Α1 Πόλο Ανδρών: Πρώτο βήμα για τους τελικούς Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη

Α1 Πόλο Ανδρών: Πρώτο βήμα για τους τελικούς Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη

Τα σημερινά αποτελέσματα σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Α1 Πόλο Ανδρών.

Η ποιότητα και η επιθετική πολυφωνία του Ολυμπιακού, του επέτρεψαν να φτάσει σε μία άνετη νίκη με 15-8 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ της Α1 Πόλο ανδρών. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Σολανάκη, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν πέντε αναπάντητα τέρματα (με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ) και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Ο Απόλλωνας, με κορυφαίο τον Γκουσάροφ (4 γκολ), προσπάθησε να μείνει μέσα στο παιχνίδι και μείωσε σε 11-8, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, αλλά οι πρωταθλητές έκλεισαν το παιχνίδι με ένα σερί 4-0 και έδωσαν διαστάσεις στη νίκη τους.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει τη Δευτέρα (16/5) στο Σεράφειο κολυμβητήριο. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει προκρίνεται στους τελικούς, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί τρίτος αγώνας, την προσεχή Τετάρτη (18/5) στον Πειραιά.

Με γκολ του Λούκα Λόζινα στον παίκτη παραπάνω, 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η Βουλιαγμένη νίκησε 9-8 τον Πανιώνιο στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά της Α1 Πόλο ανδρών, και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στους τελικούς των πλέι-οφ. Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τους «κυανέρυθρους» να κάνουν τεράστια προσπάθεια απέναντι σε έναν θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο και να προηγούνται 4-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο ΝΟΒ «απάντησε» με σερί 4-0 και πέρασε μπροστά 6-4 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει περισσότερο και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές απώλειες λόγω αποβολών (Μυλωνάκης και Σκουμπάκης από τη μία, Μοσκόφ από την άλλη), οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελική τους αντεπίθεση και ισοφάρισαν με τον Δήμου, 1΄22΄΄ πρν τη λήξη, όμως η Βουλιαγμένη στην τελευταία της επίθεση κέρδισε αποβολή και την αξιοποίησε με τον Κροάτη φουνταριστό, για να πάρει τη νίκη.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει τη Δευτέρα (16/5) στη Νέα Σμύρνη και, αν ο Πανιώνιος ισοφαρίσει, ο τρίτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τετάρτη (18/5) στο Λαιμό.

«Διπλό» του ΠΑΟΚ στον Πειραιά

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στον Πειραιά 9-8 του Εθνικού και έκανε το break, στο ξεκίνημα της σειράς για τις θέσεις 5-8 της Α1 Πόλο των ανδρών. Ο 22χρονος φουνταριστός του «Δικεφάλου», Δημήτρης Σγουρίδης, ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με τρία τέρματα και αυτός που σημείωσε το νικητήριο γκολ, 1΄26΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Σημειώνεται ότι ο «αυτοκράτορας» αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Νίκολα Σάβελιτς.

Ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει τη Δευτέρα (16/5, 14:30) στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει, παίρνει την πρόκριση και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν αντίθετα ο Εθνικός ισοφαρίσει, τα πάντα θα κριθούν σε τρίτο ματς, την Τετάρτη 18/5 στον Πειραιά.

Ο Υδραϊκός επικράτησε 12-10 της Γλυφάδας στον Αλιμο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι-οφ κατάταξης στην Α1 Πόλο των ανδρών, και χρειάζεται άλλη μία νίκη για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και να διεκδικήσει την πέμπτη θέση, που οδηγεί στο Eurocup της νέας περιόδου. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά πέντε γκολ (7-2) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΑΝΟΓ με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον νεαρό Βαγγέλη Πούρο, που πέτυχε τέσσερα γκολ, ανέκαμψε και ισοφάρισε 10-10. Στο φινάλε, ο Φώσκολος έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, που κράτησαν στην άμυνά τους και «σφράγισαν» τη νίκη τους στην εκπνοή με τον Γιάνκοβιτς.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει τη Δευτέρα 16/5 στη Γλυφάδα, ενώ αν χρειαστεί τρίτο ματς, οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στον Αλιμο, την Τετάρτη 18/5.

Άνετα το πρώτο βήμα παραμονής για το Παλαιό Φάληρο

Το Παλαιό Φάληρο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επιβλήθηκε άνετα 17-6 του Αρη, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη Β΄ φάση των πλέι-άουτ της Α1 Πόλο των ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-0 στη σειρά και τη Δευτέρα (16/5) θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να διπλασιάσει της επιτυχίες της και να «σφραγίσει» την παραμονή της στην κατηγορία. Οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν και να στείλουν τη σειρά σε τρίτο αγώνα, την Τετάρτη 18/5, αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο να αποφύγουν τον υποβιβασμό.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved