Πανελλήνιο κλειστού: Νίκη με σπουδαία επίδοση για την Ραφαέλα Σπανουδάκη

Πανελλήνιο κλειστού: Νίκη με σπουδαία επίδοση για την Ραφαέλα Σπανουδάκη

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα του απογεύματος στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, καθώς πήρε τη νίκη στα 60μ. ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ της. Πολλά τα ρεκόρ σήμερα, Σάββατο 26/2.

Η έμπειρη αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης αναδείχθηκε νικήτρια στο αγώνισμα με 7.23 και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο πόδι που την κράτησε πίσω στην προπόνηση. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, που θα είναι και ο τελευταίος πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Άρτεμις Αναστασίου του Παναθηναϊκού, που τερμάτισε σε 7.41 και βελτίωσε εκ νέου το ατομικό της ρεκόρ δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) με 7.47.

«Παρότι η προπόνηση έχει βγει αρκετά καλά δεν περίμενα να έρθει αυτή η επίδοση. Θα μπω αύριο στα 200 μ. όπου ελπίζω πως θα είμαι σε θέση να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από τα 24.00», είπε η Αναστασίου με το τέλος του αγώνα.

Στους Άνδρες ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) έφτασε εύκολα στην πέμπτη του νίκη με 6.69 και παράλληλα βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής κυνηγάει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο είναι 6.63.

«Είμαι σε κατάσταση να κυηγήσω αυτή την επίδοση και ελπίζω να τα καταφέρω στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα», είπε ο αθλητής του Βαγγέλη Κατσιάβα.

Καλή παρουσία πραγματοποίησαν οι δύο αθλητές που ακολούθησαν. Ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν δεύτερος με 6.73 και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) τρίτος με 6.75 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) αναδείχθηκε νικήτρια στα 3.000 μ. Γυναικών με 13.48.38, στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΑΣ Ίκαρος) ήταν δεύτερη με 14.20.65 και η Σεβαστιανή Ασλανίδου (ΓΣ Ίκαρος) τρίτη με 14.52.12.

«Ο σημερινός αγώνας ήταν προπόνηση ενόψει της συμμετοχής μου στο Παγκόσμιο Ομάδων του βάδην, την ερχόμενη εβδομάδα στο Αμάν. Έχουμε υψηλούς στόχους και μεγάλη φιλοδοξία για τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση, έχουμε δει και τις συμμετοχές, αν όλη η ομάδα λειτουργήσει καλά θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Σαν ομάδα έχουμε δουλέψει πολύ και πιστεύουμε σε μια καλή παρουσία. Βοηθάει πάρα πολύ να υπάρχει γκρουπ και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Στόχος μου στη σεζόν να κάνω μια καλή παρουσία στα 35χλμ.», είπε η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου για τη σημερινή της νίκη.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) κατέκτησε μία ακόμη νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης και στην όγδοη στο σύνολο με 19.44.18. Ο αθλητής στον τελευταίο του αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Ομάδων συμμετείχε στο πρωτάθλημα περισσότερο για να κάνει έναν αγώνα ταχύτητας.

«Ο αγώνας ήταν καθαρά προπονητικός. Ήθελα λίγο να δω την ταχύτητα μου. Είμαι καλά έχω αρχίσει και ξεκουράζομαι και πιστεύω πως θα έχω μια καλή παρουσία στο Μουσκάτ», είπε ο Παπαπαμιχαήλ, που θα αγωνιστεί στα 35χλμ. βάδην. Δεύτερος στο πρωτάθλημα ήταν ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) με 20.28.82 και τρίτος ο Γιάννης Βαϊτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 21.11.67.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) αναδείχθηκε νικητής στη σφαιροβολία με προσπάθεια στα 19,25 μ. στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρίψεων, που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

«Δεν έχω δουλέψει για τον χειμώνα. Οι αγώνες που έκανα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ρίψεων. Πιστεύω εκεί θα είμαι στην κατάσταση που θέλω», είπε ο αθλητής που άφησε στη δεύτερη θέση τον Τάσο Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 19,14 μ. και στην τρίτη τον Ελευθέριο Λαμπίδη- Χοχρέκ (ΠΑΟΚ) με 17,31 μ..



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved