European Cup ανδρών: Ευρωπαϊκές «μάχες» για Πυλαία, ΑΕΚ, Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή και ΠΑΟΚ
Intime.gr

European Cup ανδρών: Ευρωπαϊκές «μάχες» για Πυλαία, ΑΕΚ, Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή και ΠΑΟΚ

Στη «μάχη» του 2ου γύρου στο European Cup του χάντμπολ των ανδρών ρίχνονται τις επόμενες ημέρες οι τέσσερις ελληνικές εκπρόσωποι στην Ευρώπη, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή.

Πρώτος στην «μάχη» μπαίνει ο ΑΕΣΧ Πυλαίας που θα δώσει το Σαββατοκύριακο στην Αυστρία τα δύο παιχνίδια του με την Κρεμς. Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι διάγουν τη δεύτερη συμμετοχή της ιστορίας τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρούν ήδη μια πρόκριση, καθώς ξεπέρασαν στον α΄ γύρο το «εμπόδιο» του ΑΠΟΕΛ, όμως τώρα στοχεύουν ακόμη πιο μακριά κόντρα σε έναν ακόμη πιο δύσκολο αντίπαλο. Οι παίκτες του Μπάμπη Ανανιάδη, πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της, Κρεμς, που συμμετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη σεζόν 2005-06 στο Challenge Cup (σ.σ. νυν European Cup), ενώ έκανε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της την αγωνιστική περίοδο 2008-09, όταν έφτασε στους «8» του θεσμού.

Η πρώτη αναμέτρηση του ΑΕΣΧ Πυλαίας με την Κρεμς θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 8μ.μ., ενώ ο αγώνας ρεβάνς των δύο ομάδων, με τον κυπελλούχο Ελλάδας να είναι τυπικά γηπεδούχος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/10 στις 7μ.μ. ξανά επί αυστριακού εδάφους, όπως συμφώνησαν οι δυο ομάδες. Τα παιχνίδια του ΑΕΣΧ Πυλαίας στην Αυστρία θα διαιτητεύσουν οι Δανοί Γιάκομπ Γέγκερ Παγκ και Καρλ Γιόχαν Ποντοπίνταν Τίγκεσεν.

Κυρίως πιάτο την Κυριακή για τις υπόλοιπες τρεις ομάδες

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κυριακή (30/10) στις 4μ.μ. στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ την ολλανδική Χάρι Απ και θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Χάρι Απ έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη τη σεζόν 2011-12, όταν μετείχε στο Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της στο Challenge Cup της αγωνιστικής περιόδου 2016-17, όταν έφτασε ως τους ημιτελικούς. Την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας του Αλέξη Αλβανού με την Χάρι Απ θα διευθύνουν οι Ούγγροι Κρίστοφ Άλτμαρ και Μάρτον Χόρβατ, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην πόλη Έμεν το επόμενο Σάββατο (5/11, 20:00).

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή φιλοξενεί επίσης την Κυριακή (30/10) στις 7:30μ.μ. τη Σλόμποντα Τούζλα στο κλειστό της Ηλιούπολης, με στόχο το αποτέλεσμα που θα του δώσει το προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Η ομάδα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη μετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη σεζόν 1996-97 και... επέστρεψε πέρυσι, όταν αντιμετώπισε τη Δράμα 1986 στον α΄ γύρο του European Cup. Η Σλόμποντα νίκησε 29-23 στην Τούζλα, ωστόσο η ελληνική ομάδα επικράτησε στη ρεβάνς με 24-17 στο «Δημήτρης Κραχτίδης» και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Τη συνάντηση του Ολυμπιακού με τη Σλόμποντα Τούζλα θα «σφυρίξουν» οι Ολλανδοί Ρούουντ και Πάουλ Γκεράετς, ενώ ο αγώνας ρεβάνς στη Βοσνία είναι προγραμματισμένος για τις 5 Νοεμβρίου (21:00).

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ξεκινάει εκτός έδρας τις υποχρεώσεις του στο European Cup, καθώς αντιμετωπίζει την Κυριακή (30/10) στις 8μ.μ.τη Σεσβέτε στο Ζάγκρεμπ, με στόχο να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει του αγώνα ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Η κροατική ομάδα έκανε πέρυσι ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όταν αποκλείστηκε με δύο ήττες στον α΄ προκριματικό γύρο του European League. Το ματς της Σεσβέτε με τον ΠΑΟΚ θα διαιτητεύσουν οι Σέριφ Τζέμα και Μπέσφορτ Τζάχια από το Κόσοβο, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή (6/11, 16:00) στο «Σπίτι του Χάντμπολ».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved