Ιδού ο …ειδικός  στα πέναλτι για τους Άγγλους (videos+photos)

Ιδού ο …ειδικός στα πέναλτι για τους Άγγλους (videos+photos)


Η αγγλική αστοχία στη ρουλέτα των πέναλτι είναι παροιμιώδης και μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα παρήγορο για τους «δασκάλους» του ποδοσφαίρου το γεγονός ότι αποδείχθηκε πρόσφατα σε φιλανθρωπικό έστω ματς πως διαθέτουν ένα αρκετά κατάλληλο για τη δουλειά αυτή άτομο.

Από το 1990 και έπειτα η εθνική Αγγλίας έχει γνωρίσει την ήττα στη ρουλέτα από τα 11 μέτρα όχι σε μία ή δύο αλλά έξι συνολικά μεγάλες διοργανώσεις (διαδοχικά το Μουντιάλ 1990, το EURO 1996, το Μουντιάλ 1998, το Euro 2004, το Μουντιάλ 2006 και το Euro 2012).
Πρόσφατο και από τα πλέον εντυπωσιακά το …κατόρθωμα του διεθνή κεντρικού αμυντικού της Μάντσεστερ Σίτι Μίκα Ρίτσαρντς στο φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ.


Η αδυναμία των «λιονταριών» είναι λοιπόν το μεγάλο …μαράζι για τους Άγγλους φιλάθλους που όμως πλέον γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας συμπατριώτης του που αν μη τι άλλο ξέρει να αξιοποιεί την εσχάτη των ποινών αν και δουλειά του είναι (μεταξύ άλλων) να την …καταλογίζει.

1407147776023 wps 6 dmvidpics 2014 08 04 at 0
Ο λόγος για τον Χάουαρντ Γουέμπ που στο ματς για φιλανθρωπικούς σκοπούς το οποίο έγινε στο γήπεδο «Όκγουελ» της Μπάρνσλεϊ έκλεψε δίχως αμφιβολία την παράσταση αν και γεγονός είναι ότι αυτό έγινε καθώς ο συνάδελφος του που διεύθυνε το ματς του έδωσε μία 2η ευκαιρία.
Ο 43χρονος ρέφερι που κέρδισε στο τελευταίο λεπτό ένα λίαν αυστηρό πέναλτι αλλά στην πρώτη περίπτωση απέτυχε να νικήσει τον ηθοποιό-τερματοφύλακα Ντιν Άντριους, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα με τα πόδια!

Όμως προς απογοήτευση του τελευταία και των συμπαικτών του ο άρχων του αγώνα έκρινε ότι ο γκολκίπερ έκανε παράβαση και διέταξε επανάληψη. Ο Γουέμπ δεν άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη αποφασίζοντας να εκτελέσει αυτή τη φορά αλα-Πανένκα ( ή πιο γνωστό και οδυνηρό για τους Άγγλους από το Euro 2012 αλά Πίρλο) και δικαιώθηκε πανηγυρικά για την επιλογή του αφού έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ακόμα και επαγγελματίας γκολκίπερ μεγάλης αξίας δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γουέμπ είναι ο μόνος Άγγλος που έχει παίξει σε τελικό Μουντιάλ την τελευταία σχεδόν 50ετία καθώς σφύριξε εκείνον του 2010 ανάμεσα σε Ισπανία και Ολλανδία στη Νότια Αφρική. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ίσως ο τεχνικός της Αγγλίας Ρόι Χόντσον βγήκε ποιος πρέπει να αναλάβει πλέον την εκπαίδευση των παικτών του αναφορικά με την εκτέλεση των πέναλτι. Για να δουν επιτέλους  τα "λιοντάρια" μία άσπρη ημέρα στην εδώ δεκαετίες για αυτά επώδυνη αυτή ποδοσφαιρική ρουλέτα.



Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved