Μηνύει τον Εθνικό η ΚΟΕ

Μηνύει τον Εθνικό η ΚΟΕ

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος προανήγγειλε μυνήσεις κατά του Εθνικού για πλαστογραφία και συκοφαντία.

Με συνέντευξη τύπου της ΚΟΕ, η οποία είχε προαναγγελθεί για να δοθεί απάντηση στις κατηγορίες του Εθνικού, συνεχίστηκε η κόντρα ανάμεσα στην Ομοσπονδία και την ομάδα του Πειραιά, για την υπόθεση της έγκριση μεταγραφών του Εθνικού.

Η υπόθεση αναμένεται πλέον να οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, να κατηγορεί τους ανθρώπους του Εθνικού για πλαστογραφία και συκοφαντία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ:

«Στις 13 Μαΐου ο Εθνικός μας έστειλε έγγραφο, ανυπόγραφο και χωρίς σφραγίδα, όπου ζητούσε την εγγραφή 9 ομογενών αθλητών-τριών στο σύλλογό του. Μάλιστα με πήρε και τηλέφωνο ο πρόεδρος του Εθνικού, κ. Αναστασίου, φιλικά, όπου με ενημέρωσε για το εν λόγω έγγραφο και του είπα πως εφόσον είναι κάτι νόμιμο θα γίνει και να μην ανησυχεί. Ενημέρωσα τον κ. Σαρακατσάνη, είδε τα χαρτιά και διαπίστωσε πως επρόκειτο για περιπτώσεις μεταγραφών, αθλητών μάλιστα που ανήκουν σε κλαμπ. Ο κανονισμός της ΚΟΕ είναι σαφής.

Η περίοδος μεταγραφών στην κολύμβηση είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτώβρη και όχι το Μάιο. Ακόμη υπάρχει υπουργική απόφαση, που αναφέρει πως μέχρι δύο ομογενείς κολυμβητές έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε σωματείο και πως κάθε χρόνο, η περίοδος εγγραφών και μεταγραφών για την ΚΟΕ είναι το διάστημα 1/8 έως 31/12. Ακόμη και να θεωρούσαμε πως δεν πρόκειται για μεταγραφές, αλλά εγγραφές, πως θα τις κάναμε τον Ιούνιο, όταν υπάρχει η παραπάνω υπουργική απόφαση;

Πού είναι δηλαδή η εμπλοκή μας στην υπόθεση και πού εμποδίζουμε τον Εθνικό; Είπαμε επομένως στους ανθρώπους του Εθνικού και τον κ. Χονδροκούκη, πως δεν μπορούμε να τις δώσουμε τώρα και να έρθουν τη νόμιμη περίοδο, το Σεπτέμβριο και αν είναι σύννομες να τις εγκρίνουμε.

«Πλαστά τα έγγραφα»

Επειδή στο παρελθόν είχε συμβεί η υπόθεση της αθλήτριας Γκίνη, όπου ο κ. Χονδροκούκης έφερε τα έγγραφα για την αθλήτρια και τότε βγάλαμε δελτίο καλή τη πίστη, αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκαν ότι είναι πλαστά, με στοιχεία που έφερε το σωματείο Άρτεμις και το ανακαλέσαμε, είπαμε να ψαχτούμε περί τίνος πρόκειται.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Αυστραλιανή Ομοσπονδία για τις περιπτώσεις τριών κολυμβητών-τριών (Τίφαννυ Παπαεμανουήλ, Θοδωρής Πασιαλής και Κρίστυ Δέλλιος), μας έστειλαν επιστολή, που ανέφερε ότι τα έγγραφα που έχουμε είναι ψευδή και πλαστά και ότι οι υπογραφές αποδέσμευσης είναι επίσης πλαστές, ζητώντας μας μάλιστα πληροφορίες από που έχουν προέλθει αυτές οι διεθνείς πλαστές αποδεσμεύσεις.

Στη συνέχεια μας κατηγόρησαν ότι κάναμε το ίδιο για την κολυμβήτρια Σκέλος στον Ολυμπιακό. Δεν έγινε καθόλου το ίδιο. Ο Ολυμπιακός υπέβαλε διαβιβαστικό στις 15 Οκτωβρίου στην Ομοσπονδία και μετά είχε το δικαίωμα να συμπληρώσει το φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα. Ετσι συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις μεταγραφών και στο πόλο. Οι ομάδες δηλώνουν τους παίκτες τον Ιούλιο, εμείς υπογράφουμε και μετά μέχρι το φθινόπωρο φέρνουν τα χαρτιά για όσες μεταγραφές έχουν κλείσει.

Στην περίπτωση του πατέρα της Σκέλος, Πίτερ, ο άνθρωπος είναι γενικός εισαγγελέας στις ΗΠΑ. Από τον Εθνικό έβγαλαν ένα e-mail, με επικοινωνία του με τον κ. Χονδροκούκη. Ο άνθρωπος μίλησε μαζί μου και μου είπε πως ό,τι έβγαλαν από τον Εθνικό είναι πλαστό και ψεύτικο.

«Θα λογοδοτήσουν σκληρά»

Όλα αυτά θα πάνε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Θα κατατεθούν μηνύσεις για πλαστογραφία, για συκοφαντία και αστικές αγωγές και θα κατατεθούν και στην ΕΦΙΠ και ας αποφανθούν τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους. Το «δε βαριέσαι» τελείωσε. Όλα αυτά δεν με εκφράζουν και στεναχωριέμαι.

Κάποια πράγματα όμως δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Πρέπει να λειτουργούν ως παράδειγμα για τους επόμενους. Οι άνθρωποι αυτοί θα λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν σκληρά. Όποιος θέλει να τα αμφισβητήσει εδώ είμαστε».

Παναθηναϊκός: Άλλαξε γνώμη ο Ευαγγέλου
Παναθηναϊκός: Άλλαξε γνώμη ο Ευαγγέλου
Τα βροντάει από τη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Κάτι θα συμβεί και θα σας το πω σύντομα»!
Τα βροντάει από τη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Κάτι θα συμβεί και θα σας το πω σύντομα»!
Οικονομόπουλος: Ο λουλουδοπόλεμος από ξανθιά κυρία της Θεσσαλονίκης και τα νεύρα της Αραβανή
Οικονομόπουλος: Ο λουλουδοπόλεμος από ξανθιά κυρία της Θεσσαλονίκης και τα νεύρα της Αραβανή
ΠΑΟΚ: Τρελό σενάριο για Λουτσέσκου
ΠΑΟΚ: Τρελό σενάριο για Λουτσέσκου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης