Πινγκ πονγκ: Στους «4» του Europe Cup με… σούπερ εμφάνιση η Μπογκόρια του Γκιώνη

Πινγκ πονγκ: Στους «4» του Europe Cup με… σούπερ εμφάνιση η Μπογκόρια του Γκιώνη

Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη, με ανατροπή, νίκησε και πλέον φιγουράρει στην τελική 4άδα του Europe Cup.

Στον καθοριστικό δεύτερο προημιτελικό απέναντι στη Ρόσκιλντε, το βράδυ της Παρασκευής, 21/1, η πολωνική ομάδα του Γκιώνη, με σπουδαία εμφάνιση μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της και κυριαρχώντας με 3-0 ανέτρεψε εντυπωσιακά την ήττα 3-2 στη Δανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Το Europe Cup είναι το δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μετά από αυτή την πρόκριση η Μπογκόρια, που άρχισε τη φετινή της «περιπέτεια» από το Τσάμπιονς Λιγκ, στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Είναι τεράστιο μάλιστα, και το κίνητρο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή και παράλληλα γενικού γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το 2012 έφτασε ως τον τελικό του θεσμού με τη γαλλική Ανζέ (το ETTU Cup, όπως ήταν η προηγούμενη ονομασία του), το 2015 μετείχε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και τώρα, μετά από 21 συναπτά έτη διεθνούς καριέρας, θέλει να πανηγυρίσει και μία ευρωπαϊκή πρωτιά! Ο Γκιώνης, που τα πάει καλύτερα με το πρόβλημα στον αχίλλειο, έφτασε χτες σε μία ακόμα αξιοσημείωτη νίκη στη ζηλευτή διαδρομή του. Επιβλήθηκε του πρωταθλητή Ευρώπης του 2005 στο ομαδικό και του 2009 στο απλό ανδρών, Μίκαελ Μέιζ, με 3-0 σετ.

Στον αγώνα στο Γκρότζισκ ο Παναγιώτης Γκιώνης τοποθετήθηκε 1ος παίκτης της ομάδας του και συνάντησε τον αριστερόχειρα Μέιζ, από τον οποίο είχε ηττηθεί την περασμένη βδομάδα στα πέντε σετ για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 υπέρ της Ρόσκιλντε. Χτες η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική. Ο Έλληνας αμυντικός έχοντας ήδη δύο ματς στα χέρια του, μετά τη νέα αποχή λόγω τραυματισμού, απέδωσε θαυμάσιο πινγκ πονγκ και νίκησε κατά κράτος τον Δανό σταρ. Τον κατέβαλλε με 3-0 σετ και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη και την πρόκριση.

Ο 40χρονος Μέιζ είναι επίσης, 3ος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 στο απλό, 3ος Ολυμπιονίκης στο διπλό ανδρών το 2004 και νικητής του Ευρωπαϊκού Τοπ 12 την ίδια χρονιά, ενώ έχει φτάσει μέχρι και το νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2016 είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τη δράση ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς και χειρουργεία, αλλά το 2018 αποφάσισε να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Στην καλύτερη πορεία του Γκιώνη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Γιοκοχάμα το 2009, ήταν εκείνος που τον απέκλεισε στη 16άδα με 4-1 σετ.

Η Μπογκόρια έπαιξε καταπληκτικά και στα επόμενα σετ, ενώ οι Δανοί φάνηκε να τα παρατάνε για να γραφτεί έτσι το 3-0. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Σκανδιναβία το πολωνικό κλαμπ είχε πάλι στη διάθεσή του τον Μάρεκ Μπαντόφσκι, που είχε νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ η Ρόσκιλντε είχε στην τριάδα τον βετεράνο Άλαν Μπέντσεν.

Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας ήταν πολύ χαρούμενος και για την εμφάνισή του χωρίς κάποιο απρόοπτο με το πόδι και για την πρόκριση της ομάδας. Στάθηκε στην ώθηση από τους φιλάθλους και στον στόχο της πρωτιάς στο Europe Cup.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης τόνισε σχετικά:

«Ήταν πολύ ευχάριστο, που μετά από καιρό αγωνίστηκα ξανά μπροστά σε πολύ κόσμο. Στις εξέδρες υπήρχαν 350-400 άτομα και δημιούργησαν τέλεια ατμόσφαιρα. Με τις ειδικές συνθήκες λόγω κορονοϊού μού είχε λείψει αυτή η αίσθηση: Να παίζεις και να νιώθεις το κοινό να σε «ανεβάζει» και πραγματικά τώρα το εκτιμάς ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Γκιώνης λίγες ώρες μετά τον αγώνα και συμπλήρωσε: «Παίξαμε πολύ καλά όλοι. Νομίζω κιόλας ότι μόλις νίκησα τον Μέιζ στην αρχή έπεσαν ψυχολογικά οι αντίπαλοι και δεν το πίστεψαν ότι μπορούν να γυρίσουν την κατάσταση. Τώρα πάμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Ρόσκιλντε 3-0:

Παναγιώτης Γκιώνης-Μίκαελ Μέιζ 3-0 (11-7, 11-8, 11-4)

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Γενς Λούντκβιστ 3-0 (11-6, 11-8, 11-9)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Άλαν Μπέντσεν 3-0 (13-11, 15-13, 11-8)

«GOLDEN MATCH» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ…

Η Μπόργκες από την Ισπανία θα είναι η προσεχής αντίπαλος της Μπογκόρια (σ.σ. δεν έχουν οριστεί ακόμα οι ημερομηνίες των αγώνων) και η τελική έκβαση της προημιτελικής «κόντρας» της με την τσεχική Οστρόφ αποκάλυψε στον πολύ κόσμο μία ακόμα διαφοροποίηση στο σύστημα διεξαγωγής. Όσο εντυπωσιακή ήταν η αλλαγή, που από πέρσι εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU), να τελειώνουν τα πέμπτα σετ των επί μέρους ευρωπαϊκών αγώνων ομαδικού στους 6 πόντους για τον έναν ή τον άλλον αθλητή, άλλο τόσο προκαλεί αίσθηση η απόφαση να παίζονται τρία έξτρα σετ με ισάριθμα ζευγάρια εάν στη διπλή «μονομαχία» τους οι δύο ομάδες έχουν νικήσει από μία φορά με το ίδιο σκορ! Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάστηκε «golden match», στα πρότυπα π.χ. του «χρυσού» σετ στο βόλεϊ!

Στην προκειμένη περίπτωση η Οστρόφ είχε επικρατήσει 3-2 στην έδρα της και χτες βράδυ η Μπόργκες νίκησε επίσης με 3-2 στη ρεβάνς. Η υπόθεση πρόκριση λοιπόν, δεν κρίθηκε στα συνολικά σετ (ή, αν χρειαζόταν μετά, στους συνολικούς πόντους), όπως γινόταν μέχρι το 2021, αλλά σε τρία επιπλέον σετ! Πώς παίχτηκαν; Με τρία ζευγάρια, τα οποία προέκυψαν από δήλωση των ομάδων. Αφού τελείωσε ο επαναληπτικός, άρχισε η νέα διαδικασία. Ο Μαρκ Ντουράν νίκησε τον Μίχαλ Όμπεσλο με 11-7, ο Τόμας Τρέγκλερ ισοφάρισε, επικρατώντας 11-9 του Βίκτορ Μπροντ και ο Χοάν Μασίπ έκαμψε με 11-7 τον Ντιμίτρι Προκόπκοφ για να χαρίσει την πρόκριση στην Μπόργκες! Η ETTU δοκιμάζει και τέτοιες αλλαγές στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα θέλοντας να τονώσει το ενδιαφέρον των αγώνων, αλλά και ν’ αποφύγει στις ρεβάνς την ενδεχόμενη αδιαφορία ομάδων, οι οποίες έχουν νικήσει με ευρύ σκορ στο πρώτο ματς. Έτσι, το «golden match» με τα τρία σετ προβλέπεται και στην περίπτωση, που η γηπεδούχος ομάδα του πρώτου αγώνα επικρατήσει με 3-0, αλλά στο δεύτερο ματς χάσει όχι μόνο με 3-0 αλλά και με 3-1!

Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν η Απουάνια Καράρα από την Ιταλία με τη Βιενέρ Νόιτσντ από την Αυστρία.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved