Τένις: Η WTA εξακολουθεί ν΄ ανησυχεί για την Πενγκ (video)

Τένις: Η WTA εξακολουθεί ν΄ ανησυχεί για την Πενγκ (video)

Η βιντεοκλήση που είχε η Κινέζα τενίστρια, Σουάι Πενγκ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, δεν μειώνει την ανησυχία της WTA για την ευημερία της 35χρονης αθλήτριας, όπως ανέφερε σε σχετική τοποθέτηση, εκπρόσωπος της διεθνούς ένωσης τένις γυναικών.

Μετά από ανησυχητική σιωπή περίπου τριών εβδομάδων, η Πενγκ, εμφανίστηκε σε ένα δείπνο με φίλους το Σάββατο και σε ένα παιδικό τουρνουά τένις στο Πεκίνο την Κυριακή, όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν από δημοσιογράφους των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης και από τους διοργανωτές του τουρνουά. Παρ’ όλα αυτά, η ανησυχία για την κατάσταση της Πενγκ και κυρίως για την ελευθερία της, εξακολουθεί να υπάρχει στο διεθνές στερέωμα.

«Ήταν καλό να βλέπεις την Σουάι Πενγκ στα πρόσφατα βίντεο, αλλά αυτό δεν μειώνει την ανησυχία της WTA για την ευημερία της και την ικανότητά της να επικοινωνεί χωρίς λογοκρισία ή εξαναγκασμό», επεσήμανε με έμφαση η εκπρόσωπος της WTA και πρόσθεσε σχετικά με την βιντεοκλήση με τον Μπαχ: «Αυτό το βίντεο δεν αλλάζει την έκκλησή μας για πλήρη, δίκαιη και διαφανή έρευνα, χωρίς λογοκρισία, σχετικά με τον ισχυρισμό της για σεξουαλική επίθεση, που είναι το θέμα που προκάλεσε την αρχική μας ανησυχία».

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η Πενγκ πραγματοποίησε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών με τον Μπαχ, την Κυριακή, κατά την διάρκεια της οποίας, είπε ότι ήταν ασφαλής και καλά στο σπίτι της στο Πεκίνο και ήθελε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της.

Ομάδες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοι διεθνείς φορείς, έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Πεκίνο τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η WTA έχει απειλήσει να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα, για το θέμα που έχει προκύψει με την Πενγκ.

Ο Χου Σιζίν, συντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες της Πενγκ στο Πεκίνο, έγραψε σήμερα σε ανάρτηση του στο Twitter, ότι «η εμφάνισή της Πενγκ θα πρέπει να είναι αρκετή για να απαλύνει τις ανησυχίες όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για την ασφάλεια της. Αλλά για όσους στοχεύουν να επιτεθούν στο σύστημα της Κίνας και να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τα γεγονότα, ανεξάρτητα από το πόσα είναι, δεν λειτουργούν υπέρ τους».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Μεγάλη Βρετανία, ζήτησαν από την Κίνα να παράσχει αποδείξεις για το πού βρίσκεται η Πενγκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, είπε την Κυριακή, ότι οι κινεζικές αρχές θα πρέπει να αφήσουν την Πενγκ να μιλήσει δημόσια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιγιάν, όταν ρωτήθηκε στην σημερινή τακτική ενημέρωση, σχετικά με τις ανησυχίες που εξέφρασαν η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι δεν ήταν θέμα του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά σημείωσε ότι η Πενγκ βρέθηκε πρόσφατα σε ορισμένες δημόσιες δραστηριότητες.

Λίγο πριν την εμφάνιση της Πενγκ, πρώην και νυν αστέρες του παγκοσμίου τένις, όπως οι Σερίνα Ουίλιαμς, Ναόμι Οσάκα και Μπίλι Τζιν Κινγκ, συμμετείχαν στις εκκλήσεις για να επιβεβαιωθεί ότι η Κινέζα αθλήτρια είναι ασφαλής, χρησιμοποιώντας το hashtag των μέσων κοινωνικής δικτύωσης #WhereIsPengShuai? ενώ ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, τόνισε ότι «θα ήταν περίεργο να διεξάγονται τουρνουά στην Κίνα, εκτός και αν επιλυθεί, αυτή η τρομερή κατάσταση».

Μέχρι την προχθεσινή εμφάνιση της, η Πενγκ δεν είχε δώσει σημεία ζωής για σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τις καταγγελίες της για έναν πρώην κορυφαίο κομμουνιστή ηγέτη, σύμφωνα με τις οποίες, ο Γκαολί Ζανγκ την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του, πριν την κάνει ερωμένη του.

Στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, η Πενγκ, η οποία το 2014 κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός στο διπλό, ισχυρίσθηκε στις 2 Νοεμβρίου, ότι πριν από τρία χρόνια, είχε αναγκαστική σεξουαλική επαφή με τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκάολι, στο σπίτι του πολιτικού, που βρίσκεται στην πόλη Τιαντζίν.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved