμετροι που ίσως να μην τον επηρεάσουν για να διαλέξει, αλλά να τον επηρεάσουν ποδοσφαιρικά.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν για παράδειγμα, φαντάζει ο διακαής πόθος της Παρί για τον πάγκο της. Αν ο παλαίμαχος άσος διαδεχθεί τον Ποτσετίνο, τότε ο Εμπαπέ θα έχει την ευκαιρία να τον προπονεί ένας άνθρωπος που σέβεται και θαυμάζει. Τόσο λόγω καταγωγής, όσο και λόγω ομάδας που μεγαλούργησε (Ρεάλ). Κυρίως προπονητικά, επειδή ως παίκτη τον πρόλαβε ελάχιστα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 ο Εμπαπέ δεν είχε γεννηθεί ακόμη!

Η παρουσία του Ζιζού στους «μερένχες», έδειξε πως έχει την ικανότητα να πάρει το 100% από κάθε παίκτη του. Δεν είναι συμπτωματικό πως η γκρίνια που είχε αρχίσει στη Μαδρίτη για τον Κριστιάνο, μετατράπηκε σε αποθέωση, τρόπαια και μεγαλεία για τον CR7. Ο οποίος πίνει νερό στο όνομα του Ζιντάν. Άρα η παρουσία ενός τέτοιου ανθρώπου, μόνο καλό θα έκανε στον Εμπαπέ σε ενδεχόμενη παραμονή στην Παρί.

Παράλληλα, υπάρχουν και οι φήμες αναφορικά με το μέλλον των Νεϊμάρ και Μέσι. Από αστέρια που αποθεώνονται, έγιναν οι ακριβοπληρωμένοι που αποδοκιμάζονται. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να μην βρει κάποιον εκ των δύο ή γιατί όχι και τους δύο, στο Παρίσι. Με αυτό τον τρόπο ο Εμπαπέ θα έχει ελεύθερο πεδίο όντας το απόλυτο… αφεντικό στα αποδυτήρια και ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας. Ρόλο που ήδη έχει αρχίσει να απολαμβάνει πάντως, παρά την παρουσία των άλλων δύο. Αν και οι ψίθυροι για κλίκες στα αποδυτήρια, σίγουρα δεν είναι τυχαίες. Οπότε αν δεν υπάρχουν εκεί ο Βραζιλιάνος και ο Αργεντινός, να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για τον Εμπαπέ. Ο οποίος σε επίπεδο προσωπικής σχέσης, δεν έχει πρόβλημα με κανέναν συμπαίκτη του είναι η αλήθεια.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει ο Καρίμ Μπενζεμά απ’ την άλλη. Τον περιμένει και θέλει να αναβιώσουν το δίδυμο στην επιθετική γραμμή της Γαλλίας. Η επιθυμία του έμπειρου στράικερ των «μερένχες», δε μοιάζει να επηρεάζει σε τίποτα την επιλογή του Εμπαπέ. Παρά το γεγονός πως έχει άριστη σχέση μαζί του.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved