Πινγκ Πονγκ: Εξαιρετικό αποτέλεσμα το προπονητικό καμπ νεαρών επιλέκτων της ΕΦΟΕπΑ
ΕΦΟΕΠΑ

Πινγκ Πονγκ: Εξαιρετικό αποτέλεσμα το προπονητικό καμπ νεαρών επιλέκτων της ΕΦΟΕπΑ

Μετά από μεθοδική και κοπιαστική δουλειά μίας εβδομάδας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 04/09 το προπονητικό καμπ νεαρών επιλέκτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Είκοσι οκτώ παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας και τις ηλικιακές κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων μόχθησαν για τη βελτίωσή τους από τις 28 Αυγούστου και παράλληλα έζησαν ξεχωριστή εμπειρία στις εξαιρετικές συνθήκες του βασικού προπονητικού και αγωνιστικού χώρου του αθλήματος. Έναν χρόνο μετά από την εφαρμογή του πλάνου της ομοσπονδίας για συγκεντρώσεις προετοιμασίας ανά τακτά διαστήματα το αποτέλεσμα άφησε απόλυτα ικανοποιημένους αθλητές και προπονητές και όλοι περιμένουν την επόμενη ανάλογη δράση τα Χριστούγεννα. Ιδιαίτερα σημαντικό για τα κίνητρα των παιδιών το γεγονός ότι συνάντησαν στο ΣΕΦ νυν και πρώην κορυφαίους αθλητές μας, ενώ είδαν μεγάλη προβολή της προσπάθειάς τους στη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ. Παρουσιάστηκαν διάφορα θέματα στη διάρκεια της εβδομάδας και στο φινάλε έγινε ρεπορτάζ για τον απολογισμό με δηλώσεις προπονητών και αθλητών (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα διάφορα βίντεο στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube και τη διεύθυνση  https://bit.ly/3B910dX).

Δεκατρείς προπονήσεις είχε συνολικά το πρόγραμμα με την κάθε μία να διαρκεί το λιγότερο τρεις ώρες. Είτε με multiball είτε με συνεχείς ασκήσεις και συχνές εναλλαγές παικτών η δουλειά περιλάμβανε όλα τα απαραίτητα κομμάτια (τεχνική, τακτική, διάρκεια κα), ενώ πάντα ένα μέρος αφορούσε στη φυσική κατάσταση.  

Τη γενική επίβλεψη του καμπ είχε ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας. Στο προπονητικό τιμ ήταν επίσης τρεις σωματειακοί προπονητές. Ο Χρήστος Βατσακλής από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης, ο Σπύρος Κιούφης από τον ΟΕΑ Ρεθύμνου και η Ρούλα Λαμπρινίδη από τον Ωρίωνα Χίου. Ήταν η τρίτη φορά από το καλοκαίρι του 2021, που η ΕΦΟΕπΑ οργάνωσε καμπ για τις νεαρές κατηγορίες στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να φέρει πιο κοντά επίλεκτους από σωματεία όλης της χώρας, να τους βοηθήσει στην πρόοδό τους και να μεγαλώσει την προπονητική τους εμπειρία.

Στο σημερινό κλείσιμο της προετοιμασίας έκανε σύντομη ομιλία ο Γιώργος Καρύτσας.  Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του και για τις επιδόσεις των παιδιών και για τη συνέπεια και τη σοβαρότητα στο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα κι ευχαρίστησε τους ανθρώπους του τεχνικού τιμ. Προέτρεψε τους αθλητές να συνεχίσουν μεθοδικά τη δουλειά  και στα σωματεία τους και να κάνουν καλή κατανομή του προγράμματος ρίχνοντας βαρύτητα στο τεχνικό κομμάτι και σε άλλα πράγματα, όπου ενδεχομένως έχουν ανάγκη.  Μαζί με τον Χρήστο Βατσακλή τόνισαν επίσης ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει έντονα το πνευματικό κομμάτι, θέλει στρατηγική , γι’ αυτό μη διστάζετε να μιλάτε με τον προπονητή σας ή να ρωτάτε κι εμάς οτιδήποτε θέλετε για την προπόνησή σας».

Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Το γεγονός ότι οι προπονήσεις έγιναν στο ΣΕΦ ευνόησε στο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή και με διεθνείς, που αποτελούν ινδάλματά τους. Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου είδαν στην αίθουσα τον Παναγιώτη Γκιώνη. Κάθισαν με μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν την προπόνηση του κορυφαίου Έλληνα αθλητή και με ιδιαίτερη προσοχή αργότερα ν' ακούσουν πράγματα, που έζησε στην ιαπωνική λίγκα, αλλά και πολλές χρήσιμες συμβουλές. Στο τέλος ο Γκιώνης, που είναι και εκπρόσωπος των αθλητών στη διοίκηση της ομοσπονδίας, αποκάλυψε στην κάμερα τον απώτερο στόχο του και το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τους μικρούς αθλητές υπάρχει στο λινκ https://bit.ly/3q8Qv3Z.

Επίσης, δύο φορές βρέθηκε στο ΣΕΦ ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και δευτεραθλητής Ευρώπης του 2013 στο ομαδικό ανδρών Κώστας Παπαγεωργίου, μάλιστα το Σάββατο έπαιξε για πολλή ώρα με τους αθλητές.

Οι συμμετέχοντες στο καμπ είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν προπόνηση του 4 φορές πρωταθλητή Ευρώπης των μικρών ηλικιών Γιάννη Σγουρόπουλου, των πρωταθλητών Ελλάδας Κατερίνας Τόλιου, Κωνσταντίνου και Γιώργου Κωνσταντινόπουλου, Κωνσταντίνας Παρίδη κα.

Μέσα στη βδομάδα επισκέφτηκαν το καμπ ο γενικός γραμματέας της ΕΦΟΕπΑ και πρώην αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ανδρών Γιάννης Κορδούτης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και πρώην Μεσογειονίκης, Βαλκανιονίκης και κάτοχος ευρωπαϊκών μεταλλίων Μαρία Μοίρου.

Μέλη των προεθνικών μας ομάδων βοήθησαν σε προπονήσεις των παιδιών και οι υπεύθυνοι προπονητές δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Δημήτρη Κορδούτη, τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους, τη  Δήμητρα Τσεκούρα και την Ιωάννα Γερασιμάτου. Ο εργοφυσιολόγος  Χρήστος Μπαλαμπίνης, συνεργάτης της ομοσπονδίας στήριξε επιστημονικά την εκδήλωση με πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και με οδηγίες για τη διατροφή των αθλητών του καμπ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved