Α1 Πόλο ανδρών: Ημιτελικά για Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη, Απόλλωνα - Παραμονή ΑΕΚ, Χανιά, Περιστέρι

Α1 Πόλο ανδρών: Ημιτελικά για Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη, Απόλλωνα - Παραμονή ΑΕΚ, Χανιά, Περιστέρι

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 2ης αγωνιστικής της Α1 Πόλο σε πλέι οφ και πλέι άουτ.

Θέση στους ημιτελικούς των πλέι οφ της Α1 Πόλο των ανδρών «έκλεισε» η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της επί του Εθνικού, του οποίου επιβλήθηκε σήμερα με 14-7, και έφτασε στις δύο νίκες που απαιτούνταν για την πρόκριση στους «4». Εκεί ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή του ζευγαριού Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, ενώ ο Εθνικός θα συνεχίσει στις θέσεις 5-8, όπου θα αναμετρηθεί με τον ηττημένο του Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Ο «αυτοκράτορας» πάλεψε στα πρώτα τρία οκτάλεπτα, καθώς ακολουθούσε στο σκορ με 8-6, ωστόσο στο τέταρτο η Βουλιαγμένη «άνοιξε» τη διαφορά και έφτασε στη νίκη, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Καπότση που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Πανηγυρική πρόκριση στους ημιτελικούς των πλέι οφ της Α1 Πόλο των ανδρών για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η υδάτινη «ελαφρά ταξιαρχία» έγραψε το 2-0 στη σειρά με τον Υδραϊκό, του οποίου επιβλήθηκε σήμερα με 15-9, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, ζευγαρώνοντας τις νίκες στα προημιτελικά.

Στην τετράδα ο Απόλλων Σμύρνης θα αγωνιστεί, με μειονέκτημα έδρας, απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Υδραϊκός θα συνεχίσει στις θέσεις 5-8, με πλεονέκτηαμα έδρας και αντίπαλο τον ΑΝΟ Γλυφάδας.

Ο Ολυμπιακός σφράγισε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς των πλέι οφ στην Α1 Πόλο των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 22-7 την -τυπικά γηπεδούχο- Γλυφάδα στο κολυμβητήριο του Πειραιά, στην δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για την Α΄ φάση των πλέι οφ, και έφτασαν τις δύο νίκες στη σειρά, οι οποίες απαιτούνταν για την πρόκριση στους «4». Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησε το ματς με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι, καθώς προηγήθηκε 5-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και 10-1 στο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Γκίλλας και Δερβίσης πέτυχαν από τρία γκολ για τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Απόλλων Σμύρνης-Υδραϊκός. Από την πλευρά του, ο ΑΝΟ Γλυφάδας θα παίξει για τις θέσεις 5-8 και θα αναμετρηθεί αρχικά με τον ηττημένο του ζευγαριού Απόλλων-Υδραϊκός.

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΥΚ Βόλου και στη Μαγνησία, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι άουτ της Α1 Πόλο των Ανδρών και εξασφάλισε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η Ένωση επικράτησε με 8-6, υποχρεώνοντας τους Βολιώτες να αγωνιστούν για τη «σωτηρία» τους στην τελική φάση των πλέι άουτ, με μειονέκτημα έδρας, απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΝΟ Χίου.

«Κλειδί» της σημερινής επιτυχίας της ΑΕΚ το ξέσπασμα της στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν πήρε προβάδισμα τριών γκολ (σερί 0-3, 4-7).

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί ποιος από τους Παναθηναϊκό και Χίο θα εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α1 Πόλο των ανδρών. Ο ΝΟΧ επιβλήθηκε σήμερα των «πράσινων» με 12-10 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 9-9, πέναλτι 3-1), στον δεύτερο αγώνα της σειράς για την Α΄ φάση των πλέι άουτ, και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες. Έτσι, οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις... διαφορές τους στον αγώνα που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (9/5, 20:00) στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, με το νικητή της αναμέτρησης να εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία και τον ηττημένο να πηγαίνει στη Β΄ φάση, όπου θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Υπενθυμίζεται ότι ο ΝΟΧ ήταν τυπικά γηπεδούχος στη σημερινή αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, καθώς το Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου έχει κλείσει για έργα ανακατασκευής.

Η Χίος προηγήθηκε 8-5 λίγο πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός «γύρισε» το ματς και... προσπέρασε με 9-8, 2.42΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα με γκολ του Πανταζόπουλου. Ο Χαλατζιάν, ο οποίος πέτυχε συνολικά πέντε τέρματα, «έγραψε» το 9-9, 1.23΄΄ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί οι νησιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 3-1, ισοφαρίζοντας τη σειρά και μένοντας... ζωντανοί στο «κυνήγι» της παραμονής.

Την παραμονή του στην Α1 Πόλο των ανδρών εξασφάλισε το Περιστέρι. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Παλαιού Φαλήρου με 18-9, στον δεύτερο αγώνα τους για την Α΄ φάση των πλέι άουτ, και έκανε το 2-0 στη σειρά, «κλειδώνοντας» την παρουσία της στα «μεγάλα σαλόνια» και για τη νέα σεζόν. Από την πλευρά του, το Παλαιό Φάληρο θα παλέψει για τη σωτηρία του στη Β΄ φάση των πλέι άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Άρη.

Το Περιστέρι πήρε από την αρχή τα «ηνία» του αγώνα και προηγήθηκε 6-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 13-4 στο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Την παραμονή του στην Α1 Πόλο των ανδρών εξασφάλισε ο ΝΟ Χανίων. Οι Κρήτες επικράτησαν και στη Θεσσαλονίκη του Άρη με 14-7, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι άουτ, έκαναν το 2-0 στη σειρά και θα συνεχίσουν πλέον στις θέσεις 9-12. Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς θα παλέψουν στην επόμενη φάση για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση από το πρώτο οκτάλεπτο, η λήξη του οποίου τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 5-1, ενώ «άνοιξε» κι άλλο το υπέρ της προβάδισμα στο δεύτερο μέρος. Χαριτάκης, Μπέτο και Μαζοκοπάκης πέτυχαν από τρία γκολ για τα Χανιά, ενώ πρώτος σκόρερ του Άρη αναδείχθηκε ο Αλιαπούλιος με τρία τέρματα.



Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved