Πόλο: Ευρωπαϊκός τελικός Super Cup με Πειραϊκό «εμφύλιο», Ολυμπιακός-Εθνικός
koe.org.gr

Πόλο: Ευρωπαϊκός τελικός Super Cup με Πειραϊκό «εμφύλιο», Ολυμπιακός-Εθνικός

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα «μονομαχήσει» με τον Κυπελλούχο Ευρώπης, Εθνικό σήμερα, Σάββατο (17/12) στις 7μ.μ. ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο, στον μεγάλο τελικό του LEN Super Cup στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Οι «ερυθρόλευκες» διεκδικούν το τρίτο τρόπαιο της Ιστορίας τους στη διοργάνωση (2015, 2021) απέναντι στον «μαχητικό» Εθνικό, ο οποίος θα «παλέψει» στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά για το πρώτο του.

Η επίσημη συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες (16/12) στην αίθουσα Τύπου του κλειστού γυμναστηρίου Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Ο Διευθυντής Υδατοσφαίρισης της LEN, Ρενάτο Ζίβκοβιτς σημείωσε:

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, γιατί το γυναικείο πόλο θα έχει βάση στον Πειραιά. Συγχαρητήρια και στην Ελληνική Ομοσπονδία, για τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό, συγχαρητήρια στις νεαρές ηλικιακές κατηγορίες σας, γιατί το ελληνικό πόλο είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη! Χρειαζόμαστε δυνατές χώρες, δυνατές ομάδες, ευχαριστώ για τη φιλοξενία, για την εξαιρετική οργάνωση. Μία μέρα πριν, μπορώ να πω με σιγουριά, ότι η διοργάνωση θα είναι εξαιρετική. Εδώ στην Ελλάδα, πάντα διοργανώνονται καλά οι διοργανώσεις, εύχομαι τα καλύτερα και στις δύο ομάδες, ο κόσμος θα το απολαύσει. Ως LEN, θα κάνουμε τα πάντα για να μεγαλώνουμε συνεχώς, να εξελισσόμαστε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Τσίριτς υπογράμμισε:

«Έχουμε αναλύσει τον Εθνικό, το ίδιο και ο Εθνικός εμάς, τα δυνατά και αδύναμα σημεία. Θα είναι ένας πολύ ωραίος τελικός για τον κόσμο. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Εθνικό και είμαι σίγουρος, ότι και οι δύο ομάδες θα δώσουν όλη τους τη δύναμη. Θα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση. Είναι μία δύσκολη χρονιά για τα κορίτσια, ειδικά για τα κορίτσια των Εθνικών ομάδων. Και αυτό, διότι είναι κουρασμένες. Για αυτό και βλέπετε μέσα στη σεζόν κάποια σκαμπανεβάσματα. Η συγκέντρωση μας πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Είμαι άνθρωπος που ζητάω την τελειότητα, όμως αυτό είναι δύσκολο. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Εθνικού, Στέφανος Λέανδρος τόνισε:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, για το γυναικείο πόλο, για τον ελληνικό αθλητισμό, για το πόλο γενικότερα, αυτός ο τελικός, δείχνουμε διάρκεια. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς, από τη μεριά μας, θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε μια ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή θεωρείται μεγάλο φαβορί για όλους τους τίτλους που αγωνίζεται. Ένας τελικός είναι πάντα ένα παιχνίδι, οπότε πολλά μπορούν να γίνουν. Έχουμε σεβασμό, φυσικά, στον αντίπαλο. Εννοείται, ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, θα μπούμε να κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ, ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, περιμένουμε πολύ κόσμο. Ο κόσμος του Πειραιά δείχνει ότι ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Περιμένουμε ένα γεμάτο κολυμβητήριο, καλή επιτυχία και στους δύο».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου ανέφερε:

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό, το ότι δύο ελληνικές ομάδες θα τεθούμε αντιμέτωπες στον τελικό, θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας και ανυπομονώ να έρθει αυτή η ώρα. Θα είναι και ο πρώτος τελικός της χρονιάς, οπότε χαιρόμαστε πάρα πολύ. Η κάθε ομάδα θα δείξει το καλύτερο της πρόσωπο. Με την κατάκτηση των δύο ευρωπαϊκών τροπαίων, οι δύο ομάδες αποδεικνύουν ότι έχουν πολύ δυνατά ρόστερ. Η άμυνα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, γιατί σου δίνει αυτοπεποίθηση και πηγαίνεις καλύτερα και στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάλεις και γκολ, για να ανοίξει το σκορ και να κατακτήσει τον τίτλο. Η ομάδα έχει κάνει την προπόνηση της και είναι έτοιμη για τον τελικό αύριο».

«Κλείνοντας» η αρχηγός του Εθνικού, Ελένη Σωτηρέλη εξήγησε:

«Είναι πολύ σημαντικό που δύο ελληνικές ομάδες παίζουν στον τελικό του Super Cup. Αυτό αποδεικνύει, ότι η υδατοσφαίριση είναι πολύ σημαντική στη χώρα μας. Η περσινή χρονιά ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς, η κατάκτηση του LEN Trophy ήταν ένα τρομερό επίτευγμα. Παρόλα αυτά, κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και υψηλές αποδόσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε, να απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι, καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved