Δουβλίνο 2021: Κέρδισαν εμπειρίες και παραστάσεις οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Δουβλίνο 2021: Κέρδισαν εμπειρίες και παραστάσεις οι Έλληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των 13 Ελλήνων αθλητών σε άνδρες και γυναίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου, που έγινε τη Κυριακή 12/12 στο Δουβλίνο.

Τα περισσότερα από μέλη της Ομάδας μας μετείχαν για πρώτη φορά σε ανάλογη διοργάνωση, παρόλα αυτά προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και παράλληλα αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια.

Η Αναστασία Μαρινάκου και η Κατερίνα Ασημακοπούλου εκπροσώπησαν τη χώρα μας στα 8χλμ. Γυναικών, που «έριξε» την αυλαία της διοργάνωσης. Οι δύο αθλήτριες  μπορεί να μην έχουν ανάλογη εμπειρία από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού η πρώτη προέρχεται από μικρότερες αποστάσεις και η δεύτερη από τον μαραθώνιο, ωστόσο προσπάθησαν να αποκομίσουν όλα τα οφέλη από τη συμμετοχή σε έναν τέτοιο αγώνα και να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Μαρινάκου τερμάτισε στην 68η θέση σε 31.35 και η Ασημακοπούλου την ακολούθησε στην 69η με 31.44 κάνοντας αμφότερες καλή παρουσία και στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στα βασικά τους αγωνίσματα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Καρολάιν Γκρούνταλ με 26.34 και ακολούθησαν οι Μπάχτα (Σουηδία) και Ρεχ (Γερμανία) με 36.44 και 26.53, αντίστοιχα.

Ο Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν ήταν, όπως αναμενόταν, ο πρωταγωνιστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ανωμάλου δρόμου στο Δουβλίνο. Ο Νορβηγός αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά την αγωνιστική του ανωτερότητα. Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε σε 30.15 και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κενυάτη Αράς Καγιά που τρέχει για την Τουρκία και τερμάτισε σε 30.29, αλλά και στον Γάλλο Τζίμι Γκρεσιέ, που ήταν τρίτος με 30.34.

Παράλληλα περίπου δυόμιση χρόνια από τη συμμετοχή του στην αντίστοιχη διοργάνωση της Λισαβόνας, Μάριος Αναγνώστου επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στην πόλη του Δουβλίνου.

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα κατέλαβε την 46η θέση στο σύνολο των 75 αθλητών που πήραν θέση εκκίνησης διανύοντας την απόσταση των 8χλμ. σε 25.54, τερματίζοντάς μαζί με ένα μεγάλο γκρουπ αθλητών που κινήθηκαν στις ίδιες επιδόσεις και τερμάτισαν είτε λίγο μπροστά του είτε λίγο πίσω του.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Τσάκαλος, που στο ντεμπούτο στη διοργάνωση ήταν 47ος με 25.55, οριακά πίσω από τον Αναγνώστου. Οι δύο αθλητές μας πήγαν στο μεγαλύτερο μέρος παρέα, με τον Αναγνώστου θα διατηρεί σε όλη τη διαδρομή ένα μικρό προβάδισμα. Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και ο Νέστορας Κολιός, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 26.43 και κατέλαβε την 66η θέση.

Νικητής στα 8χλμ. Ανδρών αναδείχθηκε ο Βρετανός Τσάρλς Χικς με 24.29, ενώ δεύτερο ο Ιρλανδός Ντάραγκ Μακλίνει με 24.33 και στην τρίτη ο Ρούμπεν Γκουριζάν (Λουξεμβούργο) με 24.36.

Τέλος τρεις αθλήτριες εκπροσώπησαν τη χώρα μας στα 6χλμ. Γυναικών Κ23 με την Δάφνη Λαβασά να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 47η θέση με 22.34. Η αθλήτρια παρότι ταξίδεψε απευθείας από τις ΗΠΑ για το Δουβλίνο δεν έδειξε επηρεασμένη και προσπάθησε να κάνει έναν καλό αγώνα. Στην 56η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, σε χρόνο 24.12 και στην 57η η Νικολέτα Κυνατίδου με 24.35. Νικήτρια στον αγώνα αναδείχθηκε η Νάντια Μπατολέτι με 20.32 ενώ μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση, αφού με τον ίδιο χρόνο τερμάτισαν η Κλάρα Λούκαν (Σλοβενία) και η Μαριάνα Μαχάντο (Πορτογαλία) που έπεσαν μαζί στον τερματισμό με 20.36, με την πρώτη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Η Μαρία Κάσσου πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στα 4χλμ. Γυναικών Κ20, αφού ήταν 40η θέση με 14.23. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα και παρά το γεγονός ότι της βγήκε το παπούτσι στη διάρκεια της διαδρομής κατάφερε να αντιδράσει. "Ο αγώνας πήγε αρκετά, αν και είχα μια ατυχία, αφού μια αθλήτρια που ήταν ακριβώς πίσω μου με πάτησε και μου έβγαλε το παπούτσι! Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές και ήπιες για Δουβλίνο. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 10 βαθμούς.

Έχει όμως πολύ υγρασία και επειδή έβρεχε περιστασιακά είχε πολύ λάσπη και γλίστραγε αρκετά", είπε η νεαρή αθλήτρια. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ελένη Ιωαννίδου, που τερμάτισε στην 48η θέση με 14.29, ενώ αρκετά πιο πίσω στην 87η ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Βασιλεία Σπύρου με 15.16.

Το πρώτο αγώνισμα της ημέρας στο βροχερό Δουβλίνο ήταν τα 6χλμ. Ανδρών Κ20 εκεί όπου ο Πέτρος Παπαϊωάννου τερμάτισε στην 71η θέση με 19.50. Λίγο πιο πίσω, στην 74η θέση κατατάχθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάτης με 19.54. Οι δύο αθλητές μας μπορεί να υστερούσαν σε εμπειρία, ωστόσο κατάφεραν να κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό και να κυμανθούν σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους.



Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved