Πώς το χρώμα των πιάτων επηρεάζει τη γεύση του φαγητού!
Το χρώμα του πιάτου επηρεάζει τη… γεύση του φαγητού. Και όμως δεν πρόκειται για κάποιο αστείο.
Στο παράδοξο αυτό συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Βαλένθια, οι οποίοι προσέφεραν 57 εθελοντές ζεστή σοκολάτα σε πλαστικά χρωματιστά φλιτζανάκια λευκού, μπεζ, πορτοκαλί ή κόκκινου χρώματος.
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sensory Studies», όσοι είχαν πιει το ρόφημα σε πορτοκαλί και μπεζ φλιτζάνι, δήλωσαν ότι είχε καλύτερη γεύση, σε σχέση με όσους το είχαν πιει σε κόκκινο ή λευκό φλιτζάνι.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr και το θέμα: Πώς το χρώμα των πιάτων επηρεάζει τη γεύση του φαγητού!